Oxygen wordpress bouwer page builder review

Logo cursus traing wordpress

Oxygen wordpress bouwer page builder review

Oxygen Page Builder Review

Oxygen Builder is een krachtige WordPress website bouwer waarmee je hele sites vanaf nul kunt bewerken of maken. Met deze hybride oplossing, heb je meer controle over de inhoud dan je zou hebben met een enkele pagina bouwer of thema.

Oxygen is een WordPress plugin die u in staat stelt uw hele website visueel te ontwerpen, van de header tot de footer, zonder de noodzaak voor codering. Het geeft totale controle over het uiterlijk van de WordPress site.

Wanneer geactiveerd, schakelt Oxygen het uit. Dit betekent dat themastijlen en de lay-out van uw site niet worden toegepast terwijl Oxygen is geactiveerd.

Oxygen, dat gebaseerd is op drag-and-drop technologie, beweert een relatief eenvoudige tool te zijn. Maar voor nieuwkomers kan het moeilijk zijn om de plugin onder de knie te krijgen, omdat het een leercurve heeft. Ze zullen enige tijd nodig hebben om vertrouwd te raken met de werking van de plugin.

Ik zal deze Oxygen Builder review gebruiken om te laten zien wat deze bouwer allemaal te bieden heeft, hoe het werkt, en om de voor en nadelen te laten zien.

Oxygen Builder eigenschappen

Oxygen is een typische drag and drop builder die toegang biedt tot een uitgebreide bibliotheek van elementen en widgets om te werken met secties, divs, accordeons, elementen, etc.

Met deze bouwer kunt u bijna elk onderdeel van de website ontwerpen dat u wilt: pagina's, posts, custom post types, templates, enz.

Als u een dynamische website bouwt, gebruikt u de sjabloonbibliotheek. U kunt dan layouts toewijzen aan archieven, post types, specifieke pagina's, enz., en zelfs een builder header en een footer.

Oxygen Builder dynamische gegevens. U kunt een dynamische site maken dankzij de Oxygen Builder dynamische gegevens functie.

Oxygen Builder heeft globale styling regels voor , teksten, globale kleuren, en lettertypes. Zonder de noodzaak voor aangepaste CSS, kan dit alles eenvoudig beheerd worden binnen de builder. Dit was vroeger een van de belangrijkste functies, maar de concurrentie heeft ingehaakt en biedt nu een vergelijkbare functie.

De ontwikkelaar-georiënteerde mogelijkheden zijn waar dit product echt schittert en de concurrentie overtreft in termen van functionaliteit.

Met de dynamische gegevensfunctionaliteit kunt u gegevens ophalen uit WordPress, plug-ins of PHP en deze in een element plaatsen. Je krijgt ook toegang tot loops en repeaters samen met integratie met de Advanced plugin.

De krachtige aangepaste velden integratie van de Oxygen bouwer is de sleutel tot het maken van bijna alles wat je maar kunt bedenken. Alle veldwaarden kunnen in voorwaardelijke zichtbaarheidsregels, tekst elementen, en meer gezet worden.

Hoe werkt Oxygen? De functionaliteiten

Met Oxygen's visuele editor drag-and-drop interface kunt u pagina ontwerpen maken en veranderen precies zoals u het ziet. Om de elementen browser te openen, klikt u op de +Toevoegen knop op de werkbalk. Om een element op te nemen in uw pagina, klikt u er gewoon op.

U ziet de eigenschappen voor een momenteel actief element op de tabbladen Primair en Geavanceerd in de linkerzijbalk. De Primaire tab toont algemene eigenschappen en eigenschappen voor het element dat je aan het bewerken bent. Het tabblad Geavanceerd heeft een overvloed aan keuzes om het element verder aan te passen.

Oxygen heeft een uitgebreide blokken bibliotheek

Om een element te activeren, kiest u het uit het paginavoorbeeld of uit het Structuur paneel. Er zijn twee mogelijkheden om elementen te herschikken. Met het Structure paneel of met drag and drop.

Soms is het handiger om het Structuur paneel te gebruiken om elementen te plaatsen. Dit kan het geval zijn als slepen niet de beste optie is vanwege de grote afstand, bij het slepen van grote elementen, of bij het maken van ingewikkelde nesting.

Oxygen Builder visuele editor

Om het Structure paneel te openen, zoek de Structure knop in de rechter bovenhoek van het scherm en klik erop. Kies dan een element en versleep het om het een andere positie te geven.

Oxygen geschiedenis ongedaan maken werkt per sessie. Met andere woorden, het herladen van de bouwer en het opnieuw openen van de bouwer zal de ongedaan gemaakte geschiedenis volledig wissen.

In de meeste gevallen worden uw pagina's gevormd uit een aantal Section elementen. Alle andere elementen zullen in deze secties worden opgenomen.

Het Columns element is voor -gebaseerde inhoud. U kunt kiezen uit vooraf ingestelde kolom layouts of handmatig de breedte van de individuele kolommen instellen.

Oxygen kolommen en rijen.

Het Div element wordt gebruikt om elementen binnen Secties of Kolommen te groeperen om de layout van alleen die elementen te beheren, zonder de layout van andere elementen binnen de Sectie of Kolom te beïnvloeden.

Kolommen, Secties en Div's hebben instellingen om de uitlijning en layout te beheren van de elementen die erin geplaatst zijn.

Sjablonen & Inhoud bibliotheek

De ontwerpbibliotheek van Oxygen omvat een breed scala aan complete websites, complete pagina's, en pagina-onderdelen.

Design Sets zijn groepen van onderdelen en pagina's die een vergelijkbare stijl hebben. Design Sets omvatten:

 • Componenten – elementen en secties van pagina's die zijn ontworpen om een specifiek type inhoud op te maken. Voorbeelden zijn showcase, sociaal bewijs, kopteksten, prijzen, en oproep tot actie.
 • Pagina's – complete sets van aangepaste en gecombineerde componenten om een kant-en-klare pagina te maken. Voorbeelden zijn een contactpagina, product tour pagina, homepage, enz.
 • Demo Websites – real-world websites gemaakt met componenten in de Design Set.

Oxygen Builder ontwerp sets functie.

Ontwerpen die u in Oxygen maakt en vervolgens op meerdere plekken op de website toepast, noemen ze Templates. U beheert Templates vanuit WP admin door naar Oxygen > Templates te gaan.

U kunt templates maken die van toepassing zijn op blog posts, leden portalen, zoekresultaten, WooCommerce producten, bbPress, aangepaste type archieven, pagina's, en elk ander onderdeel van de site.

Header bouwer

Het maken van responsieve, multi-rij, en sticky headers is mogelijk dankzij Oxygen Header Builder. Met de Header Builder functie kunt u verschillende soorten headers maken en ze aanpassen aan uw behoeften.

Elk Header Builder element bestaat uit meerdere Header Row elementen. Header Row element is verdeeld in 3 subsecties – rechts, midden, en links.

U kunt de elementen binnen elke header rij slepen en positioneren met behulp van een muis. Het Structure panel kan ook gebruikt worden voor positionering.

Code netheid

Netheid van de code is wat Oxygen onderscheidt van andere website bouwers. Waarom? Omdat Oxygen elk WordPress thema dat op uw website is geïnstalleerd kan overschrijven. Ook de complexiteit van de modules zorgt voor minder code voor hetzelfde resultaat.

In plaats van dat de thema code en de visuele editor code gebundeld zijn, zoals het geval is bij , krijgt u met Oxygen een enkele eenheid code. Dat betekent ook dat u wat extra werk moet doen om het gewenste resultaat te krijgen. Maar het zorgt voor indexatie, een effectieve site, en een snelle laadtijd.

Een andere manier waarop Oxygen een streepje voor heeft op andere website bouwers is de mogelijkheid om minder elementen te laden als een gebruiker een van de site pagina's bezoekt. Dit is anders dan bij Elementor, dat een hele content bibliotheek laadt, terwijl Oxygen alleen laadt wat nodig is voor een specifieke pagina.

SEO

Oxygen Builder integreert vrij goed met plugins van derden, zoals RankMath, en maakt het makkelijk om de site te optimaliseren voor SEO. Ook een goede indexatie en snel laden van websitepagina's worden gegarandeerd door de slanke code van Oxygen.

WooCommerce Integratie

Dankzij de Oxygen WooCommerce integratie kunt u eenvoudig de hele winkel stylen. Daarvoor heb je een Oxygen WooCommerce Integratie addon nodig, beschikbaar bij het Oxygen WooCommerce prijsplan.
Je kunt elk deel van je WooCommerce winkel aanpassen.

Gutenberg Integratie

Individuele blokken of hele pagina's ontwerpen in Oxygen en ze direct gebruiken of bewerken in de blok editor wordt mogelijk gemaakt met de Gutenberg Integratie addon. De addon is beschikbaar bij het Oxygen Agency prijsplan.

De volgende types worden direct bewerkbaar gemaakt via Gutenberg: , Pictogrammen, Tekst, Rich Text, Sectie Afbeeldingen, en Link URLs.

De Gutenberg editor maakt inhoudelijke wijzigingen eenvoudig zonder ernstige veranderingen of onnodige aanpassingen aan ontwerpen.

Integratie met andere paginabouwers

Page builders zoals , Visual Composer, Themify Builder, Thrive Architect, Elementor, etc., zijn compatibel met Oxygen. Maar waarom zou u een andere gebruiken als u Oxygen al heeft?

De reden dat je Oxygen met een andere page builder zou willen gebruiken is als een site gebouwd is met een andere page builder, en je nog niet alles opnieuw wilt doen in Oxygen maar toch Oxygen wilt gebruiken om meer controle te hebben over site templates, footers, headers en om je theme te vervangen.

Extra aanvullende plugins voor Oxygen

Er zijn vele extra plugins voor Oxygen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld:
https://oxyplugins.com/doc/table-of-contents

Prijs Oxygen page builder

Er zijn vier prijsplannen beschikbaar. Afhankelijk van het individuele gebruik, beschikt het Agency plan over een betere integratie met het WordPress ecosysteem dankzij de Gutenberg block builder integratie. Daarentegen is het WooCommerce plan beter voor online winkels die geïnteresseerd zijn in het gebruik van Oxygen, en het Basic plan is goed voor bloggers.

Elk plan komt met levenslang gebruik en onbeperkte sites. Dit betekent dat als je eenmaal betaalt, je levenslang toegang krijgt tot de tool, ondersteuning en updates. U kunt de plugin testen met behulp van de demo site, en er is zelfs een 60-dagen geld-terug-garantie.

Voordelen & nadelen

Oxygen is een essentiële tool om websites en pagina's voor WordPress te maken. Naast de eCommerce functionaliteit beschikt het over een geavanceerde set van visualisatie functies. Het is echter niet zonder gebreken.

PRO'S

 • Krachtige functies
 • Geweldige modules en sjablonen
 • Flexibel voor degenen die weten hoe het te gebruiken
 • Betaalbare prijs
 • Optie om popups te maken
 • Toon inhoud op basis van voorwaarden
 • Biedt volledige controle over de site
 • Integreert met ACF
 • Sla sjablonen centraal op

CONS

 • Niet compatibel met sommige plugins van derden
 • Niet klantvriendelijker dan andere bouwers
 • Er is een leercurve

Oxygen video met handleiding en features in 2024

Oxygen video met updates en features in 2024. Deze handleiding is voor meer gevorderden.

Oxygen Builder FAQ – veel gestelde vragen

Is er een gratis proefversie?

Je kunt een volledig uitgeruste demosite opstarten op https://oxygenbuilder.com/try. Ze bieden ook een geld-terug-garantie van 60 dagen, zonder vragen. Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met Oxygen, stuur dan een e-mail naar support@oxygenbuilder.com en vraag je geld terug.

Werkt mijn thema met Oxygen?

Nee. Oxygen schakelt het WordPress thema systeem volledig uit. Dat betekent dat je thema niet conflicteert met Oxygen, maar dat de stijlen en lay-out ervan niet worden toegepast op je site terwijl Oxygen actief is.

Wat maakt Oxygen beter dan Divi, Elementor, Brizy, Beaver Builder en anderen?

Het gebruik van Oxygen heeft een aantal voordelen ten opzichte van de concurrenten. Gebruikers van Oxygen genieten vooral van sneller ladende sites met schonere opmaak, minder opgeblazen pagina's en veel meer controle over het ontwerp en de layout van hun sites. Daarnaast zijn de meeste concurrenten “page builders”, terwijl Oxygen een volwaardige site builder is voor het ontwerpen van je hele site, van header tot footer en alles daar tussenin.

Waarom is Oxygen sneller/lichter/minder opgeblazen?

Oxygen is gebouwd op het principe van alleen laden wat nodig is, wanneer het nodig is.

Andere paginabouwers laden honderden (of duizenden) kilobytes op lege pagina's. Oxygen laadt maar ongeveer 90 kilobytes op een lege pagina.

Oxygen voert ook zeer schone HTML-code uit. Waar andere bouwers grote aantallen geneste divs genereren voor eenvoudige inhoud, genereert Oxygen geen onnodige divs.

Meer informatie vind je in de oxygen vergelijkingstabel.

Hoeveel kost Oxygen?

Oxygen begint bij $129. Je kunt de prijzen bekijken op https://oxygenbuilder.com/pricing.

Kan ik Oxygen gebruiken op websites van klanten?

Ja. Uw licentie is geldig voor onbeperkt aantal sites die u ontwerpt, of ze nu voor uzelf zijn of voor iemand anders.

Werkt Oxygen met meertalige plugins zoals WPML?

Soms. Oxygen is niet officieel compatibel met meertalige plugins, maar het werkt in sommige gevallen wel, afhankelijk van hoe je het hebt ingesteld. We raden je sterk aan om de meertalige plugin van je keuze uit te proberen op een demosite.

Werkt Oxygen met WooCommerce?

Ja. Oxygen heeft een officiële WooCommerce integratie, waar je meer over kunt lezen op de WooCommerce tour pagina.

Werkt Oxygen met Advanced Custom Fields en Toolset?

Ja, Oxygen heeft integraties met beide. Bekijk onze Toolset documentatie en de ACF documentatie voor meer informatie.

Meta box | Zelf velden maken alternatief custom fields

Meta Box is een krachtige, professionele en lichtgewicht toolkit voor ontwikkelaars om onbeperkte aangepaste meta-velden en WordPress-velden te creëren, beter bekend als Custom Fields Zelf velden aanmaken in pagina's en berichten en custom…

Lees meer

Oxygen Builder Review Conclusie

Oxygen Builder is uitgerust met geavanceerde functies, de mogelijkheid om ongelooflijk schone code te produceren, en een geoptimaliseerde workflow. Het is een essentiële en prachtige tool. Je kunt zelfs de functies uitbreiden door Oxygen Builder addons te gebruiken.

Goede kennis van hoe websites werken is essentieel bij het gebruik van Oxygen. De mogelijkheid om het WordPress thema systeem uit te schakelen resulteert ook in nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden.

Oxygen Builder is een goede keuze geworden voor ontwikkelaars die geen eenvoudige page builders willen gebruiken die gemaakt zijn voor beginners. Zijn flexibiliteit, aanpassingsgemak, diepgaande functies maken het een geweldige keuze voor codeurs. Een kers op de taart dat maakt het een van de beste pagina bouwers die er zijn is zijn stellaire prijs plannen.

Oxygen is niet aan te raden voor eenvoudige bloggers die page builders gewoon nodig hebben als een middel om een fatsoenlijke site te maken. Oxygen is een uitstekende keuze als:

 • U geïnteresseerd bent in het leren van website ontwikkeling.
 • In een geval waar je een ervaren web ontwikkelaar of ontwerper bent die volledige controle wil over een website.


De plugin biedt een geweldige prijs, die moeilijk te weerstaan is. De officiële ondersteuning is geweldig, en de gemeenschap die het product omringt is nog beter.


Meer informatie over Oxygen wordpress bouwer page builder reviewof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Oxygen wordpress bouwer page builder review bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress site beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Oxygen wordpress bouwer page builder review

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Oxygen wordpress bouwer page builder review en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven