Verouderde verlopen WordPress plugins controleren en verwijderen

WordPress is een mooi systeem. Het grootste probleem is echter plugins die verouderen en verlopen.


Verouderde plug-ins kunnen de stabiliteit van je website en de compatibiliteit met andere plug-ins nadelig beïnvloeden. Helaas komt het vaak voor dat de bouwer van een plug-in zich na verloop van tijd niet meer bezig houdt over de gemaakte plug-in. De reden is onbekend maar meestel tijdgebrek of een gebrek aan inkomsten. Mijn advies is om daarom altijd betaalde plugins te gebruiken. Het is belangrijk dat je de schadelijke verouderde plug-ins eenvoudig kan opsporen en indien nodig kan verwijderen.

Hoe kan kan ik de verouderde plug-ins vinden?

Het kenmerk van verlaten plug-in is het uitblijven van updates en het niet meer reageren op hulpvragen. Bij een klein aantal plug-ins kun je dit nog eenvoudig handmatig controleren, maar bij het gebruik van veel plug-ins is het fijn wanneer hier een automatische oplossing voor zou is.

Hoe kun je verlaten verouderde WordPress plugins vinden?

WordPress zou geen WordPress zijn wanneer ook voor deze taak geen plug-in zou zijn, dus die zijn er. Ironisch genoeg zijn die op het moment van schrijven zelf ook allemaal behoorlijk verouderd. Omdat het een check-up betreft hoeft de plug-in maar kort actief te zijn en kan deze daarna weer worden verwijderd: