WordPress website opruimen opschonen complete gids

Logo cursus traing wordpress

WordPress website opruimen opschonen complete gids

Complete gids voor het opschonen van uw WordPress website

Je WordPress website groeit in de loop der tijd, met nieuwe inhoud, mediabestanden, gebruikers, thema's, plugins en meer. Dit zijn natuurlijk allemaal goede dingen, maar ze kunnen uw site een beetje onoverzichtelijk maken. U zult dus regelmatig uw site willen doornemen en wat basisopruimingstaken uitvoeren. Dat hoeft niet lang te duren, en het resultaat is een snellere en gebruiksvriendelijkere site – zowel voor u als voor uw bezoekers.

In deze gids bespreken we waarom uw WordPress website van tijd tot tijd een beetje opgeschoond moet worden. Vervolgens nemen we een aantal slimme manieren door om de site op te ruimen. Dus pak een (digitale) dweil. We gaan dit dek dweilen.

Waarom het belangrijk is je site regelmatig op te schonen

Wanneer je je WordPress site voor het eerst bouwt, zal hij vrij licht zijn. Maar na verloop van tijd zul je waarschijnlijk veel en gegevens toevoegen. U zult inhoud creëren, nieuwe plugins en thema's toevoegen, en misschien zelfs de codering in de kernbestanden aanpassen.

Dit alles zorgt ervoor dat uw site groter wordt. Dit is belangrijk omdat wanneer iemand uw site bezoekt, de tijd die nodig is om te laden en cruciale functies uit te voeren, afhangt van de hoeveelheid gegevens die moet worden verwerkt. Een opgeblazen site kan dus leiden tot tragere laadtijden, wat zeer slecht is voor de gebruikerservaring. Het kan zelfs het beheer van uw site bemoeilijken, dankzij een vergelijkbare belasting van de back-end.

Daarom is het slim om wat tijd te besteden aan het opschonen van uw site. Door onnodige gegevens en inhoud te , en bestanden te optimaliseren, enzovoort, kunt u de prestaties verbeteren zonder iets essentieels te verwijderen. Tegelijkertijd kunt u waardevolle onderhoudstaken uitvoeren, zoals controleren op en ervoor zorgen dat alles up-to-date is.

Hoe vaak u dit doet, hangt af van uw site en de systemen die u gebruikt. Grotere sites die vaak nieuwe inhoud toevoegen, krijgen natuurlijk meer bloat die moet worden opgeruimd. Bovendien, als u een automatische functie hebt ingesteld die regelmatig delen van uw site opruimt, hoeft u die niet zo vaak handmatig te doorlopen (we bespreken hieronder enkele tools die dit doen).

10 manieren om uw WordPress website op te schonen

Laten we het nu hebben over hoe je je site kunt opschonen. Deze 10 methoden zijn nuttig voor elke WordPress site, vooral als die al een tijdje bestaat. Sommige opties zijn eenmalig, terwijl andere regelmatig moeten worden uitgevoerd.

Voordat u een van deze technieken toepast, moet u zorgen voor een recente van uw site. Daarna raden we u aan de lijst één voor één af te werken. Dit proces kan even duren, maar de voordelen van een opgeschoonde website zijn de moeite waard.

Je WordPress website op orde houden

Het kan gemakkelijk zijn om zo in beslag genomen te worden door het creëren van nieuwe inhoud voor uw site dat u vergeet routineonderhoud uit te voeren. Maar als u uw site niet regelmatig opruimt, loopt u de kans te eindigen met een onoverzichtelijke achterkant en slechte prestaties aan de voorkant. Af en toe opruimen is een slimme manier om dat te voorkomen.

Veel van de belangrijkste opruimtaken bestaan uit het verwijderen van onnodige tools en gegevens. Dit betekent het verwijderen van thema's en plugins die je niet nodig hebt, het verwijderen van ongebruikte afbeeldingen en tags, en het verwijderen van oude post revisies. U moet er ook voor zorgen dat alles op uw site up-to-date is – inclusief inhoud, gebruikersinformatie en zelfs WordPress zelf. Daarna kunt u overgaan tot meer geavanceerde technieken, zoals het opruimen van uw database.


Meer informatie over WordPress website opruimen opschonen complete gidsof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in WordPress website opruimen opschonen complete gids bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites en webshops beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over WordPress website opruimen opschonen complete gids?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, WordPress website opruimen opschonen complete gids en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven