Waarom landen blokkeren IP-adressen voor WordPress website?

Logo cursus traing wordpress

Waarom landen blokkeren IP-adressen voor WordPress website?

Waarom IP-adressen van landen blokkeren in WordPress?

Er zijn verschillende redenen waarom u bepaalde landen zou willen blokkeren voor toegang tot uw website.

Kwaadaardig verkeer

Helaas heeft iedere website-eigenaar wel eens te maken met malware-aanvallen. Omdat malware veelzijdig is, kunnen de aanvallen zelf vele vormen aannemen.

Misschien ziet u een piek in mislukte aanmeldingen (mogelijk een brute force aanval) of wordt uw server overbelast met verzoeken, waardoor uw site plat gaat. Als deze aanvallen van één locatie komen, dan zou u alle toegang uit dat land willen blokkeren, vooral als er geen goede reden is om verkeer uit dat land toe te staan.

Misschien bedient uw bedrijfswebsite bepaalde locaties niet: uw e-commercewinkel verzendt bijvoorbeeld niet naar Rusland. Dus als u veel kwaadaardig verkeer uit Rusland ziet, en er is geen goede zakelijke reden voor Russen om uw website te bezoeken, kunt u denken dat het een idee zonder risico is om verkeer uit Rusland helemaal te verbieden.

Tekenen van veel toegenomen botverkeer

Slechte bots zijn ongelooflijk schadelijk voor uw website en kunnen enorme verliezen veroorzaken. Het is altijd het beste om een beveiligingsplugin te installeren, maar er zijn andere manieren om te bepalen of uw website botverkeer ervaart:

  • Monitoringdiensten als zullen pieken in CPU- en netwerkgebruik laten zien.
  • Een goede webhost zal u een waarschuwing sturen als uw website buitensporige serverbronnen verbruikt.
  • Logboeken tonen meerdere mislukte inlogpogingen in een korte periode als uw website te maken heeft met aanvallen voor het kraken van wachtwoorden.
  • Uw website kan volledig uitvallen als bots alle beschikbare bronnen gebruiken.

Als u een of meer van deze tekenen ziet, heeft u te maken met botverkeer. Hoewel het blokkeren van land-IP's een tijdelijke oplossing kan zijn, is het installeren van een firewall de beste manier om uw website op de lange termijn en meer bedreigingen te beschermen.

Alleen lokaal publiek

Als uw website alleen relevant is voor één land, wilt u misschien bezoekers uit andere landen helemaal tegenhouden.

Afgezien van het gebrek aan relevantie, als u het beveiligingsnieuws regelmatig volgt, komen bepaalde landen vrij vaak ter sprake als er wordt gesproken over hackers en bots. Misschien wilt u dit preventief tegenhouden, vooral als u een kleinere site hebt met beperkte serverbronnen.

Scheve en foute statistieken

In uw statistieken ziet u misschien een hoog percentage verkeer uit bepaalde landen. Als er geen engagement is op uw website van dit segment van verkeer, zoals aankopen bijvoorbeeld, dan is dit verkeer nutteloos voor u, en verbruikt het nutteloos middelen van de site.

Bovendien brengen spamverkeer en bots belangrijke statistieken zoals conversiepercentages in de war. Om deze reden kunt u een volledig onjuist beeld krijgen van uw analytics. Uw marketingbeslissingen worden dan beïnvloed, en u zult uiteindelijk middelen verspillen om deze reden.

Hoogwaardige inhoud

Ook op sites die de toegang tot premium media, zoals films en televisieprogramma's, beperken, worden geoblokkades toegepast. Dit wordt gedaan om het auteursrecht en de licentievoorwaarden na te leven. Je zou dit zien op streamingdiensten zoals Netflix of Amazon Prime.

Wettelijke verplichtingen

In sectoren met een grijs gebied, zoals online gokken, verschillen de wetten niet alleen per land, maar vaak ook per regio. In deze gevallen moeten websites de toegang beperken en ervoor zorgen dat zij zich houden aan de wetten die gelden voor de specifieke regio's die zij willen bedienen, en alle anderen uitsluiten.


Wil je meer details over Waarom landen blokkeren IP-adressen voor WordPress website?of info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Waarom landen blokkeren IP-adressen voor WordPress website? bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Waarom landen blokkeren IP-adressen voor WordPress website??

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Waarom landen blokkeren IP-adressen voor WordPress website? en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven