Kennisbank maken artikelen overzicht WordPress plugin

Logo cursus traing wordpress

Kennisbank maken artikelen overzicht WordPress plugin

Beste kennisbank-plugins voor WordPress

Ben je op zoek naar een kennisbank-plugin voor WordPress? Met een kennisbank-plugin kun je eenvoudig documentatie, tutorials en how-to artikelen publiceren. Je kunt deze bronnen efficiënt organiseren en toch apart houden van je blog en landingspagina's.

In dit artikel delen we een aantal van de beste kennisbank plugins voor WordPress die je kunt gebruiken.

Wat moet je zoeken in een WordPress Kennisbank plug-in?

Of je nu een online winkel hebt of diensten verkoopt op je WordPress website, met een kennisbank gedeelte kun je je klanten helpen zonder een support ticket of live chat venster te openen.

Dit verhoogt de klanttevredenheid en vermindert het aantal verzoeken om ondersteuning. Klanttevredenheid helpt je om meer zaken te doen en meer producten te verkopen.

Normaal gesproken kun je je ondersteuningsgidsen publiceren als afzonderlijke pagina's in WordPress. Je kunt ze ook als berichten publiceren en ze organiseren met categorieën en tags.
Het is echter moeilijk om ondersteuningspagina's gescheiden te houden van verkooppagina's of blogberichten.

Met een kennisbank-plugin kun je je how-to hulpbronnen apart houden en efficiënter organiseren. Laten we nu eens kijken naar de beste kennisbank plugins voor WordPress.

Echo kennisbank

Echo Knowledge Base is een van de beste kennisbank plugins voor WordPress. Het wordt geleverd met een eenvoudige installatiewizard die je door de plugin-instellingen leidt. Je kunt ook kiezen uit meerdere lay-outs, met opties om elk aspect aan te passen.

Je kunt kiezen uit de lay-outs Basis, Tabbladen of Categoriegericht. Elke lay-out heeft een snelle zoekbalk bovenaan, waarmee gebruikers snel antwoorden kunnen vinden. Je kunt artikelen verder organiseren in categorieën en tags.

De plugin wordt ook geleverd met honderden pictogrammen die je kunt gebruiken. Het bevat ook en sjablonen om FAQ secties te maken en kennisbank artikelen op je website weer te geven.

weDocs WordPress plugin

weDocs is een andere uitstekende WordPress kennisbank en documentatie plugin. Het is eenvoudig te gebruiken en stelt je in staat om je documentatiepagina's te sorteren in secties, hiërarchische documenten en tags.

Het heeft een eenvoudigere interface om al je documenten vanaf één scherm te beheren. De plugin bevat geen extra sjablonen, maar werkt goed met alle populaire 's.

De lay-out van de kennisbank is eenvoudig maar efficiënt, met zijbalknavigatie en een broodkruimelmenu.

Encyclopedie / Woordenlijst / Wiki plugin

Encyclopedia / Glossary / Wiki plugin is een flexibele WordPress kennisbank plugin waarmee je je documenten kunt organiseren in een woordenlijst formaat. Je kunt je documenten en artikelen alfabetisch of per categorie en tags organiseren.

Het bevat een eenvoudig sjabloon om alle woordenlijstitems op te sommen. Je kunt een zoekwidget toevoegen, commentaar voor individuele artikelen inschakelen en een gefilterde index toevoegen om items op alfabet te sorteren.

De plugin biedt een uitstekende optie om je ondersteuningspagina's te organiseren in een woordenlijst- of encyclopediestijl. Het ondersteunt WPML en kan gebruikt worden op meertalige websites.

BasePress

BasePress is een handige WordPress kennisbank en documentatie management plugin. Hiermee kun je eenvoudig ondersteuningspagina's en een documentensectie maken voor je producten of diensten.

Je kunt kiezen uit drie sjablonen met een geavanceerde zoekbalk die gebruikers helpt snel antwoorden te vinden. Je kunt artikelen organiseren in secties, categorieën en tags met een eenvoudige drag-and-drop interface om artikelen te herschikken.

Je kunt een afbeelding en beschrijving toevoegen voor elke sectie, wat een nette indexpagina oplevert waar gebruikers doorheen kunnen bladeren. De plugin biedt ook eenvoudige aanpassingsopties om het uiterlijk van je artikelpagina's te regelen.

KB Support | ondersteuning tickets

KB Support is een WordPress support en kennisbank plugin die eenvoudig te gebruiken en uit te breiden is. De plugin wordt geleverd met een ticket management systeem en een kennisbank platform om een compleet support systeem te bieden dat draait op je WordPress website.

Je kunt eenvoudig artikelen toevoegen aan je kennisbank sectie en deze sorteren in categorieën en tags. Daarna is er een eenvoudige shortcode die je kunt toevoegen aan een WordPress pagina om je kennisbank artikelen weer te geven.

Klanten kunnen dan een ticket indienen als ze geen antwoord kunnen vinden. Dit ticket verschijnt op je WordPress dashboard en je kunt de gebruiker direct antwoorden. Er zijn betaalde add-ons om de functionaliteit van de plugin uit te breiden, zoals de mogelijkheid om e-mails te versturen, integratie, ingeblikte antwoorden en meer.

Very Simple Knowledge Base

Very Simple Knowledge Base is een eenvoudige en minimalistische kennisbank-plugin voor WordPress.

Je kunt je bestaande berichten gebruiken voor kennisbankartikelen en deze weergeven met een shortcode. De artikelen worden dan gesorteerd op categorieën weergegeven en je kunt kiezen voor een lay-out met meerdere kolommen om meer categorieën en artikelen weer te geven.

De plugin werkt met elk aangepast posttype, inclusief producten of evenementen. De plugin biedt flexibiliteit, maar bevat geen functies die je kunt vinden in andere kennisbank plugins op deze lijst. De plugin biedt ook geen optie om je gewone blogberichten gemakkelijk gescheiden te houden van kennisbankartikelen.

HelpCrunch – betaald

HelpCrunch is een fantastische optie om een kennisbanksectie te maken in WordPress. De plugin biedt verschillende andere functies, waaronder live chat, chatbot, e-mailautomatisering en meer.

Je kunt je kennisbankartikelen organiseren op categorieën en tags. Met de plugin kun je het uiterlijk van je kennisbank volledig aanpassen door kleuren te kiezen, een toe te voegen, enz.

Er worden automatisch kennisbankpagina's opgesteld die je kunt bewerken en publiceren op je site. En je kunt ook een chatwidget toevoegen om real-time ondersteuning te bieden aan je klanten.

Heroic KB Plugin – betaald

De Heroic KB plugin is een eenvoudig te gebruiken WordPress kennisbank plugin die zeer krachtig is en over alle functies beschikt.

Hiermee kun je een doorzoekbare kennisbank aan je bestaande site toevoegen, zodat je bezoekers gemakkelijk antwoorden op hun vragen kunnen vinden. Het wordt geleverd met een bliksemsnelle AJAX zoekfunctie, die realtime antwoorden toevoegt.

Je krijgt alle functies die je zou verwachten van een krachtige kennisbank plugin, zoals content categorisatie, drag & drop content ordening, artikel bijlagen, display widgets en nog veel meer.

Het wordt ook geleverd met KnowAll, een professioneel ontworpen kennisbank WordPress thema. Je kunt het thema eenvoudig aanpassen met je logo, kleuren en meer, zodat je kennisbank bij je merk past.

Het beste aan de plugin is de ingebouwde analyse- en gebruikersfeedbackfunctie waarmee je inzichten kunt verzamelen om je bestaande documentatie te verbeteren, zodat je ondersteuning kunt verminderen, tijd kunt besparen en de verkoop kunt laten groeien. Deze plugin is gebruikt om de documentatie voor ontwikkelaars op de WPForms website te maken.

Nadeel prijs: ongeveer 250 euro per jaar

BetterDocs

BetterDocs is een krachtige WordPress kennisbank plugin die zowel eenvoudig te gebruiken als uitgebreid is.

Het wordt geleverd met kant-en-klare kennisbank sjablonen voor WordPress. Het bevat ook ondersteuning voor page builders met widgets. Je kunt ook shortcodes gebruiken om aangepaste lay-outs te maken en overal kennisbankartikelen in te voegen.

De plugin bevat een krachtige zoekfunctie, een zwevende inhoudsopgave en een kennisbankbot die automatisch antwoorden probeert te vinden op ondersteuningsverzoeken. De plugin bevat ook gebruikersrolgebaseerde controle en inzichten om te zien wat gebruikers willen.

KENNISBANK OM KLANTENONDERSTEUNING UIT TE BREIDEN

BetterDocs helpt je bij het maken en organiseren van je documentatiepagina op een mooie manier, zodat je bezoekers elk hulpartikel gemakkelijk kunnen vinden. Het zal uw klanten helpen om sneller beslissingen te nemen en ter plekke hulp te krijgen door zelfbediening in plaats van het vermijden van lange gesprekken.

KENNISBANK OM SUPPORT TICKETS TE VERMINDEREN

Laat bezoekers direct de antwoorden vinden die ze zoeken zonder op het supportteam te hoeven wachten en verminder de werkdruk voor support.

TOP FUNCTIES

 • Prachtige kant-en-klare sjabloonontwerpen om uw Docs landingspagina, pagina met enkel document en archiefpagina te maken zonder codering
 • Ingebouwde thema-aanpassingsoptie of gebruik Shortcodes & widgets om de hele documentatiepagina aan te passen
 • Inhoudsopgave of Sticky TOC voor een absolute gebruikerservaring
 • Ingebouwde geavanceerde live zoekfunctie om bezoekers te helpen de juiste docu-oplossing te vinden
 • Geavanceerde lijstweergave (GRATIS) & rasterweergave (PRO)
 • Meerdere kennisbanken maken en beheren voor alle producten afzonderlijk (PRO)
 • Beheer rollen voor uw kennisbankgebruikers en geef dienovereenkomstig toegang
 • Geïntegreerd met Analytics om de prestaties te volgen en te evalueren
 • 100% compatibel met Page Builder
 • WPML-gecertificeerde plugin
 • Blocks BetterDocs Zoekformulier, BetterDocs Category Box & BetterDocs Category Grid om eenvoudig uw kennisbank te maken
 • Geavanceerd zoeken en populaire documenten weergeven met kant-en-klare lay-outs (PRO)

Bonusoplossingen voor helpdesk

Klanten vinden niet altijd het antwoord op hun vragen in uw kennisbankartikelen. Ze kunnen bijvoorbeeld pre-sales vragen of een bugrapport hebben, of ze kunnen gewoon een persoonlijker antwoord nodig hebben.

Met de volgende tools kun je ondersteuning verder brengen dan alleen de kennisbankartikelen en de klanttevredenheid verhogen.


Meer weten over Kennisbank maken artikelen overzicht WordPress pluginof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Kennisbank maken artikelen overzicht WordPress plugin bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven