Oude mediabestanden verwijderen mediabibliotheek afbeeldingen

Overbodige en onnodige bestanden afbeeldingen verwijderen uit je WordPress mediabibliotheek kan veel werk zijn. Deze goede plugin helpt bij het leegmaken.

Logo cursus traing wordpress

Oude mediabestanden verwijderen mediabibliotheek afbeeldingen

Oude mediabestanden verwijderen mediabibliotheek afbeeldingen

Op de meeste gevestigde sites staan veel in de die niet worden gebruikt.
Mediabestanden – zoals , GIF's en video's – kunnen veel ruimte in beslag nemen. Dit kan een probleem zijn als je veel oude mediabestanden op je site hebt die niet meer worden gebruikt, zoals afbeeldingen van verwijderde berichten en pagina's.

U kunt door uw WordPress Mediabibliotheek gaan en ongebruikte afbeeldingen handmatig . Helaas is dit vaak een tijdrovend proces. Media Cleaner is een handige tool die deze opruimtaak voor u vereenvoudigt, door automatisch mediabestanden te verwijderen die niet worden gebruikt in enige inhoud. Het zal ze verplaatsen naar een tijdelijke prullenmand, zodat u elke verwijdering kunt goedkeuren.
Lees meer hieronder.

Om te voorkomen dat ongebruikte mediabestanden in de toekomst een probleem worden, moet u waakzaam zijn terwijl u aan uw site werkt. Telkens wanneer u een afbeelding bijwerkt of een stuk inhoud verwijdert, is het slim om onnodige mediabestanden onmiddellijk uit uw bibliotheek te verwijderen. Op die manier kunt u hopelijk voorkomen dat u ooit tientallen of honderden bestanden tegelijk moet doorlopen.

Overbodige onnodige afbeeldingen verwijderen WordPress plugin

Overbodige en onnodige bestanden afbeeldingen verwijderen uit je WordPress mediabibliotheek kan veel werk zijn. Helemaal bij een grotere website. De onderstaande plugin helpt.

De Media Cleaner WordPress plugin reinigt uw Media Bibliotheek van de media-items (en bestanden) die niet worden gebruikt in uw website, ook gebroken items. Met een interne prullenbak kunt u ervoor zorgen dat alles goed werkt voordat u de media-items (en bestanden) definitief verwijdert. Het maakt gebruik van een slimme analyse die wordt aangedreven door vele implementaties voor specifieke plugins en thema's.

Media Cleaner WordPress plugin van Meow installeren

Eerst moet je de Media Cleaner plugin installeren.

  • Klik op nieuwe plugin.
  • Zoek op "Media Cleaner"
  • Waarschijnlijk staat de plugin al bovenaan. Check of die van Meow is en of het is bijgewerkt naar WordPress 6.3 (vanaf augustus 2023).
  • Installeer en activeer de Media Cleaner plugin. Klaar!

Lees eventueel de handleiding gratis WordPress plugins installeren.

De bestanden die worden gedetecteerd als niet gebruikt zullen worden vermeld in een specifiek dashboard. je kan ze dan alsnog verwijderen. Daarna worden ze verplaatst naar een vuilnisbak binnenin de plugin. Na meer testen kunt u deze bestanden uit de prullenbak halen, of u kunt ze permanent verwijderen.

Media cleaner verwijdert alle soorten media en afbeeldingen

Het wordt getest op moderne WordPress-installaties (inclusief ) en op oudere installaties, met verschillende thema's. Het ondersteunt . Omdat het veel werk en testen vergt, kan de Pro-versie nodig zijn als u complexe plugins gebruikt om de inhoud van uw website te verwerken. Ik ben voortdurend bezig om de compatibiliteit te vergroten.

Overbodige afbeeldingen uit mediabibliotheek verwijderen met PRO versie

Dit zul je niet snel nodig hebben, maar toch. De Pro-versie voegt Filesystem Analysis, extra ondersteuning voor complexe plugins, Live Site optie en WP-CLI ondersteuning toe. Met de Filesystem Analysis scant Media Cleaner Pro uw fysieke /uploads directory en vergelijkt deze met de Media Library. Het heeft ook extra ondersteuning voor complexe plugins, zoals ACF (+ ACF Widgets), Divi, Fusion Builder (Avada), WP Bakery Page Builder, Elementor, Beaver builder, Brizy, Avia, Thema X, UberMenu en meer.

WordPress mediabibliotheek opruimen met Media Deduper plugin

Deze methode gebruikt de Media Deduper plugin. Er zijn gratis en betaalde versies. Nadeel: je kan beter de betaalde versie te gebruiken omdat deze kan voorkomen dat WordPress galerijen, SEO en WooCommerce dubbele afbeeldingen verwijderen.

  • Na het installeren en activeren van de Media Deduper plugin, moet u uw media bibliotheek analyseren door naar de Media > Duplicaten beheren pagina te gaan en op de Media Index knop te klikken.
  • De plugin begint met het analyseren van de mediabibliotheek en toont alle dubbele afbeeldingen. U kunt dan zien of er dubbele afbeeldingen op uw website worden gebruikt.
  • Nadat u de bestanden hebt bekeken, kunt u alle bestanden of specifieke kopieën selecteren. Selecteer vervolgens ‘Smart Delete' uit het uitklapmenu en klik op de knop ‘Toepassen'.

LET OP: WEES VOORZICHTIG MET DEZE WORDPRESS PLUGINS

Gebruik het NOOIT als je geen hebt, of als je niet begrijpt wat het doet. Leer hoe je het moet gebruiken en je krijgt geweldige resultaten. Beter om veilig te zijn dan om spijt te hebben. Deze plugin verwijdert bestanden! Daarom is back-up niet alleen belangrijk, maar ook noodzakelijk. Gebruik deze plugin niet als je niet klaar bent. Ik kan je niet helpen als je je hebt beschadigd.

Meer over onderhoud:Meer handleidingen over bestanden verwijderen

Meer over het verwijderen en vervangen van bestanden en media:


Wil je meer details over opruimen website

Wil je meer informatie over opruimen van een WordPress website?
Check dan de volgende handleidingen:

Ik heb een uitgebreide en complete handleiding geschreven over opruimen van je WordPress site.


Meer weten over Oude mediabestanden verwijderen mediabibliotheek afbeeldingenof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Oude mediabestanden verwijderen mediabibliotheek afbeeldingen bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites en webshops beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Oude mediabestanden verwijderen mediabibliotheek afbeeldingen?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Oude mediabestanden verwijderen mediabibliotheek afbeeldingen en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven