Instellingen Cloudflare CDN instellen caching voor WP

Logo cursus traing wordpress

Instellingen Cloudflare CDN instellen caching voor WP

Het instellen van de Cloudflare CDN voor WordPress

Ondanks dat Cloudflare zeer eenvoudig in gebruik is, wordt het nu een beetje ingewikkeld. Het probleem is dat Cloudflare instellingen kunnen verschillen als je wel of niet een plugin gebruikt zoals w3 total cache, wp rocket…, als je een plugin gebruikt om je css/js te optimaliseren zoals autoptimize, fast velocity minify enzovoort. Maar hey, ik zal proberen om u te vertellen wat parameter zou kunnen veranderen als u het soort plugin die ik net noemde.

Het SSL / TLS menu

In het SSL/TLS menu onder “overzicht” kun je kiezen tussen Uit, Flexibel, Volledig of Volledig (strikt). Hier zijn verschillende gevallen:

  • Uit:u zou geen site meer moeten hebben zonder HTTPS, dus vermijd dat
  • Als u nog geen HTTPS op je WordPress website hebt (d.w.z. u hebt geen SSL-certificaat), moet u de optie Flexibel kiezen (hoewel ik u aanraad HTTPS ingeschakeld te hebben voordat u Cloudflare instelt). Als u door het inschakelen van deze optie een probleem hebt met “te veel omleidingen”, deze wordpress plugin zou uw probleem moeten verhelpen.
  • Als je WordPress website al onder HTTPS is, zou u de optie Volledig (strikt) moeten kunnen kiezen.

Onder het “Edge Certificates” menu zijn er ook verschillende opties te configureren:

  • Gebruik altijd HTTPS: u kunt deze optie op Aan zetten
  • HTTP Strict Transport Security (HSTS): als u zeker weet wat u doet, kunt u deze optie inschakelen. Ga anders gewoon naar de volgende optie
  • Minimale TLS-versie: u kunt de standaardoptie TLS 1.0
  • Opportunistische encryptie: laat de optie uit als u HTTPS op uw website hebt ingeschakeld (wat het geval zou moeten zijn)
  • TLS 1.3: u kunt deze optie op Aan zetten
  • Automatische HTTPS-herschrijvingen: als u “Gemengde inhoud” problemen hebt, kunt u deze optie op “aan” zetten.

Het snelheidsmenu

Onder het menu “Optimalisatie” kunt u de volgende opties configureren:

  • Auto Minify: Als u al een cache-plugin gebruikt die de minificatie van js-, css- en html-bestanden afhandelt, hoeft u deze opties niet in te schakelen. Als u geen plugin hiervoor gebruikt, kunt u proberen Cloudflare te gebruiken om uw bestanden te minifiëren en het resultaat te zien. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan andere plugins met meer opties zoals Autoptimize of fast velocity minify voor deze taak.
  • Brotli: u kunt deze optie op Aan zetten. Brotli is efficiënter en sneller dan Gzip.
  • Rocket Loader: deze optie wordt verondersteld de laadsnelheid te verbeteren door javascripts asynchroon te laden. Probeer deze optie op On te zetten en als u geen fouten in de console van uw browser opmerkt, kunt u deze optie ingeschakeld laten.

Het Caching menu

Onder het “” menu, zijn er verschillende opties die nuttig voor u zullen zijn:

  • Cache wissen: Hiermee kunt u de CDN-cache wissen voor uw hele site of slechts voor enkele url’s. Deze optie is vooral handig als u wijzigingen op je WordPress website hebt aangebracht en u wilt dat deze overal ter wereld live op je WordPress website worden weergegeven (maar daarover later meer).
  • Caching-niveau: kies de optie “Standaard”
  • Browser cache TTL: als u een cache-plugin zoals Wp rocket of W3 total cache gebruikt om de browsercache te configureren, kiest u de optie “Respecteer bestaande headers” (als u niet weet wat de browsercache is, leg ik het hier:
    Webbrowser cache instellen
    Het is beter om een plugin te gebruiken om de browser cache in te stellen, zodat je een andere waarde kunt kiezen afhankelijk van het type bestand (voor , js, css kun je gemakkelijk een lange duur kiezen zoals 1 jaar, maar voor html-pagina’s die vaker kunnen veranderen, is het beter om een korte duur te kiezen van 1 uur tot 1 dag). Maar als je geen plugin hebt kun je hier ook een enkele waarde instellen.
  • Altijd online: als uw origin server om de een of andere reden crasht, zal je WordPress website met deze optie ingeschakeld nog steeds zichtbaar zijn vanuit de CDN-cache.
  • Ontwikkelingsmodus: als u aan je WordPress website werkt en wijzigingen aanbrengt, schakelt u deze optie in om de cache te omzeilen en al uw wijzigingen direct te zien. Uiteraard is door het inschakelen van deze optie de CDN-cache niet meer actief en zal je WordPress website over de hele wereld langzamer zijn.

Meer Cloudflare CDN WordPress handleidingen

Meer Cloudflare CDN WordPress handleidingen vind je hier:


Meer informatie over Instellingen Cloudflare CDN instellen caching voor WPof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Instellingen Cloudflare CDN instellen caching voor WP bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Instellingen Cloudflare CDN instellen caching voor WP?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Instellingen Cloudflare CDN instellen caching voor WP en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven