Revisie | Automatisch opslaan terug vorige versie WordPress

Met revisies kunt u fouten in WordPress ongedaan maken. Lees in deze handleiding hoe je terug kunt naar een vorige versie.

Revisies terugzetten

Heeft u een fout gemaakt en wilt u de inhoud terugzetten naar een eerdere versie? In deze handleiding laat ik zien hoe je iets ongedaan kunt maken in WordPress met een kernfunctie genaamd revisies, en de bijbehorende autosave-functie.

Wat zijn revisies in WordPress

Revisies en automatisch opslaan zijn in principe een momentopname van uw bericht, pagina of aangepast berichttype, waardoor het eenvoudig is om wijzigingen ongedaan te maken wanneer dat nodig is.


Herstel in WordPress met behulp van Revisies

Zo zet je een revisie terug als je een foutje hebt gemaakt:

Stap 1: Open Revisies-interface

Om toegang te krijgen tot de revisie functie, ga naar de Revisies link in de zijbalk van de WordPress Gutenberg editor.

Stap 2: Kies Revisies om te herstellen

Zo ziet de revisie-interface eruit:

Hier komen we wat dingen tegen. Allereerst kun je met de schuifknop bovenaan verschillende revisies selecteren. Daaronder vergelijkt WordPress de door u geselecteerde revisie met de revisie die direct aan deze geselecteerde revisie voorafgaat. Gebruik de schuifbalk om te veranderen naar welke revisie je kijkt

De kleuren helpen u te zien wat er tussen de revisies is toegevoegd of verwijderd.

 • Een rode achtergrond geeft aan dat er iets is verwijderd.
 • Een groene achtergrond aangeeft dat er iets nieuws is toegevoegd:

 

Revisies en versies vergelijken

Als je een revisie niet wilt vergelijken met de revisie direct daarvoor, kun je ook het vakje Vergelijk 2 revisies aanvinken om 2 revisies te vergelijken, met behulp van de schuifbalken:

Stap 3: Herstel van de herzieningen

Er zijn twee verschillende manieren om een revisie in WordPress ongedaan te maken en te herstellen:

1 – Volledig herstel
2 – Handmatige reparatie van een onderdeel door kopiëren en plakken

Herstellen en terugzetten van een revisie

Eerst kunt u de knop Herstellen van deze revisie gebruiken om de huidige geselecteerde revisie te herstellen (dit kan ook aangeven dat u deze Autosave moet herstellen, afhankelijk van of u een revisie of een autosave bekijkt). Het is belangrijk om op te merken dat deze knop alles of niets is. Dit betekent dat WordPress de huidige inhoud volledig zal vervangen door de inhoud in de revisie:

Onderdelen of tekst kopiëren en plakken

Als u dat niet wilt doen, kunt u gebruik maken van de low-tech handmatige kopieer- en plakmethode. Dit is handig als u bijvoorbeeld een enkele alinea hebt verwijderd en deze wilt ophalen, maar niet alle andere inhoud die u sindsdien hebt toegevoegd wilt overschrijven. Met simpel bedoelen we gewoon het kopiëren van de inhoud die u wilt herstellen en deze vervolgens in de editor plakken:

WordPress revisies blijven bewaard

Als u van gedachten verandert na het herstellen van een oudere versie van de inhoud, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt altijd teruggaan naar dezelfde revisie-interface en deze opnieuw herstellen.

Als je de knop Herstel deze revisie gebruikt, verwijdert WordPress de andere revisies niet. In plaats daarvan maakt het gewoon een gloednieuwe revisie met de inhoud die je hebt hersteld.


 

Verschil WordPress Revisies en Autosaven

Nu we je hebben laten zien hoe je de inhoud terug kunt krijgen, laten we eens kijken wat er echt aan de hand is. Er zijn twee manieren waarop WordPress de veranderingen voor u “bewaart”:

Revisies

WordPress bewaart een snapshot van de inhoud elke keer dat u op Bewaar Concept, Publiceer of Update in de editor klikt. Standaard slaat WordPress onbeperkt wijzigingen op, maar we raden u aan om dit te beperken.

Automatisch opslaan

Als u niet op Concept opslaan, publiceren of bijwerken klikt, slaat WordPress nog steeds automatisch elke 60 seconden een snapshot op tijdens het werken in de Classic-editor of elke 10 seconden bij het werken in de nieuwe blok-editor (Gutenberg). WordPress slaat slechts één autosave per keer op, dus met elk interval vervangt het de vorige autosave.
De bovenstaande revisie-interface geeft u toegang tot zowel revisies als autosave, en u kunt van beide herstellen met behulp van hetzelfde proces.

U kunt bijvoorbeeld zien hoe een autosave er bijna identiek uitziet aan een revisie. Het enige verschil is dat WordPress rode tekst gebruikt om je te laten weten dat het een autosave is:

Tip: Revisies in WordPress te beperken

Hoewel WordPress-revisies zeker een nuttige functie zijn als het gaat om het herstellen van wijzigingen in WordPress, betekent het feit dat WordPress onbeperkte revisies opslaat (standaard) dat al deze revisies de database kunnen “opzwellen” omdat elke revisie een nieuwe rij in de database van de site is. Ik heb veel oudere sites gezien met meer dan 10.000 rijen van revisies.

Dit betekent niet dat u de revisie-functie volledig moet verwijderen, maar we raden u wel aan om een harde limiet te stellen aan het aantal revisies dat WordPress opslaat voor elk stuk van de inhoud, in plaats van het voor onbepaalde tijd te laten reviseren.

Handleiding het aantal revisies in WordPress te beperken

Wij raden een maximum van drie tot vier herzieningen aan. Dit geeft u nog steeds de kans om uw werk te herstellen als u een fout maakt, maar het zal de database niet “opblazen”.

Met deze limiet slaat WordPress alleen de meest recente drie tot vier herzieningen op voor elk afzonderlijk stuk van de inhoud. Dit betekent dat WordPress automatisch oudere revisies verwijdert zodra het de door u ingestelde limiet overschrijdt.

Zodra u de oude revisies heeft verwijderd, kunt u het aantal maximale WordPress revisies (per pagina/artikel) beperken. Dit is een goede oplossing om te voorkomen dat de revisies zich na verloop van tijd weer opstapelen. Het is mogelijk dat u de laatste 3 revisies wilt opslaan. WordPress zal dan dat aantal opslaan en alle voorgaande revisies verwijderen. U kunt ook wp-revisions clients opslaan om alle revisies op te schonen op basis van het bovenstaande nummer.

Stap 1

Open het wp-config.php bestand. Je moet er code aan toevoegen. Normaal gesproken staat dit bestand in de hoofddirectory van uw WordPress-directory en kunt u er via FTP verbinding mee maken. Het aanbrengen van wijzigingen in de broncode van WordPress kan uw website beschadigen als u dit niet goed doet. Als u niet zeker weet of u het goed doet, vraag ons dan om hulp.

Stap 2

De onderstaande code moet boven ‘ABSPATH’ worden ingevuld, anders werkt het niet. Ook hier kunt u het nummer wijzigen naar het maximale aantal revisies per pagina of artikel dat u in uw database wilt opslaan.

define('WP_POST_REVISIONS', 3);

Het kan ook met een plugin:
wordpress.org/plugins/wp-revisions-control


Autosaven beperken

WordPress (Gutenberg) slaat automatisch op. Standaard elke 10 seconden. Als u wilt, kunt u de Gutenberg Autosave-plugin uitschakelen om het automatische opslaginterval rechtstreeks vanuit de interface van de blokbewerker te wijzigen.


Revisies en terug gaan naar vorige versie met Beaver Builder

Op de eenvoudige manier kun je eerder gepubliceerde versies van Beaver Builder lay-outs bekijken en de lay-out kiezen waarnaar je wilt terugkeren.
Voor gevorderden: Alle aangepaste CSS en JS code die in een lay-out versie zijn ingesteld worden samen met de lay-out teruggezet.

 1. Open uw huidige Beaver Builder-opmaak voor bewerking.
 2. Klik in het menu bij het bevertje Tools op Revisies.
  Het Tools-menu bevindt zich in de linkerbovenhoek van uw scherm. Je kunt het openen door op de pijl omlaag in de titelbalk te klikken.
  De vorige versies van die pagina of post worden getoond in een lijst, zoals te zien is in de volgende schermafbeelding.
 3. Klik op een van de revisies om een voorbeeld van de opmaak te bekijken.
  Het voorbeeldscherm wordt in de volgende schermafbeelding getoond.
 4. Klik op Toepassen om die revisie te accepteren of op Annuleren om terug te keren naar uw huidige lay-out.
 5. Publiceer de pagina om de oudere revisie te accepteren, of gooi uw wijzigingen weg om terug te keren naar de huidige gepubliceerde pagina.

Laatste hulpmiddel: Backup terugzetten

Als u een grote fout hebt gemaakt die geen revisies of automatisch opslaan kan verhelpen, dan kunt u de WordPress-site altijd herstellen vanuit een back-up. Handleidingen WordPress Back-ups: