Onderschrift, caption, alt-tekst en omschrijving en afbeeldingsdetails WordPress

Een bijschrift of caption is het kleine stukje tekst dat onder een afbeelding wordt weergegeven, meestal om het extra aandacht te geven of een bijschrift te laten zien.

Bijschriften en onderschrift en afbeeldingsdetails WordPress afbeelding

Hoewel bijschriften van afbeeldingen misschien iets kleins lijken, kunnen ze zelfs meer aandacht van lezers eisen dan de gewone tekst in uw inhoud. Voor SEO en zoekmachine-optimalisatie raad ik zelfs aan om zinnen te gebruiken onder belangrijke afbeeldingen. In deze korte handleiding leg ik uit hoe je een WordPress-bijschrift kunt toevoegen dat je in een afzonderlijke post of pagina gebruikt.


Afbeelding uploaden

Om te beginnen, maakt je een nieuw bericht / pagina of bewerk je de afbeelding waaraan je het bijschrift wilt toevoegen. In WordPress kun je afbeeldingen, foto’s of plaatjes toevoegen door op de ‘Add Media’ knop boven de WordPress editor te klikken, of door de afbeeldingen naar het veld te slepen.


Afbeeldingsdetails, caption, alt-tekst en omschrijving

Zodra je je afbeelding hebt geupload, zie je aan de rechterzijde enkele velden waar je de Afbeeldingsdetails kunt invullen:

  • de titel (title)
  • het onderschrift (caption)
  • alternatieve tekst (alt tekst)
  • de omschrijving (description)

Vul onderschrift of caption veld in

Alles dat je in het Onderschrift veld typt, zal zichtbaar worden aan de de ‘voorkant’ van je WordPress website. Je kunt hier dus je tekst invoeren.


Bijschrift / caption voor bestaande afbeelding aanpassen

Als je het bijschrift voor een bestaande afbeelding moet bewerken of aanpassen of een bijschrift moet toevoegen aan een afbeelding die je al in uw inhoud hebt ingevoegd, dan doe je het volgende:

Klik op de bestaande afbeelding die u wilt bewerken of voeg een bijschrift toe.
Klik vervolgens op het potloodpictogram om de afbeelding te bewerken.
Verander bij het veld ‘caption” het onderschrift.

Meer over captions en WordPress