SEO titel

De SEO titel is een heel belangrijk onderdeel van je webpagina. Met een goede SEO titel kan je pagina beter scoren in Google omdat deze het belangrijkste zoekwoord bevat en in het kort samenvat waar je pagina over gaat.

google zoekresultaten titel omschrijving meta

De voorwaarden die gesteld worden aan title tags om je pagina te optimaliseren zijn eenvoudig toe te passen. Wanneer je een zoekopdracht invoert in Google, krijg je een lange rij resultaten te zien. Die resultaten zijn opgebouwd uit drie elementen:

  • de titel (dit is dus de title tag, die staat dikgedrukt bovenaan)
  • de URL
  • de zogenaamde meta description.

Deze elementen zijn heel belangrijk als je goed gevonden wil worden door zoekmachines. Een SEO title tag schrijven is in principe zo gedaan. Wanneer je bij het schrijven van de title tag rekening houdt met onderstaande zaken, geef je je pagina de kans veel beter te scoren in Google:

Unieke titel voor je SEO titel

Zorg ervoor dat iedere pagina waarvoor je een titel maakt, een unieke titel heeft. Heb je twee pagina’s die op elkaar lijken, zorg dan toch voor een originele titel zodat Google goed kan zien dat het om twee verschillende pagina’s gaat.

Belangrijke zoekwoorden in je SEO titel

Je pagina scoort het beste als je belangrijkste zoekwoorde in de title tags staan, het liefst vooraan. Op die manier komt je pagina namelijk naar voren als de meest relevante pagina wanneer precies op dat woord gezocht wordt. Dit geldt ook voor de meta description, hier is het ook verstandig om je belangrijkste zoekwoord gelijk vooraan te plaatsen. Soms vereist dit wat creativiteit op taalgebied (bezoekers laten vaak lidwoorden en voorzetsels weg bij het zoeken, wat het schrijven niet altijd makkelijker maakt), maar het is de moeite waard. De URL moet zo relevant en gebruikersvriendelijk mogelijk worden gemaakt.

Schrijven voor bezoekers

Het kan dus lastig zijn om een lopende zin te maken dat begint met je zoekwoord. Daarom is het belangrijk dat je hier voldoende aandacht aan besteed. Wanneer je zin onlogisch is of dat het irritaties opwekt, zet dan je belangrijkste zoekwoord iets verder in de titel. Het gaat om de bezoekers.

Lengte

Slim is om het aantal tekens in de title tag te beperken tot maximaal 65 tekens. Je mag er meer gebruiken, maar dan loop je het risico dat deze wordt afgekapt omdat het letterlijk niet in de zoekresultaten past.

Gebruik een WordPress Plugin

Bij het schrijven van je SEO titel kun je goed gebruik maken van een SEO plugin, bijvoorbeeld: All in one SEO plugin. Deze Alles-in-een Zoekmachine Optimalisatie plugin is een aanrader voor iedereen die alles uit zijn WordPress installatie wil halen voor optimale resultaten in de zoekmachines.

Lees handleiding over de ideale lengte en aantal woorden