Interne links best practices WordPress websites linken

Logo cursus traing wordpress

Interne links best practices WordPress websites linken

Interne linking best practices

We zullen zo meteen enkele van de meer geavanceerde interne linking strategieën bespreken, maar voor het zover is, laten we ervoor zorgen dat je de basis goed hebt. Hier zijn de zeven dingen die aanwezig moeten zijn in de interne linking structuur van uw site.

Houd een ondiepe websitestructuur aan.

Het wordt als een goed gebruik beschouwd wanneer elke pagina binnen drie klikken van de homepage kan worden bereikt. Tegenwoordig zijn gebruikers zeer veeleisend als het gaat om de van websites, inclusief de laadtijd van pagina's en de tijd die nodig is om bepaalde acties te voltooien. Waarom zou iemand de moeite nemen om tientallen onnodige links te doorzoeken als er genoeg soortgelijke websites zijn met goed georganiseerde en efficiënte interne pagina's? Het is dus van cruciaal belang om het aantal klikken dat nodig is om bij belangrijke landingspagina's te komen, te beperken en een ondiepe websitestructuur te behouden:

Bouw een logische sitestructuur

Om de klikdiepte van uw interne pagina's te controleren, start u WebSite Auditor, gaat u naar Site Structure > Pages, en sorteert u de URL's op klikdiepte. Het analyse-instrument laat u zien hoeveel klikken er nodig zijn om een bepaalde URL te bereiken en of een van deze URL's dichter naar de oppervlakte moet worden verplaatst.

Zorg ervoor dat alle belangrijke pagina's gelinkt zijn.

Tegenwoordig vertrouwen zoekmachines op zowel sitemaps als links om webpagina's te ontdekken. Dit betekent dat zelfs ongelinkte pagina's (ook bekend als weespagina's) gevonden kunnen worden door de zoekmachines omdat deze pagina's in de staan. Maar het is onmogelijk om een verweesde pagina te vinden via de van de website. Dergelijke pagina's bestaan praktisch niet voor de gebruikers. Het is een goed idee om van weespagina's af te komen – door er interne links naar te maken vanaf andere pagina's.

Een goed gestructureerde site heeft een gezaghebbende, centrale pagina, en onderwerpsclusters die aan die centrale pagina zijn gekoppeld. Het creëren van dergelijke onderwerpgroepen staat bekend als ‘siloing'. Als u bijvoorbeeld een sitemap aanlegt, maakt u een bovenliggende pagina met daaronder verschillende onderliggende pagina's, met subpagina's die een strikte hiërarchie vertonen. Elke pagina binnen een silo moet relevant zijn voor het gemeenschappelijke onderwerp.
Lees meer over SEO en siloing

Ondertussen kunt u pagina's koppelen die niet onder dezelfde directory vallen, waardoor een eigen virtuele silo ontstaat met behulp van interne links. Dit creëert een potentieel voor extra onderwerpen om voor te ranken. Wanneer je veel inhoud hebt, zal de visualisatie van de sitestructuur meer lijken op een spinnenweb op hetzelfde niveau van je topic cluster. Op die manier helpen topic clusters niet alleen gebruikers om alle nodige inhoud gemakkelijk te ontdekken, maar laten ze ook de zoekmachines de sitestructuur begrijpen en effectiever crawlen.

Doe een interne link audit om uw crawl budget te optimaliseren

Elke keer dat de Google bot uw site bezoekt en op een kapotte pagina terechtkomt, wordt uw crawl budget verspild. Dus je moet alle technische SEO routine netjes en schoon doen, en onder alle problemen oplossen.

De kan de eerste aanwijzing zijn om je linkprofiel te begrijpen. Hier vindt u het Links rapport dat zowel externe links bevat, met top linking sites apart gegroepeerd, top anchor woorden op externe sites, en het interne links rapport.

Interne links vinden in Google Search Console

Om gebroken interne links op uw te vinden, hebt u hulp nodig van een SEO-spider. U kunt bijvoorbeeld een snelle scan uitvoeren naar gebroken pagina's in de Website Auditor. Ga naar Site Audit > Links > en controleer of u deze heeft. de resultaten door te klikken op de HTTP Status code, zoek de gebroken pagina reactie (404 Niet gevonden). En filter de Link URL om dezelfde domeinnaam te vinden voor de gelinkte en gelinkte pagina's – dit is waar uw gebroken interne links zich bevinden.

Controleer uw site op verbroken interne links

Op dezelfde manier kunt u uw pagina's controleren om interne link omleidingen te repareren. Ga naar Pagina's > Links & technische factoren tab en zoek pagina's met 301 en 302 HTTP Status Code, dat zijn uw permanente of tijdelijke omleidingen. Controleer ze, want net als gebroken interne links, kunnen lange redirect ketens onnodig zijn en alleen maar verspilling van uw crawl budget.

Houd het aantal links per pagina redelijk

Hoe meer links, intern of extern, er op een pagina staan, hoe minder elke link naar de pagina stuurt waar hij naar verwijst. Bovendien, tenzij de inhoud goed gestructureerd is, kan het saai zijn voor uw bezoekers om een eindeloze lijst van bronnen af te scrollen. Bovendien kan een overmatig aantal links een spamsignaal afgeven aan zoekmachines, waardoor de autoriteit van uw pagina ernstig wordt aangetast.

Dus, als u meer ‘ranking power' wilt sturen naar pagina's waar u naar linkt, verminder dan het aantal uitgaande links. WebSite Auditor helpt je bij het controleren van het aantal interne links dat een pagina heeft en detecteert alle pagina's op je website met meer dan 100 links, zowel intern als extern. Om een lijst van pagina's met te veel links te krijgen, gaat u naar het Site Audit dashboard in uw WebSite Auditor project en klikt u op Pagina's met een te groot aantal links.

Gebruik trefwoorden in de anchor-tekst

Het gebruik van trefwoorden in de ankertekst van de links is nog een maatregel die u kunt implementeren om de rankings te verbeteren. In zekere zin werken interne links als backlinks, dus het gebruik van relevante termen in hun ankers is een gratis en eenvoudige manier om de topische relevantie te verhogen.

Het is vermeldenswaard dat in de post-Penguin wereld, de meeste SEO's niet zouden pleiten voor het gebruik van exact match zoekwoorden in de ankertekst van interne links. Je hoort SEO's vaak zeggen: “gebruik natuurlijke ankers of je wordt gestraft”. Persoonlijk heb ik nog nooit gehoord van een website die gestraft werd voor de ankers van zijn interne links. Als je mijn mening wilt, ik geloof dat de ankertekst beschrijvend moet zijn voor de gelinkte inhoud. Matt Cutts bevestigt dat meestal meerdere interne links met dezelfde ankertekst geen kwaad kan, tenzij je er te veel van doet.

Om interne ankertekst te controleren, start u WebSite Auditor opnieuw. Klik onder het dashboard Pagina's op een van de pagina's. Klik hieronder op Links van pagina om elke link op de pagina te zien, samen met de anchor-tekst, HTTP-responscode en -richtlijnen.


Wil je meer details over Interne links best practices WordPress websites linkenof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Interne links best practices WordPress websites linken bekeken ook de onderstaande artikelen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress website beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je website hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Interne links best practices WordPress websites linken

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Interne links best practices WordPress websites linken, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven