Scherpe Retina afbeeldingen weergave afbeeldingen tekst

Logo cursus traing wordpress

Scherpe Retina afbeeldingen weergave afbeeldingen tekst

-schermen laten afbeeldeingen en tekst extra scherp zien. De teksten worden beter leesbaar. Ook je zien er scherper uit.

Wat is een retina beeldscherm?

Retina-display is een merknaam die gebruikt wordt door Apple voor de serie IPS LCD en OLED displays die een hogere pixeldichtheid dan traditionele displays. Apple heeft zich aangemeld om de term “Retina” te registreren als handelsmerk met betrekking tot computers en mobiele apparaten. De manier waarop een retina-display alles scherper laat zien heeft dus te maken met de dichtheid en aantal pixels dat wordt weergegeven.

Hoe werkt een Apple retina display?

Wanneer een Apple product een Retina-display heeft, wordt elke gebruikersinterfacewidget verdubbeld in breedte en hoogte om de kleinere pixels te compenseren. Apple noemt deze modus HiDPI-modus. In eenvoudiger woorden, het is één logische pixel = vier fysieke pixels aan het begin. Het voordeel van deze vergelijking is dat de CPU een klein deel van de gegevens “ziet” en de relatieve posities van elk element berekent, en de GPU geeft deze elementen een hoge kwaliteit om de uitvoer veel scherper en duidelijker te maken. Het doel van Retina-displays is om de tekst en afbeeldingen die worden weergegeven extreem scherp te maken, zodat pixels niet zichtbaar zijn met het blote oog of op kijkafstand. Hierdoor kunnen displays wedijveren met de vloeiende curven en de scherpte van gedrukte tekst en de directheid van fotografische afdrukken. 

Meer handleidingen over resolutie, beeldschermen voor webdesign

Retina afbeeldingen voor webdesign en beeldschermen

Retina werkt mooi voor fonts en lettertypes. wordt automatisch groter of kleiner gemaakt. Afbeeldingen daarentegen zullen er op een retina-scherm minder scherp uit zien! Vooral zaken als logo's worden op een retina-scherm “korrelig” doordat er vier keer zo veel pixels op hetzelfde oppervlak zitten. Daarom is het belangrijk om voor dit soort afbeeldingen een speciale retina-versie te uploaden. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet!

Retina afbeeldingen voor WordPress website

Veel premium WordPress-themes hebben in het Theme Optiess-paneel een mogelijkheid om je logo op meerdere manieren te uploaden. Meestal vind je deze in WP > Weergave > Customizer. Hier krijg je vaak ook de mogelijkheid om een retina-versie te uploaden. Dit is handig. Het enige dat je dan hoeft te doen is een plaatje te uploaden dat twee keer zo groot is. Je thema moet dit dus wel kunnen. Bij de thema's in het volgende artikel is dit mogelijk:

Afbeeldingen voor Retina WordPress website maken

Dit is een erg handige plugin om afbeeldingen voor Retina en WordPress websites geschikt te maken:


Meer tips over afbeeldingen en beeldkwaliteit

Meer handleidingen over hoe je foto's en afbeeldingen kan optimaliseren:

Cursussen over afbeeldingen en compressie

Meer over retina en beeldkwaliteit leer je bij één van onze ontwerpcursussen, speciaal voor ontwerpers en designers:


Meer informatie over Scherpe Retina afbeeldingen weergave afbeeldingen tekstof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Scherpe Retina afbeeldingen weergave afbeeldingen tekst bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven