Kleurencirkel kleurencombinaties kleur design ontwerp

Logo cursus traing wordpress

Kleurencirkel kleurencombinaties kleur design ontwerp

Kleurencirkel en kleurencombinatie: volgorde van kleuren

Als webdesigner werk je elke dag met . In dit artikel laat ik je zien hoe je de juiste principes en hulpmiddelen gebruikt om goede kleurencombinaties te maken voor je volgende website.

De eerste vermeldingen van de kleurenleer en het kleurenwiel dateren minstens van het begin van de 17e eeuw. Later heeft Goethe dit ook nog veel verder uitgewerkt.

De oorsprong van kleuren, de weerkaatsing van licht, het proces in het menselijk oog – dit alles houdt de mensheid al heel lang bezig.

Het maken van kleurencombinaties komt vaak voort uit gevoel. We zien en analyseren de kleuren om ons heen. Dit resulteert in een intuïtieve manier van omgaan met kleuren.

Kennis van kleuren en hun effecten is echter niet alleen noodzakelijk om de keuze en rangschikking van kleuren te verklaren. Het is ook belangrijk om beslissingen te nemen die afwijken van de norm.

Meer over kleuren en kleurenschema's

Ik ben eigenlijk al vanaf mijn kunstacademie-opleiding gefascineerd door kleuren en kleurgebruik. Ik heb een eigen kleurensysteem opgezet. Al met al heb ik hier honderden uren inzitten.
Veel bezoekers maken hier gebruik van voor hun websites. Meer informatie over deze kleuren? Kijk dan op:
GoldenRatioColors.com

Doorlopende kleurencirkel op schermen

Een is een cirkel waarin primaire kleuren en secundaire kleuren in elkaar overlopen. Een kleurencirkel kan ook worden beschouwd als gebaseerd op een gesloten continue curve afgebeeld in het platte vlak in een driedimensionale kleurruimte.

Aangezien er oneindig veel kleuren zijn, bestaan er discontinue kleurencirkels met een verschillend aantal kleuren. De eenvoudigste kleurencirkels bestaan uit zes kleurvlakken: drie primaire en drie secundaire kleuren.

Kleurencirkel met kleuren website webdesign


Meer weten over Kleurencirkel kleurencombinaties kleur design ontwerpof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Kleurencirkel kleurencombinaties kleur design ontwerp bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven