Pingdom Speed Test Tool snelheid website testen

Je kunt Pingdom gebruiken om je WordPress website te testen, analyseren en te diagnosticeren om zo je website sneller te maken. Lees handleiding.

Logo cursus traing wordpress

Pingdom Speed Test Tool snelheid website testen

Pingdom Speed Test Tool: Ultieme handleiding voor 2024

Je kunt Pingdom gebruiken om een analyse van je WordPress website te doen. Dit kan je helpen om snel prestatieproblemen te diagnosticeren en een probleem niet verkeerd te diagnosticeren.
Het is simpeler dan GTMetrix maar het werkt prima.

Vaak interpreteren WordPress gebruikers de gegevens verkeerd in de Pingdom snelheidstest tool, wat soms leidt tot het configureren van een website in een staat die nog slechter is dan voorheen.

Wat is Pingdom Speed Test Tool?

Pingdom is een bedrijf uit Zweden (nu eigendom van SolarWinds) dat verschillende diensten aanbiedt, zoals uptime monitoring, page speed monitoring, transaction monitoring, server monitoring en visitor insights (RUM).

Een van de dingen waar ze het meest bekend om staan is hun gratis website snelheidstest tool. Het is een van de meest populaire performance test tools in de WordPress gemeenschap.

Het waarschijnlijk de gemakkelijkste snelheidstest tool om te gebruiken! Niet iedereen is een expert in webprestaties, dus sommige van de andere alternatieve tools die er zijn, kunnen nogal overweldigend zijn voor de gemiddelde WordPress-gebruiker. Uiteindelijk gaat het je er alleen om hoe snel je website is en hoe je hem sneller kunt maken.

Met Pingdom kun je momenteel de snelheid van elke website testen vanaf 7 verschillende locaties (5 continenten) die strategisch over de hele wereld zijn verspreid:

  • Europa – Duitsland – Frankfurt
  • Europa – Verenigd Koninkrijk – Londen
  • Noord-Amerika – VS – Washington D.C.
  • Noord-Amerika – VS – San Fransisco
  • Stille Oceaan – Australië – Sydney
  • Zuid-Amerika – Brazilië – São Paulo
  • Azië – Japan – Tokio

Handleiding Pingdom gebruiken

Wanneer u uw WordPress website door Pingdom laat lopen, genereert het een prestatiecijfer, een totale laadtijd, de totale paginagrootte en het aantal verzoeken dat u op uw website heeft. Doe eerst de test via de onderstaande knop:

Wat betekent de uitslag in Pingdom

In mijn voorbeeld is het een vrij doorsnee website. Zoals je kunt zien, hebben we onze eerste test uitgevoerd en een score van 74/100 op Pingdom, en de totale laadtijd is 4,930 seconden. Dit is matig.

Het laat ons de totale grootte van alle bestanden en het aantal verzoeken weten. Onderaan zie je punten van verbetering, aangegeven met bijvoorbeeld een E of F. Hier moet je aan werken.

Voor optimalisatie

WordPress website optimaliseren na Pingdom test

Je kan nu beginnen met je WordPress website te optimaliseren na de Pingdom test. Dit kan op allerlei manieren. Lees hiervoor de onderstaande handleidingen:

Na optimalisatie kun je een veel betere score krijgen zoals in dit voorbeeld met dezelfde website, maar een paar uur later:

Na optimalisatie (Pingdom)

Als je hulp nodig hebt bij dit optimaliseren, help ik je graag verder. Of lees meer over Pingdom:


Meer weten over Pingdom Speed Test Tool snelheid website testenof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Pingdom Speed Test Tool snelheid website testen bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Pingdom Speed Test Tool snelheid website testen?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Pingdom Speed Test Tool snelheid website testen en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven