Niet werkende gebroken links checken verwijderen WordPress

Ga dus regelmatig je links controleren en of je gebroken links op je website hebt. Gebroken links zijn slecht voor de gebruikerservaring en voor SEO. Lees handleiding.

Logo cursus traing wordpress

Niet werkende gebroken links checken verwijderen WordPress

Regelmatig je gebroken links controleren en herstellen

zijn niet alleen slecht voor de gebruikerservaring van de bezoekers op je website, maar ze zijn ook nog eens slechts voor de .

Je bezoeker klikt op een link op een website en komt op een webpagina die niet bestaat. Je krijgt dan de zogenaamde 404 Pagina: webpagina niet gevonden. De pagina die hij of zij probeert te bezoeken bestaat niet, of niet meer of de link klop niet.

Gebruikerservaring en niet werkende links

Sommige van de belangrijkste opruimwerkzaamheden hebben minder te maken met het verbeteren van de prestaties van uw site, maar meer met het waarborgen van een goede gebruikerservaring. Zo kan het gebeuren dat sommige links na van tijd niet meer werken omdat de inhoud waarnaar ze leiden is verplaatst of verwijderd. Deze gebroken links kunnen frustrerend zijn voor bezoekers en kunnen uw site minder betrouwbaar doen lijken.

Als u wilt, kunt u uw links handmatig opschonen. U moet dan gewoon elk stukje inhoud doorlopen, op elke link klikken en ervoor zorgen dat deze naar een geldige pagina leidt (en degene die dat niet doen vervangen). Een bijkomend voordeel van deze aanpak is dat het je de kans geeft om ervoor te zorgen dat al je links naar de best mogelijke bronnen leiden.

Als je veel inhoud hebt, kan dit proces echter dagen duren. In dat geval kun je een plugin installeren zoals . Deze tool waarschuwt je voor links die niet meer werken. Het zal dit ook automatisch blijven doen, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over gebroken links.

Onthoud wel dat dit je CPU kan opdrijven en je site traag kan maken, dus wees voorzichtig met wanneer je het uitvoert en hoe vaak.

Gebroken links checken en verwijderen met WordPress plugin

Dit wil je allemaal op je eigen website voorkomen of in ieder geval zo snel mogelijk verhelpen. Ga dus regelmatig je links controleren en of je gebroken links op je website hebt.

Zo kun je Niet werkende gebroken links op je WordPress website checken en :

  • Download en installeer de Broken Link Checker WordPress plugin.
  • Nadat je de plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, ga je naar Instellingen > Broken Link Checker. Daar zie je hoeveel gebroken links er op je WordPress website zijn. Stel 15 stuks.
  • Door op de link '15 verbroken links gevonden' te klikken, ga je naar een overzicht waar al je gebroken links staan. Dit kan ook via WordPress > Extra > Verbroken Links.
  • In de lijst kun je de url aan de linkerkant aanpassen om te zorgen dat de link weer werkt.
  • Zo check je alle gebroken links en past ze aan totdat het lijstje met gebroken links leeg is. Als je links hebt aangepast, wordt het aantal gebroken links bij Instellingen > Broken Link Checker aangepast.

Periodiek controleren van niet werkende links

Met de plugin Broken Link Checker kun je je links periodiek controleren. Standaard staat dit ingesteld op 72 uur. Om zo min mogelijk plugins geactiveerd te hebben en de deactiveer ik de Broken Link Checker plugin als ik klaar ben. Als ik de gebroken links opnieuw wil controleren, activeer ik de plugin opnieuw en controleer ik mijn gebroken links weer een keer. Het hangt een beetje van de grootte van de site af en hoeveel gebruikers aan de WordPress website werken.

Video handleiding hoe gebroken links opsporen en repareren op je WordPress

Bekijk deze video handleiding hoe je gebroken links op kunt sporen en repareren op je WordPress website

Gebroken links checken en verwijderen zonder WordPress plugin

Meer handleidingen over gebroken links


Meer informatie over opruimen website

Wil je meer informatie over opruimen van een WordPress website?
Check dan de volgende handleidingen:

Ik heb een uitgebreide en complete handleiding geschreven over opruimen van je WordPress site.


Wil je meer details over Niet werkende gebroken links checken verwijderen WordPressof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Niet werkende gebroken links checken verwijderen WordPress bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Niet werkende gebroken links checken verwijderen WordPress?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Niet werkende gebroken links checken verwijderen WordPress en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven