Waarom zijn websites duur redenen prijs kosten

Logo cursus traing wordpress

Waarom zijn websites duur redenen prijs kosten

Hoe komt het dat websites duurder worden?

Zonder rekening te houden met de hoeveelheid tijd en moeite die nodig is om een website goed te plannen, te onderzoeken, te fotograferen, op te nemen en te schrijven, zijn de kosten voor het ontwerpen en ontwikkelen voor het web veel hoger dan het waarschijnlijk was toen u uw eerste site bouwde.

Hopelijk zit u nu op site 3, 4 of 5 … en het wordt er niet betaalbaarder op. De prijs van websites lijkt te stijgen en te stijgen.

Maar ik kan toch gewoon een WordPress template installeren

Ik hoor vaak: Maar ik kan toch gewoon een WordPress installeren? Ja dat kan. Voor een simpele website is dat prima. Alleen kun je er lastig mee groeien of opschalen.

Je kan inderdaad eenvoudig een goed thema installeren als je precies weet hoe je je website vanaf het begin goed opzet. De keuze van welk thema en welke plugins leer je in 1 van onze cursussen. Hiermee zul je inderdaad ver komen. Lees bijvoorbeeld de reviews van deze trainingen op onze website.

Alsnog 4 redenen waarom een website prijzig kan zijn:

1. De verwachtingen zijn hoger

Tegenwoordig willen mensen en bedrijven opties, maatwerk en de mogelijkheid om hun eigen inhoud te beheren – en terecht. Gebruikers (en site-eigenaren) hebben verwachtingen voor zeer interactieve functionaliteit, voor mobiel (of responsief) ontwerp, voor toeters en bellen en gepersonaliseerde ervaringen. De eisen en wensen zijn complexer en de verwachtingen zijn veel hoger dan twee jaar geleden. Dit maakt ons proces veel bewerkelijker.

U bent waarschijnlijk gewend aan (en geniet van) de ervaringen op websites met miljoenen dollars zoals .com of of eBay – en u verwacht soortgelijke ervaringen voor de bezoekers van uw eigen site. Helaas hangt hier een hoger prijskaartje aan. Dit niveau van “eenvoud” is moeilijk te bereiken en kost tijd om te plannen, te coderen, te verfijnen en te testen.

Je zou het bouwen van een website kunnen vergelijken met het bouwen van een nieuw huis. Als u erover nadenkt, is dat precies wat u doet met een website … het bouwen van een nieuw digitaal huis voor uw bedrijf. U kunt kiezen voor laminaat of de graniet – maar daar hangt een prijskaartje aan.

Niet te vergeten dat er tegenwoordig zoveel meer ontwerpkeuzes beschikbaar zijn. Laten we eens kijken naar de essentiële (en sommige van de niet-zo-essentiële) elementen voor het maken van een zeer functionele website die nog steeds relevant zal zijn twee + jaar in de toekomst (in tegenstelling tot vele anderen) …

2. Implicaties voor het ontwerp

De ontwerpelementen die het esthetische gezicht van uw site vormen, zijn niet zomaar toevalligheden. We besteden tijd aan het vinden, creëren en experimenteren om tot de perfecte texturen, kleuren, paletten, versieringen en ontwerpbehandelingen te komen die het meest effectief communiceren. Het is de taak van een ontwerper om rekening te houden met details zoals branding, thema's, concepten, design flow, user interface, beeldbewerking, lettertypeselectie en meer.

De elementen waar ons ontwerpteam meer tijd aan besteedt zijn:

Eerste concepten

Deze omvatten onderzoek naar uw industrie, het verkennen van uw bestaande merkelementen en/of het creëren van een nieuwe merkesthetiek. We moeten bibliotheken met duizenden lettertypes doorspitten om webvriendelijke lettertypes te vinden, paletten met subtiele, genuanceerde kleurverschuivingen en layoutelementen die in de tientallen lopen.

Revisies

Het ontwerpteam krijgt revisies van de projectmanager en creative lead voordat we ze aan u presenteren, en u krijgt revisies. Hoeveel revisies u wilt, bepaalt hoeveel tijd we daaraan moeten besteden. Soms, wat u denkt dat een “kleine verandering” is, omvat eigenlijk vele lagen en maskers die moeten worden gewijzigd.

Meerdere schermformaten

Als we een responsieve site of app ontwerpen, moeten we niet slechts één – maar 3, 4 of 5 (of meer!) versies van elke pagina ontwerpen, zodat de ontwikkelaar begrijpt hoe de site moet reageren op verschillende browser- en schermformaten.

En dan heb ik het nog niet eens over -schermen. We ontwerpen niet meer alleen naar beneden – we ontwerpen ook naar boven.

Interactiviteit

Omdat websites kunnen bewegen en veranderen wanneer u met de muis beweegt of klikt, moeten we voor elke knop, link, afbeelding of element bedenken wat er esthetisch gezien gebeurt en die ook ontwerpen.
Paginalay-outs. Elke site heeft een homepage nodig, maar tenzij u op zoek bent naar een standaard WordPress-thema, kunnen we niet elke andere pagina er precies hetzelfde uit laten zien. Uw blogbericht moet er bijvoorbeeld niet precies zo uitzien als een pagina met een evenementenkalender. De ontwerper moet paginalay-outs maken die de tekst en het beeldmateriaal op een creatieve en nuttige manier samenbrengen.

3. Ontwikkelingsoverwegingen

De ontwikkeling van een website bestaat uit twee componenten: front-end en back-end. De front-end is wat bezoekers zien in de browser: het is de gebruikersinterface (UI) en gebruikerservaring (UX) waarmee ze interageren, voornamelijk bestaande uit CSS, HTML, afbeeldingen, tekst en Javascript.

De back-end is waar de magie gebeurt. Het is de software achter het , het e-commerce platform, en elke andere functie die u maar kunt bedenken. De back-end is wat uw database verbindt met uw website.

Elke verschillende webapplicatie maakt verbinding met een database via programmeertalen als PHP of Ruby. Elke functie van een site kan vijf tot honderden en honderden tot duizenden regels code vereisen, die tot in de puntjes moeten worden uitgewerkt.

Enkele elementen die de ontwikkelingskosten van uw website beïnvloeden zijn:

Webhosting

Er zijn hier verschillende opties en het is een cruciale beslissing omdat deze vaak bepalend is voor de veiligheid en van een website.

Projectdoelstellingen en reikwijdte

Wat is het doel van de site? Wat hoopt de klant te bereiken? Wie gebruikt de site, wie zou hem moeten gebruiken? Dit zijn allemaal vragen die grondig doordacht en goed gedefinieerd moeten worden voordat men zelfs maar aan een begint.

Apparaatondersteuning kiezen

Hoe belangrijk is het dat uw site toegankelijk (en aangenaam) is op alle apparaten en schermformaten? We moeten nadenken over, plannen, ontwerpen en ontwikkelen voor veel, veel meer schermen, browsers en bezoekersinstellingen dan ooit tevoren, met behulp van responsive website design. (Je kunt nu op Facebook surfen vanaf een scherm op je koelkast, mensen. De toekomst is nu.)

Het kiezen van een content management systeem (CMS)

Wordt de site gemaakt op WordPress of ExpressionEngine? Magento of Shopify? Deze beslissing is gebaseerd op ons onderzoek voor uw project, hoeveel maatwerk uw project vereist, en hoe goed de platforms passen bij uw behoeften. Welke we kiezen zal bepalen hoeveel integratie en aangepaste code we moeten schrijven.

Integraties van derden

Moeten we integreren met uw merchant account en gateway processor om betalingen te accepteren? Hoe zit het met een evenementenkalender? Google maps of Facebook? Moeten uw gebruikers inloggen en onthouden worden? We kunnen plannen voor onze eigen code, maar als we vertrouwen op derden, zijn we afhankelijk van hun documentatie en vermogen om te integreren op de manier die u wilt – wat de tijd kan opdrijven die we moeten besteden om het goed te maken.

4. Inhoud en optimalisatie

Uw site is mooi en functioneel, maar de kans is groot dat hij nog niet af is. U heeft inhoud nodig – en daarvoor kijkt u meestal ook naar ons. Copywriting, fotografie, videografie – allemaal elementen van het creëren van nuttige inhoud voor uw website die tijd en ervaring vergen.

Inhoud is een zeer belangrijk onderdeel van uw site dat vaak onderbelicht blijft. Uw verhaal vertellen is wat uiteindelijk uw product of dienst verkoopt. We hebben het hier niet over gewone oude woorden: deze kopij moet worden geoptimaliseerd zodat uw site wordt getoond in de resultaten van zoekmachines.

Hiervoor is zoekwoordenonderzoek nodig en moeten de termen die relevant zijn voor uw publiek zorgvuldig worden opgenomen. En net als alle andere elementen van een aangepaste site, kost ook dit tijd en moeite.

Wat is er met de valse perceptie?

Met WordPress als platform dat duurzaam is door de verkoop van een hoog volume van sites gebouwd op automatisering en templatization, mensen nu denken dat het “gemakkelijk” is om een website te bouwen … en dat is waarschijnlijk prima als je een kleien website wilt.

In werkelijkheid vereist een effectieve, moderne website veel planning, tijd, aandacht, inspanning en vaardigheid. Als u op zoek bent naar een merksite die uw verhaal vertelt, uw doelgroep bereikt en gemakkelijk te beheren is, dan moet u bereid zijn een beetje extra te betalen – maar houd ook uw verwachtingen in toom.


Wil je meer details over Waarom zijn websites duur redenen prijs kostenof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Waarom zijn websites duur redenen prijs kosten bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Waarom zijn websites duur redenen prijs kosten?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Waarom zijn websites duur redenen prijs kosten en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven