Gratis rechtenvrije foto's afbeeldingen stockfotografie

De beste gratis afbeeldingen, foto’s en fotografie voor WordPress. Een overzicht van de beste websites voor gratis foto’s en afbeeldingen om rechtenvrije te gebruiken. Unsplash is mijn favoriet.

Logo cursus traing wordpress

Gratis rechtenvrije foto’s afbeeldingen stockfotografie

Hieronder een overzicht van de beste websites voor gratis foto’s en afbeeldingen om rechtenvrije te gebruiken, zowel voor commerciele als niet-commerciele doeleinden. Unsplash is mijn favoriet, gevolgd door pixabay. Burst is nieuw en veelbelovend.

gratis rechtenvrije stockfotos afbeelding foto voor website

Beste gratis afbeeldingen, foto’s, fotografie voor WordPress

Zoals je misschien weet kun je niet zomaar elke foto op je website gebruiken. Meestal kleven er rechten aan beeldmateriaal. Gelukkig zijn er veel websites waar je gratis afbeeldingen kunt vinden die je mag gebruiken op je website, meestal zonder een bron te vermelden. We hebben onze favorieten voor je op een rij gezet!

1 Unsplash

De beste gratis foto’s. Punt.
Meer dan 3 miljoen gratis afbeeldingen in 2024. Bij Unsplash hebben de afbeeldingen allemaal dezelfde licentie: je mag alle afbeeldingen gratis gebruiken, ook commercieel. Je hoeft geen toestemming te vragen of een bron te vermelden. Het wel zo aardig om dit wel te doen om zo de fotograaf te supporten. Ik maak meestal 1 colofonpagina op je WordPress website waar ik de naam van de maker van de foto of afbeelding vermeld. Je mag de afbeeldingen bovendien naar eigen wens aanpassen, verspreiden en meer.
unsplash.com

Unsplash WordPress plugin

Er is ook een plugin waarmee je direct afbeeldingen van Unsplash aan je website toevoegen zonder WordPress te verlaten! Bekijk de onderstaande video:


2 Pixabay

Uitgebreide collectie afbeeldingen. Wel meer standaard. Op Pixabay vind je meer dan anderhalf miljoen gratis afbeeldingen die je mag gebruiken voor je WordPress website. Let er bij het downloaden van een afbeelding wel op welke licentie de afbeelding heeft. Als een afbeelding de Creative Commons (CCO) licentie heeft betekent dat dat je deze gratis mag gebruiken voor ieder doeleinde zonder dat je de bron hoeft te vermelden.
pixabay.com/nl


3 Pexels

Pexels heeft een grote database van rechtenvrije afbeeldingen die je gratis mag downloaden en gebruiken voor persoonlijke of commerciele doeleinden. Een simpele zoekopdracht als ‘Amsterdam’ zoals die hierboven geeft al zo’n 100 zoekresultaten. Ideaal dus als je even snel een afbeelding wilt toevoegen aan je website of blog! Let er wel op dat de licentie jou toestaat om de afbeelding te gebruiken! In de screenshot rechts zie je hoe je dit kunt herkennen: Free for personal and commercial use en No attribution required. Je mag de afbeelding dan gratis gebruiken voor ieder denkbaar doeleinde zonder dat je de bron hoeft te vermelden.
pexels.com


Meer gratis rechtenvrije Stockfoto’s die je kunt gebruiken voor je website

Nog enkele tips voor gratis afbeeldingen en video’s die je overal kunt gebruiken:
foodiesfeed.com | Alleen eten en drinken. Top!
visualhunt.com
photopin.com
gratisography.com
https://nl.freeimages.com
stocksnap.io
everystockphoto.com
dreamstime.com
rgbstock.com
compfight.com/search


Historische fotoarchieven voor goede gratis foto’s

gahetna.nl/collectie/afbeeldingen | Nationaal Archief

rijksmuseum / rijksarchief | Rijksarchief


Beste gratis rechtenvrije Stockfoto’s voor je website

Een handige website voor veel stockfoto’s is zoommyapp. Onderaan de pagina staan links naar de stockfoto websites:
zoommyapp.com
Burst | Vrij nieuw maar ook eigentijds.
kaboompics.com Erg goed. Elke foto heeft een kleurenpalet van kleuren die in het beeld voorkomen. Top!
StockSnap.io StockSnap.io heeft een enorme database aan beeldmateriaal dat je gratis kunt gebruiken. Je kunt bovendien dankzij allerlei handige filters makkelijker vinden waar je naar op zoek bent.
picnoi.com

Rechtenvrije stockfoto’s, afbeeldingen, foto’s geschikt maken voor WordPress

Lees hieronder hoe je de rechtenvrije stockfoto’s, afbeeldingen, foto’s en fotografie geschikt kunt maken voor WordPress.
Juiste resolutie voor WordPress afbeeldingen

Blij met deze design tip?
Heb je een training gevolgd en tevreden over de handleidingen en tips? Laat dan een review achter. Je helpt Arthur dan zijn werk sustainabel te maken. Bekijk ter inspiratie de reviews:

Mag je gratis afbeeldingen gebruiken?

Je kunt kunt in de meeste gevallen kopiëren, aanpassen, bewerken, distribueren en gebruik maken van de foto’s en beelden. Ook voor commerciële doeleinden. Alles zonder toestemming te vragen en zonder het betalen. Het is wel netjes om de naam van de fotograaf te vermelden op je website. De afgebeelde inhoud kan soms nog worden beschermd door handelsmerken, publiciteit of privacy rechten. Check hiervoor de website waar je je foto of afbeelding vandaan haalt.

Beste gratis video’s, film en footage voor WordPress website

Voor veel pagebuilders kun je ook prima video’s in je website importeren. Je leert dit bij een designcursus WordPress:


Gratis video’s en beeldmateriaal kun je hier downloaden:
video op pexels.com voor WordPress website


Gratis afbeeldingen importeren plaatsen in website

Gratis afbeeldingen importeren plaatsen in website kun je makkelijk zo doen. Gebruik dit als html code:

<img src="https://images.unsplash.com/photo-1535205092463-e39ccb94e175?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=1350&q=80" alt="img"> 

Een voorbeeld zie je hieronder:

See the Pen Stock Photos Page by Joaquin (@joaqo89) on CodePen.

Meer handleidingen over afbeeldingen


Meer weten over Gratis rechtenvrije foto's afbeeldingen stockfotografieof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Gratis rechtenvrije foto's afbeeldingen stockfotografie bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven