Lettertypes en fonts toevoegen aan WordPress website

Typografie en lettertypes zijn uiteraard heel belangrijk voor de vormgeving en ‘look en feel’ van je website. Hieronder een overzicht van de opties om lettertypes op je WordPress website te implementeren.

Google web fonts: gratis en werkt voor elke website

Google Web Fonts heeft een bijzonder enorme groei gemaakt. Dat het gebruik van Google Web Fonts gratis is en overal op elk platform, desktop, tablet, smartphone, etc, heeft daarbij zeker een belangrijke rol gespeeld. Maar daarnaast biedt Google ook een aanzienlijke collectie. Rond de 1000 font-families. Op Google Fonts zie je alle fonts, gesorteerd op populariteit. Behalve de sortering, kun je met behulp van de filters in de zijbalk ook de selectie aanpassen. Beginners voor WordPress raad ik dit altijd aan. Ik heb ook een mooi overzicht gemaakt van de beste Google web fonts zodat je niet eindeloos hoeft te zoeken.
Beste 50 Google web fonts en lettertypes voor WordPress webdesign


Voorbeelden Google web fontsBlij met deze design tip?

Heb je een training gevolgd en tevreden over de handleidingen en tips? Laat dan een review achter. Je helpt Arthur dan zijn werk sustainabel te maken. Bekijk ter inspiratie de reviews:


Typografie, lettertypes en fonts voor WordPress voor gevorderden

Google Web Fonts is het makkelijkst. Voor gevorderden zijn er deze opties zodat je vrijwel elk kwalitatief goed font op je site kunt gebruiken.

Typekit Fonts: Adobe fonts op website

Hele mooie font collectie van Adobe. Betaald, rond de 50 euro per jaar. Ook voor de gevorderde WordPresser. Je moet een account hebben bij Typekit en dan per website een zogenaamde Kit aanmaken met hierin de fonts. Het is handig om deze plugin te gebruiken om de fonts op je site zichtbaar te krijgen:
Typekit Fonts for WordPress van OM4

Google WordPress plugin: Use Any Font

Voor gevorderden: met de plugin “Use Any Font” kun je vrijwel alle fonts op eenvoudige wijze gebruiken in WordPress. De plugin zorgt ervoor dat jouw toegevoegde lettertype voor elke browser zichtbaar is. Enige ervaring is belangrijk, maar het werkt perfect.
Handleiding fonts en lettertypes toevoegen met Use Any Font Plugin

Google WordPress plugin: Easy Google Fonts plug-in

Met de plugin Easy Google Fonts-plug-in kun je vrijwel alle fonts op eenvoudige wijze gebruiken in WordPress. De plugin zorgt ervoor dat jouw toegevoegde Google Fonts voor in je website zichtbaar zijn. Enige ervaring met CSS is vereist.
Bekijk handleiding Easy Google Fonts WordPress plug-in

Fonts zelf op je server zetten

Ook voor gevorderden. Het vergt even werk en je moet goed voor gaan zitten, maar het werkt heel mooi. Je kan zelf fonts uploaden en. Je moet ook het zogenaamde CSS file aanpassen. Tijdens een gevorderden cursus of de design cursus leg ik uit hoe dit werkt. Een goede up to date handleiding vind je hieronder
Bekijk handleiding op wpmudev.org

Coole webfonts

https://lineto.com
https://abcdinamo.com/typefaces