Mollie WooCommerce iDeal installeren WP webshop

Handleiding installeren Mollie Payment Service Providers (PSP) voor WooCommerce. Voor IDeal, Bancontact, PayPal en Credit Card en de Mollie WordPress plugin.

Logo cursus traing wordpress

Mollie WooCommerce iDeal installeren WP webshop

Afrekenen in met IDeal, , Credit Card kun je prima regelen met de Mollie WooCommerce WordPress plugin

Waarom Mollie voor WooCommerce en WordPress

Ik kies zelf toch altijd voor Mollie en dat adviseer ik mijn klanten ook. Ik zal je uitleggen waarom. Mollie biedt alle gangbare betaalmethodes aan. Zoals iDeal, en Credit Card. Daarnaast bieden ze ook Europese methodes aan, zoals: Bancontact (België), iDeal (Nederland) en Sofort. Waarom Mollie?

Bespaar kosten voor je webshop

Naast het feit dat er geen maandelijkse kosten zijn en je per transactie betaalt, is Mollie ook erg goedkoop. Je betaalt slechts €0,29 voor een iDeal betaling. Dat is op dit moment het goedkoopste tarief dat je in Nederland kunt krijgen. Als u Mollie vergelijkt met andere aanbieders van iDeal, zult u zien dat andere partijen soms €0,30 meer rekenen.

Eenvoudige integratie in WooCommerce

Mollie biedt een integratie voor bijna elk online platform. Dit betekent dat je Mollie binnen een paar minuten up and running hebt binnen je WooCommerce shop. Geen lastige codes of vreemde taal. Installeer gewoon de plugin, voeg je account toe en selecteer je betaalmethoden. Et voilà, je bent klaar!

Innovatief

Mollie is een zeer innovatief bedrijf. Als er een populaire betaalmethode opduikt, gaan ze meteen aan de slag om die aan te bieden. Zo hebben ze ook  Pay toegevoegd. En ook hier is de weer super simpel en eenvoudig. Met één druk op de knop kun je al je klanten gebruik laten maken van Apple Pay. Makkelijker kan het bijna niet.
Info Apple Pay


Mollie account aanmaken en instellen

Om met Mollie aan de slag te gaan, moet je eerst een account aanmaken. Het aanmaken van een account is heel eenvoudig en gemakkelijk.

Mollie heeft uw bedrijfsgegevens nodig om te controleren of uw bedrijf echt bestaat en of u daadwerkelijk betalingen kunt ontvangen. Ze hebben hiervoor een hulpzame gids geschreven.

Voeg uw website profiel toe aan Mollie

Nu uw account is geactiveerd, kunt u bijna beginnen met het ontvangen van betalingen. De laatste stap is het aanmaken van een websiteprofiel. Binnen Mollie kunt u betalingen ontvangen voor meerdere websites/bedrijven/apps. Heb je bijvoorbeeld meerdere webshops? Dan kun je voor elke shop een website profiel aanmaken en je betalingen gescheiden houden.

Na het activeren van uw account, krijgt u automatisch het scherm te zien voor het aanmaken van een website profiel. Later kunt u onder het kopje Instellingen meer profielen toevoegen.

Vul de informatie over uw website in, zoals de url, contactgegevens en een korte beschrijving van wat u verkoopt.

Betalingsmethoden webshop selecteren

Nu kunt u bepaalde betaalmethoden selecteren voor uw website profiel. Uiteraard kunt u deze later altijd aan- of uitzetten. Onder het kopje “tarieven & info” vindt u meer informatie over het betreffende betaalprofiel.

Voor sommige betaalmethoden, zoals PayPal, zijn extra handelingen nodig. In de handleiding Hoe maak ik een account aan?, legt Mollie per betaalmethode uit wat u eventueel moet doen. U kunt iDeal en Credit Card activeren en direct gebruiken.

Identificatie en bankgegevens

De allerlaatste stap bij het aanmaken van een account is het uploaden van een kopie van je ID of paspoort. Mollie is nodig om iedereen te identificeren die digitaal betalingen wil ontvangen.

Je moet ook je bankgegevens invullen, want uiteindelijk wil je dat de euro's die je verdient op je bankrekening gestort worden.

Je moet wel een bedrijfsrekening hebben, want Mollie betaalt niet op privérekeningen. Via een iDeal transactie van één cent kun (lees: moet) je je rekening verifiëren. Je kunt er ook voor kiezen om de cent zelf over te maken, maar dan moet je wel een paar dagen wachten.

En klaar is kees! Je hebt nu een volledig geactiveerd Mollie account en bent klaar om betalingen te ontvangen.


Installeren van de Mollie plugin voor WooCommerce

Nu je een account hebt, moet deze nog gekoppeld worden aan je website. Hiervoor hebben we de API sleutels nodig, installeren we de Mollie WordPress plugin en activeren we de betaalmethoden.

API sleutels voor webshop

Allereerst moet u de API sleutels kopiëren. Een API sleutel is een reeks cijfers en letters die verschillende software platforms gebruiken om met elkaar te praten. Met een sleutel die u van Mollie krijgt en in WooCommerce plakt, geeft u WooCommerce toestemming om met uw Mollie account te praten. En dat is nodig om betalingen te kunnen verwerken.

Je kunt de sleutels vinden in je account:

  • onder het kopje ontwikkelaars en dan API-sleutels

U ziet een live API sleutel en een test API sleutel. Deze heb je beide nodig.
Zorg ervoor dat u uw sleutels opslaat en ze niet openbaar maakt.

Hieronder kunt u zien hoe het er in uw account uitziet. Ik heb de codes verborgen in het voorbeeld. Kopieer de sleutels en bewaar ze ergens, je zult ze snel nodig hebben.

Mollie WordPress plugin installeren

Nu dat je de API sleutels hebt, is het tijd om de zelf te installeren.

  • Ga naar plugins en dan naar nieuwe plugin en zoek naar Mollie.
  • Je zou nu de plugin “Mollie Payments for WooCommerce” moeten zien. Deze moet je installeren. Hieronder kun je zien hoe de plugin er in de WordPress database uitziet.
  • Na het installeren moet je de plugin activeren.

Zie eventueel onze stap voor stap handleidingen over hoe een WordPress plugin te installeren:

Plugin installatie

Zodra u de plugin heeft geïnstalleerd, gaat u naar WooCommerce en dan naar Instellingen en dan naar het betalingen tabblad. Daar ziet u een heleboel betaalmethoden in het rood.

Scroll naar beneden en u vindt de Live API Key. Hier kunt u de API key plakken zoals u die van Mollie heeft gekopieerd. De overige instellingen kunt u laten zoals ze zijn.

Klik nu op wijzigingen opslaan om de API sleutel op te slaan zodat WooCommerce kan controleren of deze bestaat en geldig is.

Betaalmethoden webshop activeren

Nadat u de API sleutel heeft ingevoerd en de instellingen heeft opgeslagen is het tijd om de betaalmethodes te activeren. In het overzicht ziet u alle betaalmethoden. Vink degene aan die u wilt gebruiken in uw shop. Alleen de betaalmethoden die je hebt geactiveerd in je Mollie account kun je hier gebruiken.

Kunt u geen methode toevoegen? Activeer deze dan eerst in uw Mollie account.

Klaar met methoden toevoegen? Sla de instellingen dan opnieuw op.

Check je webshop

Als alles goed is gegaan, kun je nu op de afrekenpagina van WooCommerce zien dat de betaalmethoden actief zijn. Plaats een product in je winkelmandje en ga naar de afrekenpagina. Daar zie je de betaalmethoden van Mollie.


Meer WordPress WooCommerce Plugins handleidingen en tips

Meer Webshop en WooCommerce handleidingen:


Hulp nodig bij het instellen van Mollie en WooCommerce?

Lukt het niet helemaal om de Mollie plugin voor WooCommerce in te stellen? Stuur ons een e-mail of bel ons. We helpen je graag, zodat je aan de slag kunt met de verkoop van je producten en je WordPress webshop.


Meer informatie over Mollie WooCommerce iDeal installeren WP webshopof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Mollie WooCommerce iDeal installeren WP webshop bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven