Beeldscherm delen Teamviewer consult op afstand

Logo cursus traing wordpress

Beeldscherm delen Teamviewer consult op afstand

TeamViewer is een gratis, snelle en veilige oplossing voor toegang op afstand tot computers en netwerken. Met teamviewer hebben we veilig toegang tot je web-browser om je verder te helpen met WordPress.

Online WordPress training cursus volgen met Teamviewer

In sommige gevallen is het handig als we op afstand toegang kunnen hebben tot je webbrowser. Dit geldt hoogstwaarschijnlijk voor de online cursussen op maat:

Beeldscherm delen tijdens cursus

Voor online groepscursussen kan het ook handig zijn. We vragen je dan ook om Teamviewer te installeren voor de online groepscursussen:

Videoconferencing met Teamviewer

Het enige dat u nodig heeft voor ‘Hulp of afstand‘ of videoconferencing is je computer, een hulpprogramma zoals Teamviewer, eventueel Zoom en een werkende internetverbinding. Tijdens deze hulp op afstand mag u uiteraard bij uw computer blijven zitten. Dit is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. Het toelaten van iemand anders op uw computer kan privacy gevoelig zijn. Daarom vind ik het ook belangrijk dat u alles volgt wat ik op uw computer doe voor uw privacy. Overigens zal het in de praktijk betekenen dat we alleen in de web-browser kijken als we met WordPress werken. Daarnaast kan het leerzaam zijn dat u de handelingen volgt die ik doe door mee te kijken.


Teamviewer installeren en account maken

De eerste van TeamViewer is simpel. Het enige wat u hoeft te doen is de software te installeren, aan te geven of u TeamViewer commercieel of niet-commercieel wilt gebruiken, een naam en wachtwoord voor uw computer in te stellen en deze op te schrijven voor toekomstig gebruik. Zodra het installatieproces is voltooid, wordt de hoofdinterface van TeamViewer geopend. Deze bestaat uit twee tabbladen: afstandsbediening en vergadering.

Teamviewer Wachtwoord en ID doorgeven

Om CursusWP toegang te geven dien je het ID en wachtwoord door te geven. Dan kunnen we je webbrowser (Chrome, Safari, Firefox) overnemen om zo één en ander te demonstreren.

teamviewer scherm delenWil je meer details over Beeldscherm delen Teamviewer consult op afstandof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Beeldscherm delen Teamviewer consult op afstand bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven