Perfmatters WordPress Plugin onnodige scripts uitzetten

Logo cursus traing wordpress

Perfmatters WordPress Plugin onnodige scripts uitzetten

Wat is Perfmatters?

Perfmatters is een van mijn top 2 WordPress performance plugins. Ik geloof dat Perfmatters dat beetje extra controle biedt dat het gat in de prestaties van WordPress opvult.

Perfmatters is een premium WordPress prestatieplugin waarmee je onnodige functies (meestal & CSS) kunt uitschakelen om je site te versnellen. Het is een geweldige aanvulling op onze favoriete performance/ plugin, WP Rocket.

NOTE: Dit is geen caching plugin. Het biedt meer verfijnde opties om specifieke delen van uw site te optimaliseren, individuele scripts te en activa per pagina te beheren. Het is de perfecte aanvulling op een caching-oplossing.

Waarom je het nodig hebt

De meeste 's en plugins laden nogal wat om uw site er zo uit te laten zien en te laten functioneren. Deze CSS (stijlen) & JavaScript (scripts) bestanden voegen gewicht toe aan uw pagina, wat het laden van uw site vertraagt. Uw bezoekers moeten langer wachten op het laden van de pagina's, en Google kan u daardoor naar beneden halen in de resultaten.

De volgende WordPress plugins zijn berucht voor het toevoegen van stijlen en scripts wanneer ze niet nodig zijn:

Perfmatters maakt het gemakkelijk om deze stijlen en scripts uit te schakelen. U kunt ze uitschakelen voor uw hele site, alleen op specifieke post types, of zelfs op een individuele post/pagina basis.

Een snelle WordPress , een kwaliteitsthema en een goede caching plugin (WP Rocket) kunnen u 80-90% van de weg naar een snelle site bezorgen. Perfmatters brengt u over de finishlijn naar die laatste 10% van ultieme WordPress prestaties.

Alle Perfmatters functies

Alle algemene opties van Perfmatters
Hier is een overzicht van Perfmatters vele functies:

Script Manager

Zie hieronder Dit is een game-changer!

Laten we zeggen dat je je contactformulier-plugin wilt uitschakelen voor elke pagina behalve je “contacteer ons” pagina.

Activeer eerst ‘Script Manager' op de betreffende pagina.
Scroll dan naar beneden naar de plugin code die je wilt uitschakelen:

U kunt “Contact Form 7” overal uitschakelen behalve voor de huidige URL, dat is de ‘Contact Us' pagina.

Maar u kunt ook ‘Script Manager' gebruiken om plugins alleen voor de huidige URL uit te schakelen, of zelfs voor een hele reeks URL's met behulp van de functie ‘' (Regular Expression).

Voer Google Analytics lokaal uit

Deze functie is in beta en moet met voorzichtigheid worden gebruikt. Gebruik het NIET met een andere plugin. Maar als u het Analytics-script op uw eigen server wilt draaien, in plaats van bij Google, kan dit enkele prestatievoordelen opleveren. Meer over lokale analytics “

Emojis uitschakelen

WordPress laadt een script op elke pagina (wp-emoji-release.min.js). Als je geen emoji's gebruikt, moet je dit uitschakelen.

Embeds uitschakelen

Dit maakt mooie previews van YouTube video's, tweets & andere embeds mogelijk. Als je hier niet om geeft, kun je dit script uitschakelen (wp-embed.min.js).

Verwijder query strings

Query strings kunnen het vermogen van sommige CDN's om je stijlen en scripts te cachen belemmeren. Ze verwijderen kan de snelheid verbeteren.

Schakel XML-RPC uit

Dit is alleen nodig als je andere apps gebruikt om toegang te krijgen tot je WordPress site (mobiele app), of als je bepaalde plugins gebruikt, zoals Jetpack. Als je deze niet gebruikt, schakel dan XML-RPC uit voor betere prestaties.

Verwijder jQuery Migrate

Dit is een script (-migrate.min.js) dat de meeste thema's & plugins niet nodig hebben. In de meeste gevallen is het prima om het uit te schakelen, waardoor er niet nog een onnodig bestand op uw site wordt geladen.
* Sommige page builders kunnen dit bestand nodig hebben, dus test deze zeker.

Verwijder onnodige dingen uit de <-head->

WordPress voegt een hoop dingen toe aan de -head- sectie van je pagina's. Veel daarvan is niet nodig, en andere dingen wil je misschien gewoon verwijderen. U kunt het volgende verwijderen:

  • WordPress versienummer
  • wlw manifest link (Windows Live Writer)
  • RSD link (als je geen XML-RPC nodig hebt, heb je dit waarschijnlijk niet nodig)
  • Shortlink (haakje openen link rel=”shortlink” haakje sluiten)
  • REST API links (de meeste sites gebruiken de REST API niet, dus deze heb je niet nodig)

RSS-feeds uitschakelen

RSS-feeds voegen verschillende links toe aan de pagina van je site. Als u niet wilt dat uw site beschikbaar is voor RSS-feedlezers, kunt u deze uitschakelen.


Dashicons uitschakelen

Sommige thema's laden een stylesheet (dashicons.min.css), maar als je deze pictogrammen niet gebruikt, heb je die niet nodig.

Heartbeat API beperken/uitschakelen

Dit veroorzaakt zeer frequente server verzoeken, die uw server kunnen vertragen. Lees meer over hoe u de Heartbeat API kunt beperken/uitschakelen.
Wachtwoord Sterkte Meter uitschakelen

Hierdoor wordt het script /wp-includes/js/zxcvbn.min.js niet meer op alle pagina's geladen, maar alleen wanneer het nodig is.

Preconnect & DNS Prefetching inschakelen

Hiermee kunt u de browser vooraf waarschuwen voor bepaalde bestanden waarvan u weet dat ze moeten worden gedownload. Dit bespaart tijd bij het laden van pagina's en versnelt uw site.

Postrevisies uitschakelen/beperken

Deze kunnen uw database vervuilen en uw site vertragen. Schakel ze volledig uit of beperk ze tot enkele.

Wijzig automatisch opslaan interval

Standaard slaat WordPress je berichten elke 60 seconden automatisch op, wat betekent dat er naar je database wordt geschreven. Verleng dit interval om de dingen wat te versnellen, vooral in het admingebied wanneer u berichten/pagina's bewerkt.
We hebben ook uitgebreid geschreven over het beperken/uitschakelen van post revisies & hoe WordPress autosaves werken.

Google Maps API uitschakelen

Sommige thema's/plugins laden Google Maps scripts wanneer ze niet nodig zijn. Als u Google Maps niet op uw site gebruikt, kunt u voorkomen dat deze scripts worden geladen.

Multisite

Perfmatters is 100% compatibel met WordPress Multisite. 

https://perfmatters.io/pricing/


Meer weten over Perfmatters WordPress Plugin onnodige scripts uitzettenof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Perfmatters WordPress Plugin onnodige scripts uitzetten bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites en webshops beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Perfmatters WordPress Plugin onnodige scripts uitzetten?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Perfmatters WordPress Plugin onnodige scripts uitzetten en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven