Beste lettertype combinaties Google web fonts combineren

Logo cursus traing wordpress

Beste lettertype combinaties Google web fonts combineren

Overzicht perfecte combinatie van lettertypes

Link

De perfecte combinatie van lettertypes vinden is makkelijker dan je denkt. Meestal kun je slechte lettertypecombinaties van een kilometer afstand herkennen, zelfs als je geen grafisch ontwerper bent. Je kijkt gewoon naar een ontwerp en het is duidelijk dat de lettertypecombinaties er gewoon niet goed uitzien.

Hoewel het aanzienlijk moeilijker is om zulke veronderstellingen te maken over twee mensen die samen zijn, is één ding waar we zeker goed in zijn, je helpen beslissen wat de beste Google lettertypecombinaties zijn voor je project of om banners voor sociale media te maken die er geweldig uitzien.

Je wilt natuurlijk dat het overeenkomt met de identiteit van je merk en tegelijkertijd esthetisch aantrekkelijk is.Advertentiecampagnes maken 1

U kunt immers niet de juiste boodschap overbrengen als uw publiek het moeilijker vindt om deze te lezen. Of erger nog, mensen zullen het gewoon negeren omdat het niet lijkt alsof je er veel moeite voor hebt gedaan.

Het goede nieuws is dat ons doel is om je te helpen dit soort reacties te voorkomen:

Montserrat black & Raleway normal

Montserrat is een ontworpen door Julieta Ulanovsky, Sol Matas, Juan Pablo del Peral en Jacques Le Bailly, die de traditionele wijk Montserrat in Buenos Aires in een lettertypestijl wilden vatten. Omdat verstedelijking bijna alles in een stad verandert, wilden ze een stukje van de traditie bewaren in een lettertype.

In dit geometrische maar informele en prettig voor het oog liggende schreefloze lettertype vind je verschillende gewichten, afhankelijk van waar je het wilt gebruiken. Voor koppen werkt Montserrat Black als een charmeur.

De Montserrat-familie heeft nog twee andere versies: Alternates en Subrayada. Alternates heeft alle letters meer afgerond, terwijl Subrayada (wat onderstreept betekent in het Spaans) werkt in koppen, omdat het lijkt op een displaylettertype dat de aandacht van elke kijker trekt. Je kunt dus een prachtige Montserrat lettertypecombinatie maken zonder deze lettertypefamilie te verlaten.

Als je op zoek bent naar iets anders en een perfecte Google lettertypecombinatie wilt, mix dit klassieke lettertype dan met het Raleway lettertype.

Raleway is een schreefloos lettertype, oorspronkelijk ontworpen door Matt McInerney in slechts één dun lettertypegewicht, en het zal je helpen de ideale look te creëren in een Montserrat lettertypecombinatie. De Raleway-familie is uitgebreid tot negen gewichten met de hulp van Pablo Impallari en Rodrigo Fuenzalida.

Dit lettertype heeft een alternatief displaylettertype, Raleway Dots, dat je kunt gebruiken voor vette, glanzende koppen.

Als je een prachtig Montserrat lettertype wilt combineren, werkt de elegante eenvoud van het Raleway lettertype hier ideaal. Ze hebben allebei een sterke persoonlijkheid, maar sluiten elkaar niet uit. In plaats daarvan helpen ze elkaar te schitteren in een perfect uitgebalanceerde look.

Lobster & Open Sans Regular

Het lettertype Lobster is ontworpen door Pablo Impallari, en het is een heerlijk vet, gecondenseerd scriptlettertype, dat een aantrekkelijke en toch ietwat speelse kop vormt.

Het Lobster lettertype is een OpenType formaat (wat betekent dat het schaalbaar is en ondersteuning biedt voor de internationale tekenset) met talloze varianten van dezelfde letter die automatisch honderden ligaturen en opties biedt voor elk platform dat deze formaten ondersteunt.

Omdat het lettertype Lobster perfect is voor koppen maar een langere tekst moeilijk leesbaar zou maken, kun je het combineren met het lettertype Open Sans.

Dit is een humanistisch schreefloos lettertype, ontworpen door Steve Matteson, dat een schoon, open en rond formaat heeft, waardoor het prettig leesbaar is op print, web en mobiele schermen.

Naast de verschillende gewichten heeft Open Sans een Condensed alternatief, dat kan werken voor koppen.

Ubuntu Bold & Nanum Gothic

De Ubuntu Font Family is ontworpen door Dalton Maag. Het is een OpenType lettertype, met behoud van enkele kenmerken van Ubuntu software. Het is een schreefloos lettertype en biedt een betere leesbaarheid op elk scherm.

Je kunt het dus in zijn lichte vorm gebruiken voor langere tekst of het vet maken en je kop in dit lettertype schrijven. Het werkt in beide gevallen. Dit lettertype heeft twee andere lettertypes in de Ubuntu lettertypefamilie: Ubuntu Condensed en Ubuntu Mono.

En om nog een combinatie toe te voegen aan de succesvolle Google lettertypecombinaties, combineer je het Ubuntu lettertype met Nanum Gothic.

Dat laatste is een hedendaags schreefloos lettertype, ontworpen door Sandoll Communications, zeer vriendelijk en een echte aanrader voor de digitale ruimte.

Nanum Gothic maakt deel uit van de Nanum lettertypes, een set hoogwaardige Unicode lettertypes ontworpen voor het Koreaanse schrift (Hangeul) die ook Latijn ondersteunen.

Bebas Neue & Source Sans Pro

Bebas Neue is ontworpen door Ryoichi Tsunekaw met een strakke, gecondenseerde stijl voor de lettervormen, waardoor dit lettertype perfect is voor headlines.

Het is een vet hoofdlettertype dat vertrouwen uitstraalt door er alleen maar naar te kijken. Daarom werkt het ook als bij toverslag in -visuals of in YouTube-miniaturen.

Verpak het met Source Sans Pro en krijg dat soort gelijkmatigheid waar we allemaal naar streven in onze teksten. Het verzacht de sterke vibe van Bebas Neue op een positieve manier.

Source Sans Pro is een schreefloos lettertype ontworpen door Paul D. Hunt. Het is een veilige en geschikte keuze voor langere teksten. En als je het lettertype Bebas Neue combineert, maak je op iedereen indruk.

Meer tips over goede font combinaties

Meer tips voor goede font combinaties voor je website vind je hier:


Meer weten over Beste lettertype combinaties Google web fonts combinerenof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Beste lettertype combinaties Google web fonts combineren bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven