Website maken in 1 dag met WordPress specialist

WordPress workshop op maat | Overal in de Benelux | 1-6 personen

WordPress website maken in 1 dag met Professional

Je website online en ontworpen in één dag? Dat kan! Onder privé begeleiding van een ervaren web-designer maak je met wordpress een eenvoudige website die je zelf kan onderhouden.

In 1 dag een website maken?

Misschien denk je het volgende:

In 1 dag een website maken? Hoe kan dat? Ik heb net offertes bij webbouwers en web-designers aangevraagd en men vraagt al gauw 3000 euro.

cursus wordpress website op maat gemaakt euro met expert waarom
WordPress website op maat voor 3000 euro?
cursus wordpress op maat euro met expert voordelig omdat
Terwijl het voor minder dan 1000 euro kan!

Waarom zo snel en voordelig?

Uitgangspunt is dat je samen met de ervaren web-designer en trainer Arthur Wentzel 1 dag goed en intensief aan de slag gaat. Je werkt dan direct samen aan je WordPress website. Dit vraagt dus wel om een investering in tijd van jouw kant, maar uiteindelijk bespaar je tijd en geld omdat er veel minder overlegd en gewijzigd hoeft te worden.

Arthur heeft honderden WordPress websites gemaakt en houd de regie in handen. Hij heeft honderden zoniet duizenden website gezien en weet waar website eigenaren en cursisten mee worstelen en ziet snel wat wel werkt en wat niet. Daarnaast kan Arthur 4, 5 stappen verder denken en (door)ziet de consequenties van een handeling die andere zaken in WordPress negatief kan beïnvloeden.

Professionele WordPress ervaring

Dit kan alleen maar als je jarenlang intensief met WordPress werkt. De elementen waaruit WordPress is opgebouwd zijn namelijk een samenhangend geheel. Door deze onderdelen goed af te stemmen krijg je een goede snelle efficiënte website zonder zwakke schakels.

Door zijn ervaring Arthur direct vragen stellen en dit verwerken zonder eerst verschillende opties te maken waar je dan weer uit kan kiezen. Bijvoorbeeld over kleur, typografie, stijl etc.

Daarnaast zijn in de praktijk klanten vrij duidelijk in wat ze wel en niet willen. Soms komen klanten ook met voorstellen die in de praktijk niet werken of bijvoorbeeld fnuikend zijn voor SEO. Arthur kan dit dan gelijk afraden. Zo kunnen we in het hele ontwerpproces alle doodlopende zijpaden uitsluiten hetgeen een hele doeltreffende manier van webbouwen oplevert.

Een kijkje in de WordPress keuken

Jij geeft aan wat je wilt en Arthur bouwt en transformeert, met een flexibele opstelling, jouw wensen in een mooie praktische en SEO-vriendelijke website. Je kan gewoon meekijken met Arthur.

In de praktijk is dit een uiterst effectieve manier om een website te maken. Het is eigenlijk een dag bouwen en een spoedcursus in één.
Efficient en leerzaam dus en daarnaast ook nog eens gezellig.


2 scenario’s snel website maken met WordPress expert

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk, afhankelijk van jouw situatie:

Je hebt nog GEEN WordPress website

 • Je hebt nog geen WordPress website en hoeft niet alle details weten.
  Je hoeft ook niet alle ins-en-outs te weten van WordPress. Je doel is aan het einde van de dag een goede eenvoudige website online te hebben. Gaandeweg de dag zie je ook wel hoe WordPress ongeveer werkt.
 • Je hebt nog geen WordPress website. Je wilt achteraf ook weten precies weten hoe je website in elkaar steekt. In de praktijk blijkt dat dit in dag heel veel informatie is als ook het ontwerp nog helemaal gemaakt en toegelicht dient te worden. In dit geval is het het beste om 2 dagen te reserveren. Je kan ook voorafgaand aan deze dag de cursus WordPress Basis volgen. Dan ga je eerst je website zelf opzetten en gebruiken we deze dag om de website te vervolmaken en perfectioneren.

Je hebt al WEL een WordPress website

 • Je hebt al een WordPress website die klaar en online is en deze is aan vervanging toe.
 • Je hebt al een WordPress website doordat je zelf begonnen bent (autodidact) en bent vastgelopen. Na dagen/weken proberen kom je erachter dat WordPress toch te ingewikkeld is om zo even een goede website in elkaar te zetten.
 • Je hebt de basiscursus WordPress gedaan en wilt met een WordPress specialist snel online zodat je verder kunt met je business of content zonder dat je uren, dagen, weken bezig bent met het ontwerp van je website.

Tijdsduur

Voor 1 of 2 personen voor is 1 dag waarschijnlijk voldoende. Heb je veel wensen of ben je met meer dan 3 personen dan is het wenselijk om 1 dag extra in te plannen. We overleggen vantevoren om dit in te schatten en wat het beste is zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

website online in 1 dag
De eerste flyer uit 2010. We laten hem nog even staan for old times sake. Er is veel gebeurd 🙂

Stappenplan snel en efficient WordPress website maken

Stap 1: Basisopzet WordPress

Tijdens deze cursusdag worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Het aanvragen van een domeinnaam en serverruimte.
 2. Het installeren van WordPress (Automatische installatie of kort consult FTP installatie).
 3. Het maken van nieuwsberichten en pagina`s.
 4. Het toevoegen van media als plaatjes, video en foto`s.
 5. Het beheren van de zijbalken en het toevoegen van widgets/applicaties.
 6. Het toevoegen van plugins voor nieuwsbrieven, statistieken, fotogaleries.

Om het hele proces extra versnellen kun je ook zelf een lege kale WordPress website klaarzetten, zodat we direct kunnen beginnen met bouwen.

Stap 2: Ontwerp en vormgeving

Arthur legt uit welke thema’s en plugins je wel en niet moet gebruiken. We installeren alles wat je nodig hebt en gaan aan de slag met het ontwerp en layout. Je website werkt dan goed op desktop, tablet en mobiel (responsive).

Na het volgen van deze spoedcursus heeft de cursist een werkende website en de nodige basiskennis van WordPress om deze site zelf bij te houden. De cursus biedt ruimte voor maximaal 6 deelnemers.

Stap 3: SEO proof en goed vindbaar zijn

Niet direct een stap maar zeker vermeldenswaardig. Gedurende het hele bouwproces maakt Arthur je website zo dat de structuur van je webpagina klopt zodat deze goed vindbaar is in Google en andere zoekmachines.

Daarnaast maakt Arthur templates en voorbeelden hoe je webpagina’s er zo perfect mogelijk voor SEO uit moeten komen te zien. Dit alles volgens bepaalde stappen die je zelf kunt uitvoeren. Dit is redelijk eenvoudig, zonder codes of ingewikkelde opmaak.


Locatie voor het maken van je WordPress website

We kunnen afspreken op jouw locatie, online met Zoom of bij ons. Dit in overleg. Online met Zoom is het voordeligst en dit blijkt in de praktijk heel goed te werken in 2024.

Tarief WordPress cursus op maat

Het tarief is afhankelijk van de tijdsduur, het aantal deelnemers en de locatie. De prijs voor 1 dag ligt tussen de 500 en 600 euro. De exacte tarieven kun je vinden op tarieven. Je kan het ook vragen aan Arthur.

Tips

Het is handig als je een aantal voorbeelden hebt (3 à 5 stuks) van websites die je goed vind en die bij je passen. Dan kunnen we doelgericht te werk gaan in deze spoedcursus WordPress bouwen.

Uitgebreide informatie kun je vinden op: 
www.cursuswp.com/cursus-wordpress

Andere WordPress cursussen op maat

Andere maatwerkcursussen die in-company worden gegeven en bijdragen aan de kwaliteit van je WordPress website:

Scroll naar boven