Langzame trage WordPress site oorzaken en oplossingen

Een trage of langzaam ladende WordPress website of blog is uit den boze. Het is vervelend voor je bezoekers en een trage WordPress website of blog is niet goed voor je bezoekersaantallen. Lees wat je kan doen.

Logo cursus traing wordpress

Langzame trage WordPress site oorzaken en oplossingen

Een trage of langzaam ladende WordPress website of blog is uit den boze. Het is vervelend voor je bezoekers en een trage WordPress website of blog is niet goed voor je bezoekersaantallen.

Waarom is een langzame of trage WordPress website een probleem?

Vanzelfsprekend kan een langzame of trage WordPress website voor de bezoeker irritant zijn. Ook voor SEO en performance is een langzame website een probleem. Google beoordeelt je site namelijk onder andere op je pagina-snelheid. Een trage website komt ‘lager' in Google en zoekmachines. Er is iets aan te doen en vaak zijn dat simpele dingen. Hieronder enkele simpele tips die wellicht kunnen helpen uw site sneller te maken:


Oorzaken en oplossingen voor een langzame WordPress website

Bekijk de onderstaande oorzaken en oplossingen voor een langzame website:

Een trage WordPress website door de hostingpartij

De belangrijkste oorzaak kan de hostingprovider zijn. Dit is lastig want je hebt zelf weinig invloed op hoe de server door de functioneert. Voor een WordPress website worden bepaalde eisen aan de server gesteld. Speciale instellingen, CPU en geheugen zijn nodig en daar moet de webhoster rekening meer moet houden. Mijn ervaring is dat budget webhosting pakketten van een paar Euro per maand daar over het algemeen niet echt rekening mee houden maar dat u echt op zoek moet naar een goede webhoster. Hier vind je een overzicht van de webhosters. Wij raden Domeinbalie webhosting aan.

Lees hier meer over webhosting


Langzame website door WordPress plugins

Over het algemeen zal een WordPress website snel laden. Het installeren van plugins gaat zo gemakkelijk dat je de neiging hebt om meer en meer te installeren. Het kan zijn dat plugins elkaar in de weg zitten en met elkaar in conflict zitten wat ook de laadtijd zal vertragen. Gebruik goed geteste plugins en blijf bij voorkeur onder het aantal van 15 plugins. Kortom wees voorzichtig met het installeren van plugins en bedenk waar je mee bezig bent. Laat het anders aan Arthur over 🙂


Trage WordPress website door Hackers

Er kan ook vertraging ontstaan doordat ongenode bezoekers je website bezoeken. Hackers laten scripts los op de inlogpagina van uw WordPress website en proberen achter je wachtwoord te komen en in te loggen. Door al dat verkeer wat ze genereren om achter uw inlognaam en wachtwoord te komen vertragen ze de website en ervaart de bezoeker deze als traag. Een goede is dus een must. Je kan dit bijvoorbeeld doen met Wordfence. Lees meer over de Wordfence plugin.


Slome WordPress website door te grote afbeeldingen

Een veel voorkomende oorzaak voor een trage website is het gebruik van (veel) te grote . Foto's gebruiken die rechtstreeks van een telefoon of komen is echt uit den boze. Deze zijn veel te groot voor internet, ook al is dat tegenwoordig zo snel. Afbeeldingen moeten voordat deze in de media bibliotheek van WordPress worden geplaatst bewerkt worden en verkleind worden. Ook met het snelle internet van tegenwoordig zal een afbeelding rechtstreeks van een camera veel langer duren dan een speciale internet versie van de afbeelding. Verklein dus je afbeeldingen naar een goed internetformaat.
Voor cursisten geef ik meestal de volgende richtlijn voor de grootte van de afbeelding/foto:

Formaat afbeelding: Maximaal 1000 pixels breed
Bestandsgrootte: Maximaal 100 kb groot

Video's kun je het beste laden vanaf websites als Youtube of Vimeo. Een goede kwaliteit video is groot in omvang en zal veel schijfruimte innemen en daar zijn Youtube en Vimeo in gespecialiseerd.

Grote afbeeldingen kleiner maken

Bekijk hier hoe je te grote afbeeldingen kleiner kan maken op:
WordPress kleiner kan maken met een fotobewerkingsprogramma.


Langzame WordPress website door verouderde versie

Zorg dat de website up-to-date is. Zowel WordPress, plugins maar ook het thema moeten van een recente versie zijn. Controleer je website minimal ieder kwartaal. Ik wacht meestal een paar dagen voor het updaten van een grote update zodat de plugins intussen ook allemaal zijn aangepast aan de laatste WordPress versie. In de updates zitten verbeteringen die ook uw website of blog sneller maken. En de kleine foutjes (komt zelden voor) zijn uit de update..


Trage website door ontbrekende bestanden

Bestanden die aangeroepen worden in de code terwijl ze niet op de server staan kunnen je WordPress website behoorlijk afremmen. Op deze bestanden wordt gewacht op een response en dit belemmert het doorladen van andere bestanden. Zorg ervoor dat alle -bestanden, php-includes en css-bestanden een correct pad hebben.


Langzame website door verouderde web-browser

Het kan ook gewoon zijn dat je computer of web-browser heel langzaam is. Je website kan dus goed functioneren maar het lijkt dat je website traag is. Probeer je WordPress site in een andere browser te bekijken. Ik raad meestal Chrome of Firefox aan. Zolang het maar geen Internet Explorer is. Het is ook aan te raden de en history van je browser af en toe te legen. Dit maakt op den duur je browser ook langzamer.


Gereedschap en tools om je trage website te analyseren

Er zijn prima tools om je site te analyseren op de laadtijd en op de bovenstaande punten. Je krijgt dan ook een uitgebreide lijst met verbeteringen voor je site. Lees meer over tools om je website te analyseren


Tip voor een langzame WordPress website

Zorg dat het aantal revisies beperkt blijft. Revisies zijn oude versies van elk bericht en elke pagina. Al deze oude versies belasten de database onnodig en werkt dus vertragend.

Onderhoudscontract

Is het bovenstaande allemaal wat veel en dan kan ik altijd helpen. Ik kan uw WordPress website voor een maandelijks bedrag onderhouden en dan wordt het bovenstaande voor u geregeld. Je site heb je dan zorgeloos altijd optimaal geoptimaliseerd.
Bekijk de onderhoudscontracten of de mogelijkheden voor optimalsatie


Meer handleidingen over snelheid WordPress webpagina's

Meer over oplossingen voor langzame trage WordPress site en webpagina's:


Wil je meer details over Langzame trage WordPress site oorzaken en oplossingenof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Langzame trage WordPress site oorzaken en oplossingen bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Langzame trage WordPress site oorzaken en oplossingen?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Langzame trage WordPress site oorzaken en oplossingen en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven