Php code snippet op pagina plaatsen WordPress plugin

Logo cursus traing wordpress

Php code snippet op pagina plaatsen WordPress plugin

Php code op pagina toevoegen met WordPress plugin

Het is niet gebruikelijk voor ontwikkelaars om PHP code in WordPress berichten en pagina's in te voegen. Meestal wijzigen site-eigenaren themabestanden om het gewenste effect te bereiken. Echter, sommige mensen vinden het plaatsen van snippets in posts en pagina's idealer in bepaalde situaties.

Als u probeert om veranderingen aan te brengen in hoe een thema zich gedraagt, stel ik voor om een child thema te gebruiken in plaats van PHP in berichten te plaatsen. Maar als je een post- of paginaspecifiek element met PHP wilt invoegen, kun je dat doen met snippets en .

Ik laat zien hoe je PHP in berichten en pagina's kunt plaatsen. Ik adviseer nog steeds om bepaalde wijzigingen rechtstreeks in de themabestanden aan te brengen, maar deze methode werkt in veel gevallen uitzonderlijk goed.

Kennis van php is dus wel vereist. Maak svp eerst een voordat je aan de slag gaat.

Insert PHP-code snippet plugin gebruiken

Als u hebt geprobeerd om codering in WordPress in te voegen, zult u merken hoe het bepaalde elementen zal strippen of het gebruik helemaal zal verhinderen. Wellicht één van de beste manieren om dit probleem te omzeilen is door gebruik te maken van PHP Code .

Deze plugin zal uw snippets van PHP-code en zet ze in bruikbare shortcodes voor WordPress. En omdat het een shortcode, zal het werken in berichten, pagina's en zelfs de Text voor een zijbalk component.

U kunt dit gebruiken om reclame codes van filialen, valideren van logins van gebruikers of elke andere functie die u zou kunnen hebben ontwikkeld in PHP te maken. Zorg er wel voor dat u een veilige en actuele versie van PHP gebruikt wanneer u wijzigingen aanbrengt.

Insert PHP Code Snippet plugin

Uw code-snippet instellen

  • Klik op de functie “XYZ PHP Code” aan de linkerkant.
  • Klik op de knop voor “Nieuwe PHP-code knipsel toevoegen”.
  • Nieuw knipsel toevoegen

Voer een Naam in voor het knipsel. Dit is wat de plugin zal gebruiken om de shortcode een “naam” te geven. Het is waarschijnlijk beter als je het kort en bondig houdt, zodat je het later gemakkelijk kunt identificeren. Het hoeft niet iets bijzonders te zijn. Bijvoorbeeld, kunt u het woord, “klok” als u het invoegen van een PHP gecodeerde klok op uw site. Voer de PHP-code in.

Zodra u klaar bent, klikt u op de knop “Create” onderaan.

Nu ziet u een shortcode gemaakt voor de code snippet. Deze ziet er ongeveer zo uit:

[xyz-ips snippet="klok"]

U kunt deze kopiëren en plakken in elk gebied van WordPress dat het gebruik van shortcodes toestaat.

PHP gebruiken in de WordPress Editor

Hoewel de shortcode handig is in sommige situaties, wat als u niet wilt onthouden om de tekst te kopiëren en te plakken? Misschien wil je gewoon PHP in berichten invoegen vanuit het editor scherm.

PHP Code Snippet kan dat ook. Ik laat je zien waar die functie zich bevindt wanneer je een bericht aanmaakt of bewerkt.

  • Ga naar Berichten en klik op “Nieuw bericht toevoegen”.
  • Nieuwe post toevoegen
  • In de visuele editor voor WordPress, zie je een nieuwe knop. Klik op de “PHP” knop in de editor werkbalk.

Uw lijst van momenteel opgeslagen PHP zal zichtbaar zijn vanaf deze knop. Klik op het knipsel dat u wilt en de plugin zal de shortcode automatisch invoegen.

Deze functie is niet beschikbaar in de Tekst editor van WordPress. Het is alleen beschikbaar in de Visuele editor voor berichten, pagina's en sommige aangepaste post types. Als de knop niet beschikbaar is, zul je de shortcode zelf moeten plakken.

Uw website aanpassen met php

Deze methode is een van de gemakkelijkste manieren om WordPress aan te passen met PHP code in pagina's en berichten. Het is een eenvoudige manier om bezoekers een aantrekkelijkere ervaring te bieden. Hoewel sommige PHP aanpassingen nog steeds het wijzigen van thema vereisen, kunt u deze plugin gebruiken om enkele van de meer eenvoudige toevoegingen te leveren.


Wil je meer details over Php code snippet op pagina plaatsen WordPress pluginof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Php code snippet op pagina plaatsen WordPress plugin bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Php code snippet op pagina plaatsen WordPress plugin?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Php code snippet op pagina plaatsen WordPress plugin en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven