Onderhoudscontract WordPress site | Backup & Update

Voor elke website is goede beveiliging erg belangrijk. WordPress updates en back-ups zijn ook een vereiste. Met een onderhoudscontract heb je je site altijd optimaal beveiligd en up-to-date.

Waarom een onderhoudscontract voor WordPress?

WordPress is een mooi pakket maar moet regelmatig geüpdate worden. Als je dit niet doet, kun je slachtoffer worden van kwaadwillenden die je website of je webserver gaan misbruiken. Wie niet voor z’n website zorgt of laat zorgen zal vroeg of laat het slachtoffer worden van hackers. Bijvoorbeeld voor het versturen van emails.

Gehackt worden is niet alleen lastig in verband met de uren die nodig zijn om de website weer te herstellen, het is ook slordig voor je bezoekers. Google vertoont je website gewoon op zwart (rood) als je niet tijdig actie onderneemt. Dat laatste kan, als het te lang duurt, serieuze gevolgen hebben voor je rankings in Google.

Tips voor WordPress onderhoud

Je kan veel zelf doen. Dit zijn de 2 belangrijkste adviezen:

 1. Houdt WordPress goed bij. Maak er een gewoonte van dat je maximaal om de paar weken je site update. Dat wil zeggen dat je WordPress, plugins en thema update.
 2. Daarnaast kun je een Google Webmaster Tools account aanmaken en die regelmatig te controleren. Google geeft daar al vrij snel of er iets mis is met je site.

Checks bij een onderhoudscontract voor WordPress?

Wij controleren je WordPress website daarom continue op de volgende zaken:

 1. Updates
  Check voor verouderde of lekke plugins en achterstallige updates.
 2. Beveiliging tegen hackers
  We beschermen je WordPress website tegen hackpogingen, aanvallen en malware. Ook controleren we je WordPress website op andere zaken als zwakke wachtwoorden. We doen zo het maximale om je website optimaal te beveiligen.
 3. Back-ups
  Ook back-ups zijn een vereiste in geval van nood. Het backup en update proces is geautomatiseerd, zodat er met regelmaat backups gemaakt worden. Standaard gebeurd dit wekelijks. Dit kan in overleg aangepast worden.
 4. Privacy
  Door gecontroleerd updates uit te voeren houden we je website en ook gebruikersdata en bezoekersinformatie altijd veilig. Dit laatste is belangrijk in verband met de Privacy wetgeving (AVG).
 5. Verbeteringen
  Verder kijken we of je website waar nodig beter kan worden ingericht. Bijvoorbeeld door overbodige plugins te verwijderen of te vervangen door betere plugins met dezelfde functie.

Onze service voor WordPress onderhoud

Voor het onderhoud van je website kun je gebruiken met de volgende service:

 • Een relax-onderhoudscontract: Geen zorgen over je website.
  Wij doen het onderhoud, updates en Back-ups
 • De strippenkaart: voor aanpassingen of advies voor je website

Bekijk hieronder de opties en tarieven:


3 Onderhoudscontracten voor WordPress

We hebben 3 onderhoudscontracten: Relax-S (Small) voor kleine websites, Relax-M (Medium) voor middelgrote websites en Relax-L (Large) voor grote websites. Met een onderhoudscontract heb je gegarandeerd altijd je WordPress website up-to-date en meerdere back-ups achter de hand.

WordPress back-ups en updates

Bij alle contracten wordt er wekelijks, tot 1 maand terug, automatisch een complete back-up gemaakt van je website. Dus van alle bestanden op je server en de MySql database. Verder bewaren we de back-ups van je site om de 3 maanden.
Over updates: WordPress en de gratis plugins uit de WordPPress repository worden wekelijks geupdate. Voor betaalde plugins geldt een iets andere regeling. Als je deze registreert, worden de meeste plugins al automatisch geupdate. Ter controle checken we of dit ook gebeurd. Indien nodig doen we deze updates handmatig.

Rapportage van WordPress back-ups en updates.

Vanaf januari 2019 krijg je ook wekelijks een rapportage in je mailbox met daarin een overzicht van de gemaakte updates en back-ups.
Je kan een voorbeeld aanvragen via contact.


Tarieven Onderhoudscontract

De prijs voor een onderhoudscontract is afhankelijk van de grote van je website
Relax-S | voor kleine websites (tot 100 webpagina’s): €16 per maand
Relax-M | voor middelgrote sites (tot 250 pagina’s): €24 per maand
Relax-L | voor grote websites (tot 1000 webpagina’s): €38 per maand


Contractduur onderhoud WordPress Website

Minimale contractduur van 1 jaar. Een contract loopt per kalenderjaar van 1-1 tot 31-12. Bij aanvang van een nieuw contract in de loop van het jaar worden de maanden verrekend ontvang je een faktuur tot 31 december van het hetzelfde jaar. Daarna loopt het contract en fakturering van 1-1 tot 31-12. De faktuur gaat in op dag 1 van de eerstvolgende maand.

Enkele voorbeelden onderhoudscontract:

 1. Start je een nieuw contract op 15 maart dan ontvang je een faktuur tot 31 december van het hetzelfde jaar, dus in totaal 9 maanden. Vervolgens jaarlijks van 1 januari tot 31 december.
 2. Start je een nieuw contract op 30 november dan ontvang je een faktuur tot 31 december van het hetzelfde jaar, dus in totaal 1 maanden. Vervolgens jaarlijks van 1 januari tot 31 december.
 3. Start je een nieuw contract op 2 december dan ontvang je een faktuur tot 31 december van het volgende jaar, dus in totaal 12 maanden. Vervolgens jaarlijks van 1 januari tot 31 december.


Technische gegevens voor onderhoud

Wat hebben we nodig voor het onderhoud? In de meeste gevallen alleen de WordPress login-gegevens. In enkele gevallen hebben we ook nog de FTP-gegevens nodig om een instelling aan te passen op de server. Dit is afhankelijk van de webhoster.

Verzoek aan je webhoster

Bij enkele webhosters is de zogenaamde max_execution_time op de webserver ingesteld op 30. Dit is erg laag. Dit betekend dat bij inactiviteit van 30 seconden het internetverkeer, dus ook de back-ups, geannuleerd worden. Een minimum execution time van 150 seconden is aanbevolen omdat anders de back-up onderbroken kan worden bij het versturen van grote bestanden. Dit moet ingesteld worden in het php.ini bestand op de server. Helaas kan alleen je webhoster dit aanpassen.
We verzoeken je om een aanvraag te doen bij je webhoster om te de minimum execution time te verhogen naar minimaal 150 of liever nog 250.


Back-ups terugzetten

Back-ups worden maandelijks, wekelijks of vaker gemaakt. Dit in overleg. Als er iets niet goed gaat kunnen we de back-up terugzetten. In bepaalde noodgevallen kun je zelf de back-up ook terugzetten. Bijvoorbeeld in het weekend, ’s avonds laat of op feestdagen. Hiernaast staan aangegeven hoe je dit kunt doen vanuit WordPress. Ga in het WordPress menu onderaan naar Managed Back-ups. Je ziet dan het scherm hiernaast (klik om te vergroten). Kies een back-up en klik op ‘restore’ om een back-up terug te zetten.Strippenkaart voor WordPress onderhoud en advies

Je kan ook gebruik maken van de Strippenkaart. Elke strip is een half uur assistentie op afstand. Lees meer over de strippenkaart.

Voorbeeld van de strippenkaart

10-Strippenkaart
360
5 uur (€72/uur)
 • Assistentie

  10 strippen

 • Hulp op afstand
  wanneer je WordPress advies nodig hebt
 • 1 strip:
  half uur assistentie
 • Hulp via telefoon/skype tijdens het spreekuur
 • 10 strippen:
  5 uur
20-Strippenkaart
640
10 uur (€64/uur)
 • Assistentie

  20 strippen

 • Hulp op afstand
  wanneer je WordPress advies nodig hebt
 • 1 strip:
  half uur assistentie
 • Hulp via telefoon/skype tijdens het spreekuur
 • 20 strippen:
  10 uurOverige assistentie en hulp bij WordPress

Meer nazorg en support voor je WordPress site


Website optimaliseren en sneller maken

De website technisch perfect en maximaal geoptimaliseerd voor SEO en Google.

Meer info support

WordPress Spreekuur | hulp op afstand

Regelmatig houdt Arthur spreekuur voor oud-cursisten die nog WordPress-vragen hebben.

Meer info support

Terugkomdag cursisten en alumni | 29 november 2019

De terugkomdag is speciaal voor cursisten die een cursus hebben gevolgd en meer willen.

Meer info support

Strippenkaart voor snelle hulp bij WordPress en webdesign

Voor korte WordPress hulp op afstand kun je van de strippenkaart gebruikmaken.

Meer info support