Gutenberg - Elementor test: Welke WP Page Builder beste

Logo cursus traing wordpress

Gutenberg – Elementor test: Welke WP Page Builder beste

Welke moet je gebruiken met WordPress? Met zoveel opties kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden voor jouw vaardigheden, smaak en ervaringsniveau.

Welke is de beste? ? ? ? Brizy? Een andere waar je nog niet van gehoord hebt? In deze test concentreren we ons op 2 verschillende page builders: Gutenberg en Elementor.

Eerst behandelen we wat ze precies zijn en hoe ze werken. Daarna doen we een diepgaande vergelijking voor 11 verschillende statistieken, waaronder gebruiksgemak, mogelijkheden en andere functies.

Tot slot helpen we je een beslissing te nemen en geven we je ons eindoordeel.

Lees introductie Gutenberg en Elementor

Lees andere handleidingen als u niet weet wat wat is.

Wat is Elementor?

Wat is Elementor? Elementor is een van de meest populaire WordPress page builder plugins, met…

Lees meer

Gutenberg vs Elementor: Belangrijkste kenmerken

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Gutenberg en Elementor? Laten we ze allebei doornemen.

Gutenberg:

 • Moderne lay-outs maken zonder moeite
 • De standaardversie van WordPress, zeker in de toekomst
 • Tonnen verschillende en vooraf gemaakte websitetemplates
 • Responsief en mobielvriendelijk
 • Geen codering nodig
 • Volledig gebaseerd op blokken
 • Eenvoudig herschikken en verplaatsen van blokken
 • Gebruik tientallen blokken zoals koppen, paragrafen, en meer

Elementor:

 • Maak pagina's via een drag-and-drop interface
 • Tal van ontwerpopties
 • Geen codering nodig
 • Grotendeels zelfvoorzienend
 • Grote bibliotheek van add-ons
 • Tal van stijlen voor widgets, headers en andere gebieden
 • Carrousels, galerijen en andere ontwerpelementen toevoegen

Gutenberg en Elementor vergeleken

Nu we weten wat Gutenberg en Elementor zijn, is het tijd om ze te vergelijken!

Neem een voorsprong met deze topvergelijkingen tussen Gutenberg en Elementor, in een eenvoudig te begrijpen infographic.

Wat zijn de overeenkomsten? Wat zijn de verschillen? Wat is beter? Wie wordt de winnaar? Er zijn veel criteria. Ik heb de belangrijkste op een rij gezet:

Gutenberg vs. Elementor: Mogelijkheden bewerken in WP

Gutenberg vs. Elementor: Mogelijkheden Laten we het eerst eens hebben over de mogelijkheden. Wat kun je doen met deze twee systemen? Kortom, Gutenberg en Elementor hebben vergelijkbare mogelijkheden en kunnen worden gebruikt om dezelfde soorten pagina's te maken. Gutenberg is echter meer geïntegreerd met…

Bekijk vergelijking

Gutenberg vs. Elementor: Belangrijkste eigenschappen

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Gutenberg en Elementor? Laten we ze allebei doornemen. Gutenberg: Moderne lay-outs maken zonder moeiteDe standaardversie van WordPress, zeker in de toekomstTonnen verschillende blokpatronen en vooraf gemaakte websitetemplatesResponsief en mobielvriendelijkGeen codering nodigVolledig gebaseerd op blokkenEenvoudig herschikken en verplaatsen van…

Bekijk vergelijking

Gutenberg vs. Elementor: 4 Belangrijkste verschillen

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Gutenberg en Elementor? Gutenberg vs. Elementor: Belangrijkste verschillen Er zijn een paar belangrijke: Gutenberg is geïntegreerd in WordPress, en is inderdaad WordPress. Elementor is een plugin die los en bovenop het reguliere WordPress systeem staat.Gutenberg werkt goed samen…

Bekijk vergelijking

Gutenberg vs Elementor: Geavanceerde functionaliteit

Hoe geavanceerd zijn functies Gutenberg en Elementor? Wat is beter? Over het algemeen is Elementor waarschijnlijk iets geavanceerder, simpelweg omdat het ontworpen is om op zichzelf te staan. Er is een drag-and-drop live editor, workflow optimalisatie, landing page creatie, integratie met tools, en…

Bekijk vergelijking

Gutenberg vs. Elementor: Impact snelheid laden pagina's

Gutenberg vs. Elementor en paginasnelheid Over het algemeen is Gutenberg sneller dan Elementor, en er zijn veel tests gedaan om dit te bevestigen. Dit komt waarschijnlijk omdat Gutenberg eenvoudiger en efficiënter is, en minder extra functies heeft die meer bestandsgrootte aan je site toevoegen….

Bekijk vergelijking

Gutenberg vs. Elementor: pagina bouw opzet ontwerpen

Gutenberg vs. Elementor: Een pagina bouwen Laten we het tot slot hebben over het bouwen van een pagina met Gutenberg en Elementor. Beide hebben vergelijkbare structuren en zijn drag and drop. Een pagina bouwen met Gutenberg Om een pagina te bouwen met WordPress Gutenberg,…

Bekijk vergelijking

Gutenberg vs. Elementor: Prijzen

Gutenberg is volledig gratis, waardoor het deze ronde vrijwel meteen wint. Er zijn echter enkele andere factoren om te overwegen.

Namelijk ondersteuning. Hoewel Gutenberg gratis is en direct in WordPress is ingebouwd, betekent dit dat je bij problemen moet vertrouwen op de gratis ondersteuningskanalen en/of je host. Dit in tegenstelling tot de betaalde versies van Elementor, die premium ondersteuning bieden.

Dus, hoewel Gutenberg in principe gratis is, moet u mogelijk betalen voor extra ondersteuning, wat betekent dat het vaak hetzelfde bedrag kan kosten als Elementor.

De uiteindelijke beslissing wat het beste is voor jou

Wie is de uiteindelijke winnaar? Zoals met de meeste dingen in het leven, hangt het af van jouw situatie.

Gutenberg is het beste voor…

Naar onze mening is Gutenberg de beste allround keuze voor de meeste websites. Het is de standaard WordPress optie, wat betekent dat het de volledige steun heeft van de kernontwikkelaars van WordPress.

Het is ook heel eenvoudig en makkelijk te gebruiken en heeft niet veel leercurve.

Hoewel Gutenberg niet zoveel styling opties heeft als Elementor, heeft het meer dan genoeg voor alle, behalve de meest geavanceerde gebruikers.

En met add-ons zoals Spectra worden er steeds krachtigere functies toegevoegd.

Elementor is het beste voor…

Elementor is een uitstekende keuze voor websites waar u complexe pagina's moet maken die van elkaar verschillen. Of, als u een site maakt die niet de standaard blog/nieuws site/standaard pagina site is.

Elementor geeft u meer controle over de specifieke lay-out van elke pagina. Elementor geeft u namelijk volledige controle over het ontwerp van elke pagina. Dus, als je dat nodig hebt voor een bepaalde pagina of post, is Elementor zeker een uitstekende keuze.

Hoewel Elementor complexer is dan Gutenberg en minder gebonden aan het WordPress systeem, is het nog steeds een ongelooflijke bouwer die je een ton aan flexibiliteit geeft.

Gutenberg vs Elementor – Het oordeel

Voor de meeste situaties zul je waarschijnlijk bij Gutenberg willen blijven. Het is de standaard WordPress optie en zal met de tijd blijven groeien. En met add-ons als Spectra blijft de lijst met functies maar groeien.

Als je echter een meer complexe site nodig hebt waarbij je de pagina-indeling en functionaliteit moet verfijnen, wil je misschien kijken naar Elementor.

Het is een krachtige tool met veel extra functies die van pas kunnen komen. En hoewel de UI anders is en het enige tijd kan kosten om eraan te wennen, is hij behoorlijk efficiënt als u hem eenmaal doorhebt.


Wil je meer details over Gutenberg - Elementor test: Welke WP Page Builder besteof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Gutenberg - Elementor test: Welke WP Page Builder beste bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website of webshop beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Gutenberg - Elementor test: Welke WP Page Builder beste

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Gutenberg - Elementor test: Welke WP Page Builder beste en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven