Toegankelijke WordPress website

Toegankelijke WordPress website

Toegankelijke website voor iedereen

20% van de Nederlanders heeft een beperking. Dit zijn o.a. slechtzienden, blinden, kleurenblinden, laaggeletterden, dyslectici, lichamelijk gehandicapten, doven en slechthorenden.

Deze 20% van de Nederlandse en Belgische bevolking kan jouw website niet bekijken als deze niet toegankelijk is.
Bekijk de onderstaande handleidingen en richtlijnen en hoe je hiermee om kunt gaan.


Vragen over toegankelijkheid en WordPress websites

Heb je vragen of hulp nodig om jouw WordPress website te laten voldoen aan de richtlijnen voor toegankelijkheid? Neem dan contact op.


Handleidingen en artikelen over toegankelijkheid en WordPress

Bekijk de onderstaande handleidingen en richtlijnen over toegankelijkheid voor (WordPress) websites:


W3C Richtlijnen Toegankelijkheid gebruiksvriendelijke site

Naast de standaard w3C richtlijnen moeten websites van de overheid vanaf 2020 voldoen aan de richtlijnen voor toegankelijke websites.

Toegankelijke WP site handicap blinden slechtzienden

Maak je WordPress website toegankelijk voor je bezoekers met een beperking (blinden, slechtzienden, kleurenblinden, slechthorenden en doven).

Europese Nederlandse regelgeving richtlijnen WP sites

De EU en de Nederlandse overheid hebben regels en richtlijnen opgesteld voor websites. Het gaat om WCAG 2.0 en EN301549 voor (semi-) overheidswebsites.

WCAG richtlijnen toegankelijkheid 2.3 Niveau A AA AAA

Leer wat de WCAG zijn. Hoe je je WordPress website volgens de Web Content Accessibility Guidelines kunt inrichten. Waarom ze belangrijk zijn en praktische tips.

European Accessibility Act Europese Toegankelijkheidwet

IN DEZE HANDLEIDING:1 Nieuwe Europese Toegankelijkheidswet in 20252 Wat is de Europese toegankelijkheidswet?3 Het doel van de Europese toegankelijkheidswet4 Waarin voorziet de Europese toegankelijkheidswet? Nieuwe Europese Toegankelijkheidswet in 2025 Toegankelijke digitale producten zijn belangrijk, maar bestaande producten worden niet automatisch toegankelijk gemaakt. In de praktijk blijkt dat organisaties pas werk […]


Scroll naar boven