Nadelen afbeeldingen slider voor conversie en SEO

7 redenen op een rijtje waarom Image Sliders slecht zijn voor conversie. Ze verdelen de aandacht van de gebruiker. Ze nemen de controle van bezoekers weg.

Logo cursus traing wordpress

Nadelen afbeeldingen slider voor conversie en SEO

7 redenen waarom Image Sliders slecht zijn voor conversie

Wat hebben een image slider, een knipperende popup advertentie en een auto-play video gemeen?
Je moet ze niet gebruiken

Net zoals knipperende popup- een functie worden die je alleen op onbetrouwbare sites ziet, is de image slider klaar om naar het internet kerkhof te gaan.

Voordat we bespreken waarom sliders met u conversies kosten, laten we eerst eens bespreken waarom marketeers ze zijn gaan gebruiken. Hoe zijn image sliders zo populair geworden?

Waarom onwetende marketeers sliders gebruiken

meerdere aanbiedingen

Marketeers zetten sliders met afbeeldingen op hun pagina's omdat ze zo de kans krijgen om meerdere aanbiedingen tegelijk te tonen.

En dit is een ernstig probleem. Ze verdelen het belangrijkste onroerend goed van hun website tussen aanbiedingen.

Wat gebeurt er dan? U weet niet hoe u uw klant moet overtuigen, dus krijgt de bezoeker beslissingsmoeheid en nemen geen beslissing. U bent er niet in geslaagd hun probleem op te lossen.

Met een image slider krijgen marketeers de kans om bij elke meerdere CTA's te plaatsen. De CTA knop is soms zo onopvallend, dat je moet focussen om hem te zien. En eerlijk gezegd zal uw klant dat niet doen omdat het internet hem getraind heeft dat niet te doen.

7 nadelen van Image Sliders en tips voor conversie

7 redenen op een rijtje waarom Image Sliders slecht zijn voor :

Sliders veroorzaken banner blindheid

Ja, banner blindheid bestaat echt. Wanneer de afbeeldingen van uw slider te veel lijken op een banner of advertentie (en dat doen ze bijna altijd), negeren uw bezoekers ze en gaan verder.

Eye studies uitgevoerd door Neilson Norman Group toonden aan dat zodra bezoekers iets als een advertentie zien, zij hun aandacht er van afwenden.
www.nngroup.com/articles/banner-blindness-old-and-new-findings

Hoezeer je je afbeeldingen ook weergeeft, als ze op advertenties lijken, is de kans groot dat ze worden genegeerd.

nadelen slider blindheid heatmap
Nadelen slider blindheid heatmap

Ze verdelen de aandacht van de gebruiker

Afbeeldingen op sliders vertegenwoordigen verschillende producten of aanbiedingen in een paar seconden tijd. Uw gebruiker heeft nauwelijks EEN ding gelezen, wanneer whoosh de afbeelding verandert en hij zijn aandacht opnieuw moet richten.

Het menselijk oog reageert niet goed op beweging

We leven dan wel niet meer in de jungle, maar ooit wel. Onze hersenen reageren op plotselinge bewegingen. Deze bewegingen worden saccades genoemd. Het is de oncontroleerbare reactie van ons netvlies op beweging, en de snelheid van de beweging tijdens elke saccade kan niet worden gecontroleerd. De ogen bewegen zo snel als ze kunnen.

De beweging was misschien een prooi in de prehistorie, maar vandaag is het je slider. Bezoekers zullen te veel worden afgeleid door de beeldsliders om iets anders op te merken.

beweging oog focus speeltuin
Beweging oog focus in speeltuin

Ze nemen de controle van bezoekers weg

Bezoekers hebben graag de controle als ze op uw website komen. Ze willen niet iets te zien krijgen waar ze niets aan hebben, en eerlijk gezegd zou het hele punt van uw website moeten zijn om uw bezoeker te geven waar hij voor kwam.

Als u een automatisch roterende slider op uw homepage zet, neemt u de gebruiker de controle uit handen en geeft u die aan de slider. Weet je wat volgt? Rampspoed. Image sliders blijven draaien, wat niet alleen frustrerend is, maar volgens de mensen van UX Movement verschrikkelijk is voor de .

Sliders nemen ruimte in beslag zonder klik

Sliders nemen ruimte in beslag… en worden nauwelijks aangeklikt. Je weet al dat image sliders zo snel en afleidend zijn, dat bezoekers ze meestal negeren. Maar toen Erik Runyon een studie uitvoerde op de pagina's van de Notre Dame University om het aantal klikken op de sliders te testen en te meten in vergelijking met de bezoeken aan de homepage.

Uit het onderzoek bleek dat slechts 1% van de bezoekers op een functie op de slider klikte:

studie schema ndu click through rates slider
Studie schema ndu click through rates slider

Ze verminderen de zichtbaarheid

De Neilson Norman groep deed een usability studie, waarbij een gebruiker probeerde te zoeken naar speciale aanbiedingen voor Siemens wasmachines. De gebruiker kwam op de Siemens homepage terecht die er als volgt uitzag:

siemens studie product banner slider
Siemens studie product banner slider

Heeft u de aanbieding voor wasmachines gevonden? De gebruiker niet.

Ze negeerde de aanbieding in een klein vakje in de linkerhoek. Vervolgens negeerde ze de grote banner die op de pagina stond, ook al stond er een afbeelding van een wasmachine op. Omdat de slider zo op een advertentie leek, verliet ze de website zonder de machine te kopen, wat Siemens een gemakkelijke verkoop kostte.

Jakob Nielson wees er ook op dat internationale gebruikers en laaggeletterden gemakkelijk worden afgeleid en gefrustreerd door de sliders, omdat ze niet in staat zijn de ene aanbieding te lezen voordat de andere op zijn plaats schuift.

Het komt erop neer dat sliders met afbeeldingen niet effectief zijn. En om dit idee kracht bij te zetten, is hier een slider van WebAIM:
shouldiuseacarousel.com

Wat wel gebruiken in plaats van sliders

Wat moet u gebruiken in plaats van sliders om meerdere aanbiedingen te tonen?

Het maken van verschillende landingspagina's om uw verschillende publiekssegmenten te bereiken is de meest effectieve manier om meerdere doelgroepen te bereiken met gerichte aanbiedingen. Dit geeft u de mogelijkheid om uw aanbod te herdefiniëren om verschillende kopersprofielen te bereiken.

Ik wat tips voor landingspagina's op een rij gezet voor WordPress websites:


Wil je meer details over Nadelen afbeeldingen slider voor conversie en SEOof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Nadelen afbeeldingen slider voor conversie en SEO bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven