Ongebruikte CSS verwijderen website sneller lichter maken

Logo cursus traing wordpress

Ongebruikte CSS verwijderen website sneller lichter maken

Hoe verwijder je ongebruikte CSS van je WordPress website? Ik krijg die vraag een enkele keer. De oplossing is niet makkelijk.

Je hebt WordPress gebruikt als een CSS . Het hele CSS-bestand van het framework is inbegrepen, en je hebt slechts een handvol van de CSS-patronen die het biedt gebruikt. Maar je hebt maar een paar regels code gebruikt.

CSS-frameworks bieden vaak geen eenvoudige manieren om alleen te kiezen voor wat u gebruikt, en het aanpassen van de bron om op die manier te werken kan een niveau van expertise vereisen dat uw team niet heeft. Dat kan zelfs de reden zijn waarom u voor een raamwerk koos.

Stel dat je 150 KB CSS laadt. Ik zou zeggen dat dat veel is. Je hebt een vermoeden, of enig bewijs, dat je een deel van die bytes niet gebruikt. Ik zie de reden voor alarm. Als je een JPG van 150 KB had die je kon comprimeren tot 20 KB door hem in een of ander programma te stoppen, dan is dat geweldig en de moeite waard. Maar de winst om dat te doen voor CSS is nog belangrijker omdat CSS wordt geladen in de head en render blocking is.

Ongebruikte CSS verwijderen met online tool

Je kan ongebruikte CSS met online tool:

https://purifycss.online

Meer informatie vind je hier:

How Do You Remove Unused CSS From a Site?

Wil je meer details over Ongebruikte CSS verwijderen website sneller lichter makenof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Ongebruikte CSS verwijderen website sneller lichter maken bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Ongebruikte CSS verwijderen website sneller lichter maken?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Ongebruikte CSS verwijderen website sneller lichter maken en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven