Portfolio maken met WordPress Plugin | Go Portfolio

portfolio maken met thumbnails met wordpress plugin

Portfolio’s maken werkt perfect met deze WordPress plugin. Go Portfolio is één van mijn favoriete plugins. Ik gebruik gebruik het vrijwel op iedere website. Tijdens de cursus kan ik je alles uitleggen hoe je deze plugin het beste kan gebruiken.

Portfolio maken in WordPress met Portfolio

Met deze plugin maak je berichten uit een categorie zichtbaar op een WordPress pagina. Bijvoorbeeld in het geval van een Fotografie-pagina: de berichten in de categorie ‘Fotografie’ worden goed zichtbaar en overzichtelijk weergegeven op de pagina Fotografie. Je kan deze Portfolio plugin gebruiken met elk WordPress thema. Lees eventueel de handleiding Portfolio maken met WordPress thema of plugin:
Portfolio maken met WordPress thema of plugin

Portfolio, galleries of teasers maken in WordPress

Deze plugin is de ideale oplossing voor het maken van portfolio’s, overzichten, galleries of teasers. Je kunt nieuwe aangepaste posttypes aanmaken of je bestaande blogposts, aangepaste posttypes of producten gebruiken. Als je een portfolio wilt aanmaken of op zoek bent naar een complete oplossing voor het beheren van portfolio’s, dan is dit product een handig hulpmiddel. Het is heel eenvoudig en snel om mooie portfolio’s te maken en deze te integreren in uw WordPress site met behulp van het Admin Panel in WordPress.

Voorbeelden portfolio maken met Go Portfolio WordPress Plugingoportfolio-go-portfolio-gallery-wordpress-plugin01


goportfolio-go-portfolio-gallery-wordpress-plugin02


Handleiding portfolio maken Go Portfolio Plugin

Tijdens de volgende cursussen leg ik deze designplugin goed uit, met een uitgebreide handleiding en voorbeelden en templates die ik voor je gemaakt heb. Bekijk de designtrainingen:

Hier alvast een beknopte handleiding van de plugin:

 1. Maak een pagina aan met dezelfde naam als je categorie-naam. Op deze pagina moeten de berichten uit die categorie komen. Maak met de plugin een nieuwe portfolio aan maak deze zichtbaar op je pagina. In het onderstaande voorbeeld de Fotografie-pagina zodat de berichten in de categorie Fotografie goed zichtbaar worden op de pagina Fotografie.
  Hoe maak je je berichten zichtbaar op de pagina:
 2. Selecteer in de plugin-settings de shortcode (staat bovenaan), zoiets als:
  [go-portfolio id="fotografie"]
 3. Plak de shortcode op de pagina, dus fruit, in de tekst-modus
  WordPress portfolio
 4. De berichten zijn nu zichtbaar op de pagina.


  Bekijk de onderstaande video hoe je een portfolio maakt in WordPress


  Go Portfolio WordPress plugin installeren en updaten

  Als je GoPortfolio hebt geinstalleerd kun je zelf portfolio’s maken. Maar let op met de Go Portfolio plugin:
  Als je in WordPress plugins verwijdert, blijven bij de meeste plugins de gegevens die je bij de plugin hebt ingevoerd bewaard in de MySql-database. Bij de GoPortfolio plugin is dit niet zo. Dit is best tricky. Als je de portfolio plugin dus verwijdert voor een update zijn waarschijnlijk je portfolios verdwenen. Ik raad het volgende aan:

  1 Maak een back-up met export

  Maak een back-up met export via WP > Go Portfolio > Import & export. SLa een back-up op op je computer

  2 Update via FTP

  Als je een update doet via FTP blijven je gemaakte portfolios ook zeker bewaard. De Go Portfolio plugin is stabiel en heeft weinig updates, dus je hoeft dit niet vaak te doen. 1 of 2 keer per jaar updaten is voldoende.
  WordPress cursisten raad ik dan ook aan om deze portfolio plugin handmatig met FTP te updaten als je het gekocht hebt. Je hoeft de plugin ook niet in WordPress te registreren. Lees via de onderstaande handleiding hoe je de plugin kan updaten met FTP
  Handleiding betaalde WordPress plugins & thema handmatig updaten via FTP

  WordPress Go Responsive Portfolio Plugin op Envato

  WordPress Go Responsive Portfolio Plugin info op envato
  codecanyon.net/item/go-responsive-portfolio-for-wp/full_screen_preview/5741904


  Bekijk alle voorbeelden op Voorbeelden portfolios