IN DEZE HANDLEIDING:
- 1 Wat is website laadtijd?
- 2 Laadsnelheid van uw website voor mobiele apparaten
- 3 Laadtijd WordPress webpagina snelheid oplossingen waar op letten
- 4 Conversie verhogen webshop optimalisatie psychologie
- 5 Gedragsstroom gedrag meten bezoekers Google analytics
- 6 Klanten respons stappenplan strategie leads conversie
- 7 Tips Bounce Rate Verlagen bezoekers behouden op pagina
- 8 Beste tips content creatie goede inhoud maken schrijven
- 9 Conversie meten berekenen conversie ratio percentage
- 10 13 website laadtijd statistieken
- 11 Hoe kan je je WordPress Website sneller maken (stappenplan)
- 12 1 Meet eerst uw huidige snelheid
- 13 2 Kies een snelle hosting
- 14 3 Beperk het aantal plugins
- 15 4 Gebruik een lichtgewicht WordPress thema en plugins
- 16 Meer handleidingen en tips om je website sneller te maken
Wat is website laadtijd?
De laadtijd van een website – of webpagina laadtijd – verwijst naar hoe lang het duurt voordat een website, of webpagina, volledig is geladen/op het scherm verschijnt. Dit omvat alle inhoud op de pagina, zoals tekst, afbeeldingen en video’s. Simpel gezegd, het is hoe snel alle inhoud op een webpagina laadt.
De paginasnelheid kan afhangen van een aantal factoren. Enkele voorbeelden zijn:
- Paginatype
- Gebruikersgedrag
- Bestandsgroottes
- Website server/host
- Inefficiënte code
- Hotlinking
- Te veel plugins en/of widgets.
Laadsnelheid van uw website voor mobiele apparaten
Daarnaast is het belangrijk om het belang van de laadsnelheid van uw website voor mobiele apparaten niet te vergeten. Paginasnelheid is al vele jaren een ranking factor, en met Google’s verschuiving naar mobile first indexing, is het nog belangrijker om te focussen op de mobiele laadsnelheden van je website. Met Google Web Vitals is snelheid nog belangrijker geworden bij de introductie hiervan in 2021. In 2023 is dit eigenlijk alleen nog maar belangrijker geworden.
Helaas duren de meeste mobiele pagina’s veel langer om te laden dan hun desktop tegenhangers, en mobiele gebruikers verwachten dat pagina’s veel sneller laden op hun mobiele apparaten. Als het te lang duurt om de pagina te laden, zullen gebruikers onmiddellijk bouncen, waardoor uw site een groot aantal potentiële klanten misloopt.
WordPress is een mooi systeem om uw website te beheren. Het is zeer gebruiksvriendelijk en ook zeer flexibel uit te breiden. WordPress staat echter niet bekend om zijn snelheid, terwijl de laadtijd van een website essentieel is voor bezoekers.
Laadtijd WordPress webpagina snelheid oplossingen waar op letten
Hoe sneller de laadtijd van uw website is, hoe blijer uw bezoekers zullen zijn. Met andere woorden – wanneer u de laadtijd van uw webpagina optimaliseert, kunt u verbeteringen verwachten in de gebruikerservaring (UX), de conversiepercentages en uiteindelijk de verkoopopbrengsten.
Misschien vraagt u zich af of het besparen van een paar milliseconden op de laadtijd van uw website echt zo’n grote invloed heeft op de klantervaring en de groei van uw bedrijf. De laadtijd van websites is dus van grote invloed op je conversie. Conversie is het moment waarop een bezoeker van de website overgaat tot een aankoop of een commercieel interessante actie. De conversie kan worden uitgedrukt in een absoluut aantal. Vaker wordt conversie uitgedrukt in een percentage van het aantal bezoekers of ontvangers van een reclameboodschap. Lees meer over conversie voor je WordPress website:
Conversie verhogen webshop optimalisatie psychologie
Er zijn verschillende manieren waarop u de conversie van uw WordPress website of webshop kunt verhogen. Psychologie speelt hierbij een belangrijke rol. IN DEZE HANDLEIDING:1 Conversie, Psychologie en onderbewustzijn2 1 Wederkerigheid3 2 Verbinding4 3 Sociaal bewijs5 4 Autoriteit6 5 Sympathie7 6 Schaarste8 7 Eenheid9 Conclusie Conversie, Psychologie en onderbewustzijn Voordat […]
Gedragsstroom gedrag meten bezoekers Google analytics
De rapportages in Google analytics die vallen onder ‘Gedrag‘ geven inzicht in het gedrag van de bezoekers van uw WordPress website. IN DEZE HANDLEIDING:1 Leer met gedrag hoe je bezoeker communiceert2 1 Gedragsstroom bezoekers WordPress website3 2 Inhoud van de site4 3 Zoekopdrachten op de website Leer met gedrag hoe […]
Klanten respons stappenplan strategie leads conversie
Analyseer wat werkt voor conversie optimalisatie en meer klanten. Begin met conversieoptimalisatie zodra je WordPress website vorm begint te krijgen.
Tips Bounce Rate Verlagen bezoekers behouden op pagina
Je bouncepercentage wordt beïnvloed door handelingen die gebruikers doen zodra ze op je website zijn beland. Dit bepaalt hoe goed je website je bezoekers omzet in klanten. Wat is het bouncepercentage (bounce rate/weigeringspercentage)? Het bouncepercentage is het aantal bezoekers in procenten dat maar 1 webpagina bezoekt en weer verlaat zonder […]
Beste tips content creatie goede inhoud maken schrijven
Goede inhoud is king voor je WordPress website Goede inhoud is de ruggengraat van elke succesvolle WordPress website. Als je een niche voor uzelf wilt creëren, moet je consequent nieuwe verse en hoogwaardige inhoud plaatsen om lezers aan te trekken, vertrouwen op te bouwen, de ranking op SERP-pagina’s te verbeteren […]
Conversie meten berekenen conversie ratio percentage
IN DEZE HANDLEIDING:1 Hoe kun je conversie meten en conversie ratio berekenen?2 Begrippen in conversieland3 Wat is een simpele manier om de conversie te berekenen?4 Wat is de beste manier om de conversie te berekenen?5 Wat kun je meten?6 Wat is een goede conversieratio? Hoe kun je conversie meten en […]
Grafiek laadtijd vs. verlatingspercentage
Laadtijd van de pagina in relatie tot het verlatingspercentage (cijfers zijn een gemiddelde van enkele recente studies samen).
Een standaard installatie met een basis website kan gemakkelijk drie seconden of meer nodig hebben om te laden. Dit is te lang. Het geduld van mensen neemt af en zodra een website er iets langer over doet om te laden, wordt hij weg geklikt. Laten we wat statistieken over de laadtijd van websites onderzoeken om te zien hoe de laadtijd van uw pagina uw conversiepercentages kan beïnvloeden.
13 website laadtijd statistieken
Hier zijn 13 website laadtijd statistieken om u een beter inzicht te geven in hoe het uw bedrijf beïnvloedt en meer specifiek, conversiepercentage.
- De eerste vijf seconden van de laadtijd van een pagina hebben de grootste impact op de conversieratio.
(Portent, 2019) - Website conversie daalt met een gemiddelde van 4,42% met elke extra seconde laadtijd (tussen seconden 0-5).
(Portent, 2019) - De gemiddelde mobiele webpagina doet er 15,3 seconden over om te laden.
(Google Research, 2018) - Bijna 70% van de consumenten geeft toe dat paginasnelheid van invloed is op hun bereidheid om te kopen bij een online retailer.
(Unbounce, 2019) - Van alle ondervraagde mensen zei de helft dat ze bereid zouden zijn om animatie en video op te geven voor snellere laadtijden.
(Unbounce, 2019) - Als de laadtijd van pagina’s van één seconde naar 10 seconden gaat, neemt de kans dat een bezoeker van een mobiele site stuitert met 123% toe.
(Google, 2017) - De kans op bounce neemt met 32% toe naarmate de laadtijd van de pagina van 1 seconde naar 3 seconden gaat.
(Google, 2017) - De hoogste ecommerce conversiepercentages komen voor op pagina’s met laadtijden tussen de 0-2 seconden.
(Portent, 2019) - Website conversie daalt met een gemiddelde van 2,11% met elke extra seconde laadtijd (tussen seconden 0-9).
(Portent, 2019) - De optimale gemiddelde request count – het aantal afzonderlijke stukjes inhoud dat nodig is om de hele webpagina weer te geven – is minder dan 50.
(Google, 2018) - Door afbeeldingen en tekst te comprimeren, kan 25% van de pagina’s meer dan 250KB besparen en 10% meer dan 1MB (wat bijdraagt aan de laadtijd van de pagina).
(Google, 2018) - Vandaag de dag, ook al vindt het meeste webverkeer plaats via 4G in plaats van 3G, zijn de meeste mobiele sites nog steeds traag en opgeblazen door te veel pagina-elementen.
(Google, 2018)
Website load times impact conversion rates and as a result, your business as a whole. Ensuring your load time is as efficient as possible doesn’t necessarily take a long time or a significant amount of effort, but it does require some thought. So, start thinking about how you can optimize your web page speed — and as a result, you’ll see an improvement in your UX, conversions, time-on-page, revenue, and more.
Hoe kan je je WordPress Website sneller maken (stappenplan)
1 Meet eerst uw huidige snelheid
In de eerste plaats moet u weten hoe snel of hoe traag uw website momenteel wordt geladen. Hoeveel seconden duurt het voordat uw website volledig is geladen? Hoe zwaar is uw website? Hoeveel bestanden moeten er geladen worden? Als je de antwoorden op deze vragen weet, kun je aan de slag. Gelukkig zijn er handige online tools om dit uit te zoeken. Met zo’n tool kun je ook perfect zien waar de knelpunten zitten en of er nog andere problemen zijn waardoor je website traag is.
Beste tools snelheid meten en analyseren WordPress website
2 Kies een snelle hosting
Alles begint met een goede webhosting. “Hosting” is een heel breed begrip, maar samengevat is dit de server waar je website op draait. De bovenstaande snelheidstesten geven vooral een beeld van de voorkant van je website. Dit zijn de dingen die je zelf in de hand hebt zoals de grootte van de afbeeldingen, het aantal scripts dat geladen moet worden enzovoorts. Het zegt echter weinig over de achterkant namelijk de hosting. Let op de volgende dingen bij het kiezen van snelle hosting voor uw website.
Alles over de beste webhosting
3 Beperk het aantal plugins
WordPress is erg makkelijk uit te breiden via plugins. Voor elke extra functie die je wilt toevoegen bestaat er wel een plugin. Maar hoe meer plugins je toevoegt, hoe trager de website kan worden. Verwijder plugins die je niet (meer) nodig hebt en probeer zo het aantal zeker onder de 20 te houden. Als je bijvoorbeeld WooCommerce voor een webwinkel hebt, valt dit nog niet mee.
4 Gebruik een lichtgewicht WordPress thema en plugins
Het thema waarmee u werkt, geeft vorm aan uw website. Het belangrijk dat u let op de kwaliteit en snelheid van het thema. Er zijn drie opties:
- U gebruikt een gratis thema uit de WordPress thema bibliotheek
- U koopt een premium thema van een van de verschillende aanbieders
- U laat een aangepast thema maken door een webdesigner
Vermijd de “multi-purpose” thema’s die verklaren dat ze alles aan boord hebben. Een thema dat alle mogelijke onderdelen van een website aan boord heeft, is meestal niet snel. Thema’s hebben altijd een demo pagina om te tonen wat ze in huis hebben. Check de snelheid, zoals hierboven beschreven. Kies een thema dat zo weinig mogelijk bestanden gebruikt die eindigen op .css (stijlblad) en .js (JavaScript). Hoe meer van die stijl- en scriptbestanden er geladen moeten worden, hoe trager alles zal verlopen. Enkele voorbeelden van veelgebruikte thema’s die niet echt lekker werken zijn:
- Enfold WordPress thema review test Envato template
- Avada WordPress thema review test handleiding Builder
- Divi wordpress thema page builder review en test
Meer handleidingen over thema’s en page builders
Meer handleidingen over thema’s en page builders en waar je op moet letten:
- 10 Beste WordPress thema’s gratis en betaalde templates
- Voorwaarden WordPress thema Eisen kiezen beste template
Meer handleidingen en tips om je website sneller te maken
Doe eerst de bovenstaande stappen. Volg dan deze handleidingen en tips om je website en webpagina’s sneller te laden:
- Website sneller maken met 7 Beste WordPress plugins
- Webbrowser sneller maken bij langzame browser (Chrome)
- Google Core Web Vitals betekenis voor SEO -LCP FID CLS
- cookie-vrij domein (free domain) snelle WordPress site
- GTMetrix analyse snelheidstest handleiding WordPress
- Snelheid meten, checken analyseren WordPress websites
BONUS | WordPress plugins om je website sneller te maken
Je kan ook WordPress plugins gebruiken om je website sneller te maken. Lees de handleidingen: