Niet werkende gebroken WordPress links checken verwijderen

Gebroken links zijn niet alleen slecht voor de gebruikerservaring van de bezoekers op je website, maar ze zijn ook nog eens slechts voor de zoekmachine optimalisatie.

Regelmatig je gebroken links controleren en herstellen

Je bezoeker klikt op een link op een website en komt op een webpagina die niet bestaat. Je krijgt dan de zogenaamde 404 Pagina: webpagina niet gevonden. De pagina die hij of zij probeert te bezoeken bestaat niet, of niet meer of de link klop niet.
Dit wil je op je eigen website voorkomen of in ieder geval zo snel mogelijk verhelpen. Ga dus regelmatig je links controleren en of je gebroken links op je website hebt.

Niet werkende gebroken links op je WordPress website checken en verwijderen

Zo kun je Niet werkende gebroken links op je WordPress website checken en verwijderen:

  • Download en installeer de Broken Link Checker WordPress plugin.
  • Nadat je de plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, ga je naar Instellingen > Broken Link Checker. Daar zie je hoeveel gebroken links er op je WordPress website zijn. Stel 15 stuks.
  • Door op de link ’15 verbroken links gevonden’ te klikken, ga je naar een overzicht waar al je gebroken links staan. Dit kan ook via WordPress > Extra > Verbroken Links.
  • In de lijst kun je de url aan de linkerkant aanpassen om te zorgen dat de link weer werkt.
  • Zo check je alle gebroken links en past ze aan totdat het lijstje met gebroken links leeg is. Als je links hebt aangepast, wordt het aantal gebroken links bij Instellingen > Broken Link Checker aangepast.

Periodiek controleren van niet werkende links

Met de plugin Broken Link Checker kun je je links periodiek controleren. Standaard staat dit ingesteld op 72 uur. Om zo min mogelijk plugins geactiveerd te hebben en de snelheid deactiveer ik de Broken Link Checker plugin als ik klaar ben. Als ik de gebroken links opnieuw wil controleren, activeer ik de plugin opnieuw en controleer ik mijn gebroken links weer een keer. Het hangt een beetje van de grootte van de site af en hoeveel gebruikers aan de WordPress website werken.

Video handleiding hoe gebroken links opsporen en repareren op je WordPress

Bekijk deze video handleiding hoe je gebroken links op kunt sporen en repareren op je WordPress website