Hoeveel Plugins installeren? Te veel voor WordPress?

Logo cursus traing wordpress

Hoeveel Plugins installeren? Te veel voor WordPress?

Hoeveel WordPress Plugins moet je installeren? Wat is te veel?

We krijgen vaak vragen van lezers over hoeveel WordPress plugins ze moeten installeren op hun site? De echte vraag die iedereen wil weten is hoeveel plugins te veel zijn?

Omdat er veel misvattingen bestaan over WordPress plugins, en hoe ze de snelheid, prestaties en van de website kunnen beïnvloeden, willen we dit onderwerp in detail uitleggen voor onze niet-techneuten.

In dit artikel leggen we uit hoeveel WordPress plugins u op uw site moet installeren. We zullen het ook hebben over hoe plugins je website wel en niet kunnen beïnvloeden. Ons doel is om u te helpen leren hoe u uw website kunt beheren met de perfecte combinatie van WordPress plugins.

Hoeveel WordPress plugins kun je maximaal installeren?

Voordat we dieper graven, laten we een beetje praten over WordPress plugins en hoe ze werken. WordPress plugins zijn als apps voor je website. Ze helpen u nieuwe functies en websitefunctionaliteit toe te voegen, zoals het maken van een online winkel, het toevoegen van contactformulieren en meer.

Net als WordPress zelf zijn ook plugins geschreven in de programmeertaal PHP. PHP-code draait op de hostingserver van uw website en gebruikt de middelen daarvan.

Daarom moet je een goed WordPress hostingbedrijf kiezen dat je eenvoudige tools geeft om die resources te beheren en je website efficiënt te laten draaien.

Waarom zijn plugins essentieel voor WordPress Websites?

Ook al biedt de WordPress kern een sterk publicatie raamwerk, het zijn de plugins die op grote schaal verantwoordelijk zijn voor het maken van WordPress de meest populaire website bouwer in de wereld.

Het aantal beschikbare WordPress plugins is in de loop der jaren gegroeid. In 2024 zijn er meer dan 60.000 gratis WordPress plugins beschikbaar in de officiële plugins directory.

Naast deze gratis plugins zijn er ook duizenden premium WordPress plugins die worden verkocht door externe bedrijven en ontwikkelaars.

Plugins kunnen u helpen de SEO te verbeteren, de te verhogen, gebruikers te beheren en nog veel meer. Het zou vrij moeilijk zijn om uw bedrijf te laten groeien zonder het gebruik van WordPress plugins op uw website.

Hoeveel WordPress Plugins moet u installeren? Hoeveel WordPress Plugins zijn er te veel?

U moet zoveel WordPress plugins installeren als nodig is om uw website te beheren en uw bedrijf te laten groeien. Maar houd het zo min mogelijk. Gemiddeld heeft een zakelijke website minstens 20 tot 30 plugins.

Als je WordPress optimaal gebruikt en veel geavanceerde functies hebt, dan kan dit aantal gemakkelijk oplopen tot 50+.

Met een groot aantal plugins komt het wel goed, zolang je maar plugins van hoge kwaliteit gebruikt die de coderingsnormen van WordPress volgen.


Meer weten over Hoeveel Plugins installeren? Te veel voor WordPress?of info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Hoeveel Plugins installeren? Te veel voor WordPress? bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites en webshops beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Hoeveel Plugins installeren? Te veel voor WordPress??

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Hoeveel Plugins installeren? Te veel voor WordPress? en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven