Slider Revolution WordPress plugin | geavanceerde sliders maken

De slider revolution is op dit moment volgens mij, samen met de Master Slider PRO, de beste plugin om slideshows te maken voor WordPress.

Met iedere update wordt de plugin weer wat geavanceerder. Enige nadeel vind ik dat de interface, onder invloed van vele nieuwe functionaliteiten, nogal eens verandert, waardoor het lastig is een up-to-date handleiding te maken. Voordeel is dat de plugin altijd meegaat met de laatste technieken en ‘standards’. Hieronder toch een overzicht van de belangrijkste principes.

Revolution Slider plugin interface

Slider Revolution WordPress plugin handleiding

Nieuwe Revolution slider maken

Vanuit de overzichtspagina van Revolution Slider, kun je een nieuwe slider aanmaken via de knop ‘Create new slider’. Geef de nieuwe slider een titel, alias en kies het gewenste type slider. Een slider kan worden toegevoegd aan de website met behulp van een ‘shortcode’. Deze code vind je terug in het overzicht met alle sliders of op de pagina om de slider te bewerken. De code kun je plakken in een pagina, bericht of widget. De shortcode ziet er ongeveer zo uit:

[rev_slider jouwslidertje]

Plak deze shortcode op je pagina.

Een slide toevoegen

Een nieuwe slide toevoegen aan een bestaande slider gaat via de ‘Edit slides’ knop. Je krijgt nu het overzicht te zien van alle bestaande slides. Klik op deze pagina op ‘New slide’. Je kunt dan een afbeelding uploaden of kiezen voor de nieuwe slide. Klik op ‘Insert’ en je ziet in beeld de bevestiging dat de nieuwe slide is aangemaakt. Wilt u de volgorde van de slides wijzigen? Kies dan voor ‘Edit slides’. In het overzicht wat volgt kunt u via ‘drag & drop’ de volgorde wijzigen.

Een slide aanpassen

Een bestaande slide wijzigen gaat via de ‘Edit slides’ knop. Je krijgt vervolgens het overzicht te zien van alle bestaande slides. Deze slides staan naaste elkaar. Een bestaande slider pas je aan via het ‘potloodje’ icoon. Wil je de volgorde van de slides wijzigen? Kies dan voor ‘Edit slides’. In het overzicht wat volgt kunt u via ‘drag & drop’ de volgorde wijzigen. Klik op ‘Edit slide’ voor de slide die je wilt wijzigen. Op de pagina die volgt, kun je verschillende instellingen wijzigen zoals de afbeelding. Vergeet niet de slide op te slaan via de groene ‘Update slide’ knop nadat je alle layers hebt toegevoegd/gewijzigd

Slider settings aanpassen

Wat je in ieder geval dient te doen bij elke slider is de tijd instellen. Dit staat standaard op belachelijk lang: 10 seconden. Voor de meeste sliders is 6 seconden lang genoeg. Ga dan naar ‘Slider settings’ en daar naar ‘Slide duration’. Ik vind zelf dat zze deze instelling behoorlijk verstopt hebben. Daarom laat ik het hier zien 🙂
Pijltjes in je slider toevoegen gaat via ‘Slider settings’ en dan naar ‘Navigation’. Daar kun je kiezen uit verschillende pijltjes naar links en rechts.

uitgebreide uitleg Revolution Slider plugin

Voor een uitgebreide uitleg van de mogelijkhedende en de meest meest actuele handleiding van deze plugin, verwijs ik je naar de online documentatie van de Revolution Slider plugin.
documentatie Revolution Slider plugin


Video handleiding en uitleg

Een prima uitleg door een Amerikaanse collega, helaas niet in het Nederlands maar engels.
“Props to the Themepunch-guys!”


Bekijk de originele preview van de makers (Themepunch)

Ga naar plugin website

Ook interessant