Gehackte WordPress website meest voorkomende oorzaken malware

Een lijst met de meest voorkomende redenen en oorzaken waarom een WordPress website gehackt kan worden.

Logo cursus traing wordpress

Gehackte WordPress website meest voorkomende oorzaken malware

Waarom worden WordPress websites gehackt?

WordPress is het meest gebruikte op het web. Meer dan 40% van de websites online gebruikt WordPress, wat het een doelwit bij uitstek maakt voor aanvallers. Er zijn veel verschillende soorten hacks die zich richten op WordPress sites, variërend van spam infecties tot meer gecompliceerde creditcard stealer aanvallen.

Meest voorkomende redenen oorzaken gehackte WordPress site

Hier zijn een aantal veel voorkomende redenen en oorzaken waarom een website kan worden.

Kwetsbaar CMS, Plugins of Thema's

Aanvallers maken regelmatig gebruik van kwetsbaarheden in CMS en componenten van derden om websites in gevaar te brengen. Geautomatiseerde aanvallen gericht op bekende kwetsbaarheden van websites zijn een van de belangrijkste oorzaken van gehackte websites. Zorg er altijd voor dat uw CMS en componenten van derden zijn bijgewerkt met de nieuwste patch.

Zwakke wachtwoorden

Brute force-aanvallen raden duizenden inlogcombinaties om ongeautoriseerde toegang tot een website te verkrijgen. Als u zwakke of gemakkelijk te raden inloggegevens gebruikt op uw website of database, is de kans veel groter dat u het slachtoffer wordt van een brute-force-aanval – vooral als u geen website-firewall gebruikt om dit te voorkomen.

Onjuiste bestandsrechten voor webserver

Uw webserver gebruikt een aantal regels om de toegang tot websitebestanden te controleren. Als de te soepel zijn, kunnen hackers gemakkelijk websitebestanden wijzigen.


Tips over een WordPress site met malware

Meer tips over het herstellen van je gehackte WordPress website


Wil je meer details over Gehackte WordPress website meest voorkomende oorzaken malwareof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Gehackte WordPress website meest voorkomende oorzaken malware bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Gehackte WordPress website meest voorkomende oorzaken malware?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Gehackte WordPress website meest voorkomende oorzaken malware en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven