Hoe kun je Google je website laten laten crawlen doorzoeken

Logo cursus traing wordpress

Hoe kun je Google je website laten laten crawlen doorzoeken

Hoe kunt u Google uw website laten laten crawlen

De crawlers van Google komen elke dag miljarden nieuwe pagina's en sites tegen. Zoals u zich kunt voorstellen, is het vrijwel onmogelijk om elke pagina elke dag te laten crawlen – Google moet zijn tools verstandig gebruiken.

Als een pagina fouten of bruikbaarheidsproblemen bevat, zullen bots minder geneigd zijn de site te crawlen. Als bots moeite hebben om de informatie te vinden die ze zoeken, zullen crawls minder vaak op de site worden uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van de inhoud – als bots geen toegang hebben tot relevante inhoud, deze niet kunnen lezen of vinden, komt de crawlbaarheid en bruikbaarheid van de site in het gedrang.

Hoewel we geen exacte formule voor website indexering kunnen volgen, heeft onderzoek aangetoond dat er veel consistenties zijn waarmee we kunnen werken om de crawl rate te verhogen. Het aanbrengen van enkele aanpassingen aan uw website kan Google zeker aanmoedigen om uw site vaker te crawlen.

Webmasters kunnen Search Console gebruiken om te controleren of er problemen zijn met de gebruiksvriendelijkheid of mogelijke fouten in de serverconnectiviteit. Door deze problemen te verhelpen, wordt de crawlbaarheid van de pagina's verbeterd.

Werk uw website regelmatig bij

Door uw website regelmatig bij te werken, laat u Google weten dat uw site nog steeds actief is en stelt u de bots in staat meer over uw site te weten te komen. Het hebben van een uitgebreide en goed gelinkte vol met verse inhoud moedigt bots aan om te communiceren met nieuwe pagina's en deze regelmatig te crawlen voor nieuwe informatie.

Verdien inkomende links

Inkomende links naar uw site stellen Google in staat het spoor te volgen van een bekende site naar een nieuwe site en de nieuwe informatie te verzamelen. Een inkomende link vertelt Google ook dat uw site en inhoud enige autoriteit heeft – backlinks werken als een motie van vertrouwen van de ene site naar de andere. Een stroom van diverse, inkomende links is een manier om uw website op de radar van Google te krijgen.

Technische SEO

Het verzorgen van de technische aspecten van uw content verbetert de crawlbaarheid van uw site. Maak het crawlen makkelijker voor Google door duidelijke en beknopte titels te schrijven, korte URL's te gebruiken en de waarmee pagina's worden geladen te verhogen.


Meer informatie over Hoe kun je Google je website laten laten crawlen doorzoekenof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Hoe kun je Google je website laten laten crawlen doorzoeken bekeken ook de onderstaande artikelen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress website beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress site hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Hoe kun je Google je website laten laten crawlen doorzoeken

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Hoe kun je Google je website laten laten crawlen doorzoeken, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven