Tips doelen bereiken webdesign succesvolle WordPress website

Tips doelen bereiken voor en met een succesvolle WordPress website. Praktische tips hoe je je website naar een ander niveau kan tillen door je intenties.

Logo cursus traing wordpress

Tips doelen bereiken webdesign succesvolle WordPress website

Doelen bereiken met WordPress website

Vind je het moeilijk om je doelen te bereiken met je WordPress website? Het kan gemakkelijk zijn om het grotere geheel uit het oog te verliezen als je opgaat in het drukke dagelijkse leven.

Ik krijg vaak vragen over mijn manier van doelen stellen. Hier zijn mijn 8 tips over hoe je doelen en prioriteiten stelt en ze ook echt haalt.

Naast het delen van hoe je goede doelen stelt, deel ik ook mijn favoriete apps voor het bijhouden van doelen die je helpen met accountability. Onthoud, zonder doelen is het moeilijk om echt iets van waarde te bereiken. Hier is je eenvoudige, maar krachtige, gids voor het stellen van goede doelen en het bereiken ervan.

Stel doelen die je belangrijk vindt

Ga niet achter een doel aan alleen omdat je denkt dat het moet – of omdat iemand anders dat wil. Je moeder wil misschien dat je dokter wordt, je beste vriend wil misschien samen aan een bedrijf werken … maar dat zijn niet noodzakelijk de doelen die je echt belangrijk vindt.

Stel jezelf alleen een doel als het echt belangrijk voor je is, want dat is de enige manier waarop je je er ook echt aan zult houden.

Neem niet te veel doelen aan

Er zijn maar zoveel doelen die je tegelijk kunt nastreven. Bekijk het zo, zou je liever een halfslachtige inspanning leveren voor 10 doelen, om ze allemaal op te geven, of alles inzetten op twee levensveranderende doelen … en ze bereiken?
Op elk moment zou je maximaal 5 tot 7 doelen moeten hebben.

Als het stellen van doelen nieuw voor je is, of als je in het verleden niet het gewenste succes hebt gehad, probeer dan om te beginnen vast te houden aan slechts 3 doelen.
Je zou een topdoel kunnen kiezen op 3 belangrijke gebieden:

 • van je website – bezoekersaantallen, vindbaarheid, omzet of
 • van je leven – misschien carrière, gezondheid en gezin.

Schrijf je doelen op en herzie ze

Je weet vast al van mijn obsessie om dingen op te schrijven. Vandaar dat mijn WordPress blog zo ongeveer de grootste van Nederland is 🙂

Net als je to-do lijst, moet je je doelen opschrijven. Het helpt je om je eraan te houden (en om ze te onthouden, als je er meerdere hebt).

Sommige mensen schrijven hun doelen op in hun agenda en kijken er nooit meer naar om. Doe dat niet, want dat helpt niemand.
Je moet je doelen ergens prominent opschrijven, zoals op een whiteboard, een poster bij je bureau, of zelfs op je koelkast.

Maak kortetermijndoelen die leiden tot langetermijndoelen

Het stellen van een heleboel individuele doelen kan je helpen om wat verbeteringen in je leven aan te brengen, maar als ze niet op elkaar aansluiten, leidt dat niet tot iets groots.
Het is vaak nuttig om eerst na te denken over je doelen op lange termijn.

Als u bijvoorbeeld een bedrijf met zes cijfers wilt opbouwen, dan zal dat enige tijd duren. Om jezelf gemotiveerd te houden en kleine overwinningen te vieren, moet je het doel opsplitsen in subdoelen zoals:

 • Lanceren website / blog voor het bedrijf
 • 50 producten in mijn webshop
 • De eerste 100, of 1000 klanten/klanten krijgen – wat zinvol is voor wat u verkoopt.
 • Een virtuele assistent in dienst nemen zodra het bedrijf een bepaald niveau van winst maakt

… en zo verder. Afhankelijk van hoe ver je gaat, zouden je subdoelen een actieplan zijn om je doelen te bereiken.

Doelen zijn dromen met deadlines!

Beslis wat je zeker NIET gaat doen met je website

Stel prioriteiten. Als je je langetermijndoelen in gedachten hebt, kun je ideeën of taken die op dit moment niet in lijn zijn met je hoogste prioriteiten wegstrepen.

Schrijf een lijst op van wat je niet gaat doen. Bijvoorbeeld:

 • Ik zal geen extra verantwoordelijkheden op mijn werk nemen.
 • Ik zal niet werken in het weekend.
 • Ik ga deze zomer niet op reis.

Dit kan betekenen dat je beter “nee” kunt zeggen tegen verzoeken van anderen – of die nu redelijk of onredelijk zijn.

Door duidelijke grenzen te hebben, is het makkelijker voor je om te zeggen: “Sorry, dat kan ik nu niet aannemen.”

Maak je doelen S.M.A.R.T.

Waarschijnlijk ben je het S.M.A.R.T.- al eerder tegengekomen, maar voor het geval dat dit niet het geval is, volgt hier hoe het werkt.

Je doelen moeten:

Specifiek

doelen als “in vorm komen” of “meer geld verdienen” of “een betere ouder worden” zijn gedoemd te mislukken, omdat ze vaag zijn.

Meetbaar

je moet weten waar je bent op weg naar je doel. “10 kilo afvallen” of “70.000 euro per jaar verdienen” zijn doelen die je kunt meten.

Achievable

het is goed om jezelf te stretchen, maar maak je doelen niet totaal onrealistisch. “70.000 euro verdienen in de komende vijf weken” is waarschijnlijk onrealistisch als je momenteel 700 euro per maand verdient.

Relevant

je doel moet belangrijk voor je zijn en passen bij de grotere, bredere doelen in je leven – dus “10 kilo afvallen” is zinvol als je gezondheid en fitness als belangrijkste prioriteit hebt gesteld dit jaar.

Tijdgebonden

Een doel zonder deadline kan zich maar voortslepen, dus bepaal vooraf wanneer je het wilt bereiken. “70.000 euro per jaar verdienen tegen het einde van 2023” werkt, net als “10 kilo afvallen voor Kerstmis”.

Kijk eens naar je huidige lijst met doelen, en kijk of er een aanpassing nodig is om ze in overeenstemming te brengen met het S.M.A.R.T.-kader.

Bijhouden wat je hebt bereikt

Bijhouden hoe ver je bent gekomen is cruciaal voor zowel motivatie als organisatie.
Als je merkt dat je van koers raakt, kun je snel weer op het goede spoor komen – voordat je de vaart verliest.

Je kunt je vorderingen gewoon met pen en papier bijhouden, maar als je liever een meer hightech oplossing hebt, zijn er verschillende goede apps beschikbaar. Je zou het kunnen proberen:

Nozbe

Hoewel Nozbe vooral een app voor taakbeheer is, is het ook geweldig voor het bijhouden van je voortgang naar grotere doelen.

Strides

Strides biedt vier verschillende soorten trackers, waardoor hij geschikt is voor verschillende soorten doelen. Je kunt al je doelen bijhouden en je voortgang ernaar toe zien op één scherm.

StickK

Als je een beetje extra motivatie nodig hebt, wat dacht je dan van wat geld op het spel zetten? StickK laat je doelen bijhouden … met de toegevoegde twist dat als je je doelen niet haalt, je geld wordt afgepakt (en gegeven aan het goede doel van je keuze).

Gebruik een WordPress plugin

De Visualizer: Tables and Charts WordPress plugin is een eenvoudig te gebruiken plugin die gebruikt wordt om interactieve grafieken en tabellen te maken. Dit is handig voor je overzichten.

Leg verantwoording af aan andere mensen

Weten dat iemand anders je ziet slagen (of falen) kan een krachtige motivator zijn. Gebruik dit in uw voordeel en bouw een zekere mate van verantwoording in uw doelopvolging in.

Dat kan betekenen:

 • Je hebt een vriend of collega met wie je regelmatig doelupdates uitwisselt.
 • Je post elke week of maand op je blog over je vooruitgang (ervan uitgaande dat je doelen relevant zijn voor je blog).
 • Je vraagt je vrienden en fans om je verantwoordelijk te houden.
 • Je gebruikt een app als irunurun om je voortgang te delen met volgers.
 • Je vraagt je vrouw om je op koers te houden (werkt geweldig voor mij)

Wat is je belangrijkste doel op dit moment? Maak er een S.M.A.R.T.-doel van en deel het in de comments om accountability voor jou te laten werken.

Succes meten van je WordPress website

Om te bepalen of uw WordPress website succesvol is, kun je bijvoorbeeld het volgende afvragen

 • Heb ik plezier in mijn website?
 • Verdien ik er iets aan?
 • Wordt ik gevonden in zoekmachines?

De eerste is subjectief en weet je zelf het beste.
Het tweede kun je zien aan je bankrekening of vragen aan je accountant

Vindbaarheid kun je meten met verschillende tools die beschikbaar zijn, zoals en Search Console.

Website meten met Google Search Console

Via Search Console is het bijvoorbeeld mogelijk om te zien hoe goed je pagina's vindbaar zijn in Google. Ook is te zien op welke zoekwoorden je gevonden wordt. Deze informatie kun je gebruiken om je website verder te optimaliseren en van je WordPress website een succes te maken!

Bezoekers meten met Google Analytics


Meer weten over Tips doelen bereiken webdesign succesvolle WordPress websiteof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Tips doelen bereiken webdesign succesvolle WordPress website bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Tips doelen bereiken webdesign succesvolle WordPress website?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Tips doelen bereiken webdesign succesvolle WordPress website en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven