Cursus Adobe Photoshop training beeldbewerking voor WP

Photoshop cursus op maat | Overal in de Benelux | 1-7 personen | vanaf €485 p.dag/groep

Leer in deze Photoshop training de belangrijkste technieken, werkwijzen en tips van Adobe Photoshop, beeldbewerking. Alles over lagen, filters, paden etc. De cursus is voor beginners en gevorderden geschikt.

cursus training workshop photoshop

Angelina Jolie | Voor en na beeldbewerking met Photoshop


Over Adobe Photoshop

Het feit dat ‘photoshoppen’ inmiddels een normaal Nederlands woord is geworden zegt alleen al genoeg over Photoshop. Photoshop is de wereldwijd de standaard in de drukkerswereld en beeldbewerking voor het internet. Er zijn 2 versie van Photoshop:


Over de Photoshop training

Wat leer je tijdens de Cursus Adobe Photoshop?

Je leert beelden met volledig naar je hand te zetten voor vele toepassingen zoals websites, multimedia, magazines, drukwerk, presentaties en boeken. Voor gevorderden gaan we dieper in op de complexere tools van Adobe Photoshop, op het gebied van beeldbewerking, retouche, kleurbeheer, laagfuncties, montages, kleurbeheer en beeldcorrecties. Belangrijk in de training is het ‘non-destructief’ werken, oftewel zodanig werken aan een bestand, dat zoveel mogelijk stappen en instellingen ook later nog ongedaan kunnen worden. Het basisbestand blijft zo lang mogelijk intact.


Inhoud cursus Photoshop & beeldbewerking

Tijdens de Cursus Photoshop & beeldbewerking leer je onder andere het volgende over afbeeldingen en beeldmateriaal:

Formaten

Je leert de belangrijkste afbeeldingsformaten voor het web: SVG, PNG, Jpeg, Gif. Met voorbeelden bekijken we vervolgens wanneer we welk formaat het best gebruiken.

Kleuren

RGB kleurmodus vs CMYK kleurmodus. Hexadecimale waarden en verschillende manieren om kleur te bepalen in een CSS file.

Beeldresolutie

Schermresoluties op verschillende apparaten: computers, laptops, tablets, smartphones. Wat zijn retina schermen en hoe kan je beelden voorbereiden voor retina?

Optimalisatie

De nadruk ligt op het optimaliseren van je beeldmateriaal om te voorkomen dat je webpagina te traag of langzaam laadt. Dit gebeurt via compressie, opslaan voor het web en het aanpassen van de afmetingen.


Photoshop cursus op maat,  individueel of groep

De cursus Photoshop kan per groep of individueel gegeven worden en worden altijd op maat gemaakt naar jouw wensen. Voorbeelden kunnen zijn:

 • Diverse fotografische correctiemogelijkheden (o.a. kleurtoon, fotofilter)
 • Het correcte gebruik van bestandsformaten
 • De resolutie en bestandsgrootte van beelden
 • Uitgebreide correctie- en retouche-technieken
 • De verschillende laagfuncties in Photoshop
 • Integratie met andere grafische (Adobe) software
 • Kleursystemen en instellingen voor drukwerk

cursus training workshop photoshop

Beyoncé | Voor en na beeldbewerking met Photoshop


Cursus Photoshop en WordPress website | Perfecte combinatie

Photoshop wordt niet voor niets aangeboden op CursusWP.com. Tijdens de cursus Photoshop komen niet alleen alle basisbeginselen en/of geavanceerde toepassingen aan bod, maar ook hoe Photoshop kan worden toegepast voor WordPress en nog specifieker: voor je eigen website(s). Denk aan het volgende:

 • Hoe deel je je server efficiënt en effectief in
 • Hoe worden afbeeldingen beter gevonden
 • Hoe worden je afbeeldingen optimaal en snel geladen, etc.
 • Hoe maak je zo effectief mogelijk Foto galleries en overzichten
 • Hoe maak je simpel en efficient overzicht van je projecten

Je leert alles over de juiste implementatie en de verschillende formaten en soorten compressie voor afbeeldingen voor websites. Belangrijke begrippen en thema’s zoals responsive images, optimale afmetingen, retina en resolutie, die cruciaal zijn voor het correct opslaan van je online materiaal, worden uitgebreid toegelicht.
Uitleg over webkleuren, kleurmodes en hexadecimale codes komen ook aan bod, via HTML en CSS. Andere thema’s zoals achtergrondafbeeldingen komen ook van pas.

Combinatie Photoshop en WordPress tijdens training

Bij de uitgebreidere WordPress cursussen zit ook een klein blokje Photoshop ingelast zodat je direct goed van start gaat met Photoshop in combinatie met je WordPress website. Photoshop is dus een klein onderdeel van je WordPress training als je dit wilt. Dit geldt onder andere voor de volgende trainingen:


Fotografie cursus voor fotografen met WordPress

De cursus photoshop is ideaal voor cursisten met veel beeldmateriaal. Veel fotografen geven aan al baat te hebben gehad bij de cursus. Je leert onder andere hoe je effectief fotogalleries maakt die makkelijk in het onderhoud zijn. Een voorbeeld van een fotogallery in WordPress:

Photoshop of cursus voor ander programma voor beeldbewerking

Photoshop van Adobe is uiteraard het meest verkochte programma voor beeldbewerking. Het is alleen nogal prijzig. Een goed alternatief is Affinity photo. Het lijkt behoorlijk op Photoshop alleen is het veel goedkoper. Je kan ook de cursus volgen voor het voordeligere Affinity photo programma.
Meer over Affinity photo | voordelig alternatief voor photoshop


Informatie cursus Adobe Photoshop

Tijdsduur cursus

Afhankelijk van de kennis en bekwaamheid van de cursist. De cursus Photoshop duurt 1 dag, maar kan wanneer er meer onderwerpen behandeld worden ook verlengd worden met 1 dag. Ook de combinatie met een andere cursus, bijvoorbeeld WordPress is mogelijk.

Prijs training

Kijk hier voor de tarieven.

Docent

Je docent is grafisch ontwerper Arthur Wentzel. Hij werkt met Photoshop sinds 1990 of 1991, sinds Photoshop 2.0. Lees meer over Arthur. Zijn portfolio: www.GrafischOntwerper.nl.

Locatie

Locatie in overleg. Het mogelijk op locatie of  in één onze cursusruimtes in bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag. Lees alles over locatie.

Aantal deelnemers

In overleg. Bij voorkeur maximaal 5 deelnemers. Gebleken is dat bij een gering aantal deelnemers er meer maatwerk geleverd kan worden. Meer deelnemers is relatief voordelig.

Ondersteuning Adobe Photoshop versies

De cursus Photoshop ondersteund alle versies van Photoshop. Dit zijn de meest recente versies:

2023

Adobe Photoshop 2023 (24.0) is op 18 oktober 2022 uitgekomen.

2022

Op 26 oktober 2021 kwam Photoshop 2022 (23.0) uit.

2021

Photoshop 2021 (22.0) kwam in oktober 2020 beschikbaar. Met deze versie verviel overigens de ondersteuning voor Windows 7.

2020

In november 2019 werd Photoshop 2020 (versie 21.0) vrijgegeven. Deze versie gebruikt geen CC meer in de versie-informatie.

 • versies 2010-2014
 • CS5 – 2010
 • CS6 – 2012
 • CC – 2013 (1e cloudversie)
 • CC 2014 – Cloudversie van 2014

 • versies 2015-2019
 • CC 2015 – Cloudversie van 2015
 • CC 2017 – Cloudversie van 2017
 • CC 2018 – Cloudversie van 2018
 • CC 2019 – Cloudversie van 2019

Photoshop is beschikbaar voor MacOS en Windows. Photoshop Creative Cloud is gericht op professionele gebruikers. CC is de afkorting voor Creative Cloud. Voor minder veeleisende gebruikers is er Adobe Photoshop Elements dat minder functionaliteiten biedt. Voor zowel de professionele als de elements versies van Photoshop is deze traing geschikt. Bekijk recente versies van Photoshop.

Technische vereisten cursus Photoshop

Per cursist is een computer benodigd met Adobe Photoshop CS5 of hoger geinstalleerd. Lukt dit niet, overleg dan even met ons. Adobe Photoshop Creative Cloud is de complete professionele versie van Photoshop. Wil je simpele eenvoudige aanpassingen en beeldbewerking doen dan kun je volstaan met de uitgeklede en voordelige versie van Photoshop: Photoshop Elements (PSE). Heb je twijfel over welke versie je het beste kan gebruiken in jouw situatie, neem dan contact met ons op.
De verschillen tussen Photoshop CS Photoshop Elements en vind je op deze pagina van de producent van Photoshop: Adobe.

Photoshop software aanschaffen

Adobe Photoshop Creative Cloud of Adobe Photoshop Elements kun je uiteraard bij Adobe bestellen:


Meer informatie over Adobe Photoshop en de cursus

Wil je meer informatie of snel aan de slag met Photoshop?
Bel Arthur: 06-2083 0583.


Aanmelden cursus Photoshop

Aanmelden kan met het aanmeldformulier.


Andere creatieve cursussen op maat

Andere maatwerkcursussen die bijdragen aan een goede WordPress website:

Scroll naar boven