Tekenen symptomen malware gehackte WordPress website

Hoe weet je of je WordPress website gehackt is? Er zijn een handvol duidelijke tekenen en symptomen om naar uit te kijken.

Logo cursus traing wordpress

Tekenen symptomen malware gehackte WordPress website

Tekenen en dat uw WordPress website gehackt is

U kunt niet inloggen op uw beheerderspaneel.

Aanvallers soms gebruikers of veranderen wachtwoorden om toegang tot een gehackte website te voorkomen. Probeer uw wachtwoord opnieuw in te stellen – als u geen toegang meer krijgt tot uw gebruikersaccount, kan het zijn dat deze uit WordPress is verwijderd.

Melding beveiligingsplugin of bestandsintegriteitsbewaking

Uw beveiligingsplugin of bestandsintegriteitsbewaking heeft u op de hoogte gesteld van een onverwachte wijziging in uw omgeving of websitebestanden.

Als u wijzigingen in kern systeembestanden hebt aangetroffen of uw beveiligingsplugin u op de hoogte heeft gesteld van onverwachte bestandswijzigingen, is dit een teken dat een aanvaller uw websitebestanden mogelijk heeft gewijzigd om spam e-mails te verzenden, backdoors voor websites te maken of kwaadaardige code uit te voeren.

Alle nieuwe met verdacht uitziende namen of server-side scripts in upload directories zijn een belangrijke rode vlag dat uw website is gecompromitteerd.

Melding hostingprovider

Uw hostingprovider heeft contact met u opgenomen met meldingen over ongebruikelijke accountactiviteit of heeft uw website uitgeschakeld.

Hostingbedrijven voeren regelmatig scans en audits uit op kwaadaardig of malware en schakelen vaak websites met bekende problemen uit om kruisbesmetting in shared hosting omgevingen te voorkomen.

Browserwaarschuwingen bezoekers

Browserwaarschuwingen worden aan u of uw websitebezoekers geserveerd wanneer u probeert toegang te krijgen tot de website.

Als Google Chrome of een andere browser een waarschuwing weergeeft bij het bekijken van de site, is de kans groot dat u bent. Dit geeft ook aan dat uw site op de zwarte lijst is geplaatst door een bekende autoriteit zoals Google Safe Browsing.

Google Search Console waarschuwing

geeft een waarschuwing weer waarin staat dat uw site is gehackt of malware serveert.

Google stuurt site-eigenaren die hun hebben gekoppeld aan Google Search Console meldingen wanneer een site is gecompromitteerd. Deze meldingen bieden waardevolle informatie over de vraag of er spam-inhoud of kwaadaardige code op uw website is aangetroffen.

Waarschuwing in webbrowser

Wanneer u naar uw domein zoekt, wordt een waarschuwingsbericht weergegeven.

Zoekautoriteiten zoals Google en Bing geven waarschuwingen aan gebruikers om risico's te beperken en hen te beschermen tegen pagina's die malware of phishing serveren. Als u waarschuwingsberichten ontvangt over bedrieglijke of gevaarlijke websites wanneer u naar uw domein zoekt, is het waarschijnlijk dat uw WordPress-site is gehackt.

Klanten klagen over creditcarddiefstal

Creditcarddiefstal is een ongelooflijk lucratieve business voor veel aanvallers, aangezien gevoelige creditcardgegevens gemakkelijk voor geld kunnen worden verkocht op de zwarte markt of kunnen worden gebruikt om frauduleuze aankopen te doen. Aanvallen op e-commerce websites zijn meestal gericht en maken gebruik van bekende kwetsbaarheden in plugins, thema's en andere componenten van derden.

Er staat vreemde JavaScript code van je website

Aanvallers maken vaak gebruik van verduisteringstechnieken, opmaak en codecommentaar om hun malware aan het zicht te onttrekken. Zelfs een klein stukje kwaadaardig kan worden gebruikt om creditcardgegevens of wachtwoorden van een gehackte website te oogsten.

Je website is extreem traag

Sommige malware gebruikt aanzienlijke serverresources. Als uw webpagina's plotseling erg traag zijn geworden en langer duren om te laden, zult u verder willen onderzoeken en bepalen of uw WordPress site is gehackt.

Je website wordt ergens anders omgeleid.

Veel aanvallers injecteren kwaadaardige omleidingen om het verkeer van uw website naar hun of spampagina's te sturen in een poging om de SEO te verhogen en verkeer voor hun eigen domeinen te kapen. Als u of uw bezoekers bij het openen van de site plotseling naar een spam-landingspagina worden gestuurd, bent u waarschijnlijk geïnfecteerd geraakt met een kwaadaardige website-omleiding.

Je ziet veranderingen op je website

Je ziet veranderingen op uw website, maar u weet niet hoe ze daar zijn gekomen.

Als bijvoorbeeld de homepage is gewijzigd of vervangen door een nieuwe pagina, als er inhoud is toegevoegd aan bestaande pagina's of als er nieuwe pagina's zijn gemaakt, is dit een indicatie van een compromis en moet dit worden onderzocht.


Tips over een gehackte WordPress site

Meer tips over het herstellen van je gehackte WordPress website


Meer informatie over Tekenen symptomen malware gehackte WordPress websiteof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Tekenen symptomen malware gehackte WordPress website bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Tekenen symptomen malware gehackte WordPress website?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Tekenen symptomen malware gehackte WordPress website en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven