Retina afbeeldingen voor scherpe weergave afbeeldingen tekst

Retina-schermen laten afbeeldeingen en tekst extra scherp zien. De teksten worden beter leesbaar. Ook je afbeeldingen zien er scherper uit.

De manier waarop een retina-display alles scherper laat zien heeft dus te maken met de dichtheid en aantal pixels dat wordt weergegeven.

Retina afbeeldingen en beeldschermen

Retina werkt mooi voor fonts en lettertypes. Typografie wordt automatisch groter of kleiner gemaakt. Afbeeldingen daarentegen zullen er op een retina-scherm minder scherp uit zien! Vooral zaken als logo’s worden op een retina-scherm “korrelig” doordat er vier keer zo veel pixels op hetzelfde oppervlak zitten. Daarom is het belangrijk om voor dit soort afbeeldingen een speciale retina-versie te uploaden. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet!

Retina afbeeldingen voor WordPress website

Veel premium WordPress-themes hebben in het Theme Optiess-paneel een mogelijkheid om je logo op meerdere manieren te uploaden. Meestal vind je deze in WP > Weergave > Customizer. Hier krijg je vaak ook de mogelijkheid om een retina-versie te uploaden. Dit is handig. Het enige dat je dan hoeft te doen is een plaatje te uploaden dat twee keer zo groot is. Je thema moet dit dus wel kunnen. Bij de thema’s in het volgende artikel is dit mogelijk:

Afbeeldingen voor Retina WordPress website maken

Dit is een erg handige plugin om afbeeldingen voor Retina en WordPress websites geschikt te maken:


Meer tips over afbeeldingen en beeldkwaliteit

Meer handleidingen over hoe je foto’s en afbeeldingen kan optimaliseren:

Cursussen over afbeeldingen en compressie

Meer over retina en beeldkwaliteit leer je bij één van onze ontwerpcursussen, speciaal voor ontwerpers en designers: