10 tips goede call-to-action cta button knop maken

10 bruikbare tips over hoe u een duidelijke en boeiende call-to-action (CTA) voor je marketingcampagnes kunt maken voor je WordPress website.

Logo cursus traing wordpress

10 tips goede call-to-action cta button knop maken

Wat is een call-to-action in marketing?

In , is uw oproep tot actie het deel van uw advertentie dat uw doelgroep vertelt wat ze moeten doen zodra ze op uw PPC advertentie klikken en op uw website of landingspagina terechtkomen. Het eenvoudigste voorbeeld van een oproep tot actie is ³”Koop nu³”!

Hoe meer informatie u uw potentiële klanten kunt bieden met uw CTA, hoe beter het zal zijn voor alle betrokken partijen. U kunt uw publiek laten weten wat ze kunnen verwachten als ze op uw advertentie klikken, en u kunt helpen de verkeerde gebruikers te ontmoedigen om te klikken door middel van een duidelijke en directe boodschap. Hoewel het ook belangrijk is om te begrijpen op welke branche-specifieke formuleringen of berichtgeving uw potentiële klanten goed zouden reageren, zijn de onderstaande CTA-tips even waardevol.

cta button maken call to action phrases examples join optinmonster
Voorbeeld cta call-to-action van optinmonster

Gebruik opdrachtwerkwoord om CTA te starten

Het draait allemaal om duidelijk en beknopt zijn met uw CTA. Je hebt niet een ton van de ruimte in uw advertentie om uw punt over te brengen, met de karakterlimiet ingesteld op 35 tekens per beschrijving lijn, dus het is belangrijk om recht op het punt. Laat uw publiek precies weten wat je wilt dat ze doen, en niet dilly dally – start de CTA met de gewenste actie.

  • Heeft u een e-commerce website? Begin uw CTA met woorden als “kopen”, “winkelen” of “bestellen”.
  • Promoot je een nieuwsbrief of whitepaper? Begin uw CTA met woorden als “download” of “schrijf in”.
  • Wilt u dat iemand meer informatie aanvraagt? Probeer “vul een in voor…” of “ontdek hoe…”

Laten we teruggaan naar het voorbeeld van de whitepaper. Als u een marketingbureau bent dat uw nieuwste tips en inzichten promoot, wilt u er zeker van zijn dat uw publiek precies begrijpt hoe ze toegang kunnen krijgen tot die whitepaper. Als uw CTA iets zou luiden als “Onze nieuwste whitepaper is beschikbaar”, krijgt u misschien geen geweldige click-through rate, omdat mensen misschien niet zeker weten waar of wanneer ze kunnen verwachten dat ze de whitepaper in handen krijgen. Een call-to-action zoals “download onze whitepaper vandaag nog!” is veel directer en informatiever, wat de CTR zou moeten helpen verbeteren.

Gebruik woorden die emotie of enthousiasme oproepen

U wilt in staat zijn om een sterke reactie van uw publiek uit te lokken als gevolg van hun enthousiasme. Als uw CTA enthousiast is, dan zal uw publiek ook enthousiast zijn. Neem een CTA zoals “koop nu en krijg 50% korting!” – je biedt ze niet alleen een enorm voordeel, maar wie zou er niet enthousiast zijn om hun bestelling voor de helft van de prijs te krijgen?

Voor iemand die een reis wil boeken met zijn gezin, zal een CTA zoals “plan vandaag nog uw droomvakantie!” hem enthousiast maken over het idee van een gezinsreis en hem enthousiast maken om op uw advertentie te klikken. Een klein, maar effectief element hier is het toevoegen van een uitroepteken aan het einde van je CTA om dat enthousiasme uit te lokken. Het laat je CTA knallen, en geeft het een beetje extra kick.

Geef je publiek een reden waarom actie te ondernemen

Met andere woorden, wat levert het hen op? Helpt het hen hun werk beter te doen, gewicht te verliezen, of geld te besparen? Dit zal sterk aansluiten bij uw waardevoorstel, of unique selling point (USP). Uw USP is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van het verwerven van nieuwe leads, dus het creëren van een mooie USP /CTA mash-up is een geweldige manier om het aantal klikken te verhogen. Een goed voorbeeld hiervan zou iets zijn als “bel vandaag om uw gratis consultatie te plannen!” U hebt niet alleen de actie vermeld die u wilt dat de gebruiker neemt (bel vandaag), maar u hebt ze ook een reden gegeven waarom ze die actie moeten nemen (een gratis ).

Profiteer van FOMO

Dit is eigenlijk een van mijn favoriete tactieken als het gaat om een succesvolle CTA. Angst om iets te missen, ook wel bekend als FOMO, is een zeer effectieve motivator. Wanneer mensen denken dat ze een kans missen die zich misschien niet meer voordoet, zullen ze snel geneigd zijn om mee te doen.

Een van de beste toepassingen van FOMO in uw CTA is het vermelden van een uitverkoop of promotie die uw bedrijf houdt, en die niet eeuwig zal duren. Je krijgt waarschijnlijk de hele tijd e-mails met dit soort berichten, ik in ieder geval wel. Ik heb het over berichten als “Shop vandaag! Uitverkoop eindigt op maandag,” misschien tijdens een driedaags weekend. Of zelfs “koop nu zolang de voorraad strekt!” tijdens de feestdagen. Het is moeilijk om zo'n prompt te negeren, vooral tijdens een tijdgevoelige situatie (bijvoorbeeld de kerstperiode). Net als enthousiasme uitlokken, zoals we eerder bespraken, zal het uitlokken van angst om iets te missen in je CTA je zeker wat extra kliks opleveren.

Ken uw apparaten (responsive)

Het maken van een killer call-to-action is belangrijk, dat is geen geheim. Maar ik dring er ook op aan om te overwegen je CTA aan te passen op basis van het apparaat dat door je publiek wordt gebruikt. Google beschouwt desktop en tablet als hetzelfde apparaat, omdat de schermgroottes ongeveer gelijk zijn, en mensen ze in vergelijkbare scenario's gebruiken voor zoekopdrachten. Een voorbeeld hiervan is iemand die ‘s avonds op de bank zit en op tv een advertentie ziet voor een product waarin hij geïnteresseerd is. Het volgende wat ze waarschijnlijk zullen doen is hun laptop of tablet pakken en er meer informatie over zoeken.

Mobiele apparaten hebben echter de neiging om ander gebruikersgedrag en andere zoekintentie te vertonen dan desktop/tablets, waardoor het verstandig is om je CTA af te stemmen op het apparaat. Gebruikers die op hun desktop of tablet naar iets zoeken, doen meestal nog onderzoek en zijn nog niet klaar om zich te binden. Maar gebruikers die iets zoeken op hun mobiele telefoon zijn vaak op zoek naar “onmiddellijke bevrediging” of snelle resultaten.

Iemand zou kunnen lopen in de straat als ze zien een advertentie op een rijdende bus, en zweep uit hun telefoon en snel zoeken naar wat ze zagen voordat het verlaat hun hersenen. Hun zoektocht zal ook waarschijnlijk resulteren in een telefoontje naar de gewenste actie te voltooien, in plaats van het doorbladeren van een website. Mijn advies is om een meer telefoongesprek-centric CTA voor uw die worden weergegeven op mobiele apparaten. Je zou kunnen proberen iets als “bel nu om te beginnen” of “bel ons vandaag voor meer informatie,” en dat moet helpen begeleiden uw doelgroep om de actie die u wilt dat ze nemen te nemen.

Er zijn twee manieren waarop u deze tactiek nog effectiever kunt maken:

  • Google geeft u de mogelijkheid om een mobiele voorkeur voor uw advertenties in te stellen, waarmee u bepaalde advertenties kunt aanwijzen om alleen te worden weergegeven voor zoekopdrachten die op mobiele apparaten zijn voltooid. Met deze optie kunt u uw CTA richten op het genereren van meer telefoongesprekken.
  • U kunt ook extensies voor oproepen inschakelen, waarmee u uw telefoonnummer naast uw advertenties kunt weergeven. Deze optie is beschikbaar voor alle apparaten, en ik raad je ten zeerste aan om er gebruik van te maken, maar Google past automatisch de manier aan waarop je extensies voor oproepen worden weergegeven bij mobiele zoekopdrachten. In plaats van uw nummer verschijnt er een kleine “Bel”-knop, waarmee u met één druk op de knop kunt bellen. Dit is wat bekend staat als Google's “Click- to-Call” functie.

Wees niet bang om creatief te zijn

Het is belangrijk dat u uw CTA's fris te houden, net zoals je moet met uw advertentie te kopiëren in het algemeen. Een goede, ouderwetse A / B test is een geweldige manier om te identificeren welke CTA's brengen u klikken, en welke CTA's brengen u fronst. Terwijl uw beproefde calls-to-action zoals degene die we al besproken hebben altijd goed zijn om te gebruiken, weet u echt nooit hoe ze zullen presteren in uw account totdat u ze daadwerkelijk gebruikt.

PPC is absoluut een spel van vallen en opstaan (en daarom kan het frustrerend zijn!), en uw calls-to-action zijn geen uitzondering op de regel. Iets kan er geweldig uitzien op papier, of kan geweldig klinken wanneer een collega het u aanbeveelt, maar de enige manier waarop u absoluut zeker zult weten of iets zal werken voor uw account is als u het uittest. Het kan zijn dat uw doelgroep niet goed reageert op een CTA die als “zeker” kan worden beschouwd, en dat is genoeg om u de haren uit het hoofd te trekken. Ik raad aan om niet alleen verschillende CTA's te testen, maar er ook creatief mee om te gaan. Als je doelgroep niet goed reageert op je advertenties, kun je net zo goed proberen om een beetje buiten de gebaande paden te denken!

Gebruik getallen wanneer mogelijk

Wij consumenten reageren goed op het zien van getallen zoals prijzen, kortingen, promoties, incentives, enz. Het helpt ons te bepalen of het al dan niet de moeite waard is om uit te geven aan artikelen die we wanhopig graag willen hebben, maar die waarschijnlijk niet essentieel zijn voor het dagelijks leven. Dus als de gelegenheid zich voordoet, waarom zou je je doelgroep dan niet op die manier aanspreken?

Ik ben altijd een groot voorstander van het opnemen van prijsinformatie in uw advertentie kopie in het algemeen, en dat omvat uw CTA. Als een gebruiker ziet dat uw prijsinformatie in uw advertentie, en besluit door te klikken naar uw site, dan weet je dat ze nog steeds geïnteresseerd zijn in het product of de dienst die u aanbiedt. Nu weet je dat je jezelf een waardevolle klik, en een verhoogde kans op het genereren van een . Maar, als u niet uw prijsinformatie in uw advertenties, kan iemand klik door naar uw site, enthousiast over uw producten / diensten, maar dan afgeschrikt door uw prijzen, nu heb je jezelf een minder dan wenselijke situatie. Dit leidt tot de gevreesde verspilde uitgaven in uw account, en wie wil om te gaan met dat?

Probeer te experimenteren met uw prijsinformatie in uw CTA, evenals alle andere van toepassing zijnde numerieke informatie. Een CTA zoals “Shop vandaag nog voor TV's onder de $300!” laat een gebruiker niet alleen zien hoe weinig hij voor een TV zal betalen, maar het raakt ook het FOMO element (nogal stiekem hè?). Als u een speciale promotie voor de scheepvaart, zou je kunnen proberen iets als “Bestel voor zondag voor 1 dag verzending.” Misschien bent u een autoschadehersteller die zijn publiek wil prikkelen met een korting; uw CTA zou er iets uit kunnen zien als “Boek vandaag! 15% korting op uw volgende bezoek.”

Eervolle vermelding: Gebruik crappy taal

Dit maakt niet de top 7, omdat het een beetje gewaagd kan zijn, maar het kan ook behoorlijk effectief zijn in het vangen van iemands oog. Ik raad niet altijd aan om dit te proberen, omdat het moeilijk kan zijn om het voor elkaar te krijgen, maar soms kan het gebruik van negatieve woorden iemand motiveren om iets te veranderen waar hij zich zelfbewust over is.

Als ik bijvoorbeeld op Google op zoek was naar gewichtsverlies en een call-to-action zag als “stop vandaag nog met je slechte dieet”, zou ik misschien wel willen klikken. Natuurlijk, het is een beetje brutaal, en daarom adviseer ik om deze techniek met mate te gebruiken, maar het trekt zeker de aandacht.

Een ander voorbeeld zou kunnen zijn als ik op zoek was naar een oplossing voor de bruine plekken in mijn gazon. Als ik Google aan het bekijken was en een advertentie zag met een CTA als “uw tuin is klote, laat ons het repareren,” zou ik waarschijnlijk niet alleen grinniken, maar ook klikken – alleen maar om te zien wat dat gazonbedrijf precies voor mij kan doen. U bewandelt een dunne lijn met deze techniek, maar het kan de moeite lonen.

Heeft u een favoriete call-to-action, of misschien een die u verbaasde over hoe goed hij het deed? Wat dacht je van een call-to-action waarvan je hoopte dat hij goed zou presteren, maar die uiteindelijk mislukte? Ik zou het graag horen, dus voel je vrij om hieronder te reageren!

Voorbeelden CTA Call-to-action buttons

Voorbeelden CTA Call-to-action buttons

Meer tips goede call-to-action cta button knop maken:
https://www.wordstream.com/blog/ws/2021/10/05/best-call-to-action-phrases


Meer weten over 10 tips goede call-to-action cta button knop makenof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in 10 tips goede call-to-action cta button knop maken bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Meer halen uit je WordPress sites

Wil je meer halen uit je WordPress sites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven