Managed WordPress Hosting Verschil reguliere shared Hosting

Wat is het verschil tussen Managed WordPress hosting en normale hosting? Bij Managed WordPress hosting zorgt de hostingprovider voor de techniek.

Logo cursus traing wordpress

Managed WordPress Hosting Verschil reguliere shared Hosting

Verschil tussen shared Hosting en Managed WordPress Hosting

Als u hosting gebruikt, hebt u waarschijnlijk gelezen of gehoord over Managed WordPress Hosting. U hebt waarschijnlijk ook gemerkt dat Managed WordPress hosting veel duurder is dan normale hosting. Maar waarom is dat? Wat is het verschil tussen Managed WordPress hosting en normale hosting?

Als u overweegt over te stappen op een managed hosting provider, wilt u natuurlijk weten waar u voor betaalt. Daarom hebben we in dit artikel de belangrijkste verschillen tussen normale hosting en managed WordPress hosting uitgelegd. Dan kunt u beslissen wat het beste bij u past!

Gewone Shared Hosting, Gedeelde Hosting en DIY VPS

Om echt van start te gaan, laten we eerst uitleggen welke vormen van reguliere hosting beschikbaar zijn. De meeste ondernemers en bedrijven die een website hebben, gebruiken een gedeelde hostingaccount. U deelt de server met andere klanten van uw hostingprovider. In dat geval zorgt de hostingprovider alleen voor het updaten van het besturingssysteem en de webserver, maar niet van uw website zelf.

Shared hosting

Shared hosting is beschikbaar vanaf € 3 per maand. Dit is erg goedkoop en een goed begin. Deze goedkope vorm van hosting heeft echter ook enkele nadelen. U deelt de server vaak met vele andere websites. Een andere website die problemen heeft, kan dus een negatieve invloed hebben op de werking van uw website. Bovendien bieden shared hosting providers geen goede ondersteuning omdat de kosten zo laag zijn.

U kunt ook kiezen voor een doe-het-zelf VPS. Dit is vaak iets voor mensen die weten hoe belangrijk een geoptimaliseerde website is, maar die geld willen besparen. Met een doe-het-zelf VPS bent u zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van uw website. Als u weinig technische kennis hebt, kan dit gevaarlijk zijn. U kunt een kleine VPS kopen vanaf €5 per maand.

Wat is er anders aan Managed WordPress Hosting?

Het verschil met Managed WordPress hosting is dat het veel meer biedt dan normale hosting. Bij Managed WordPress hosting zorgt de hostingprovider voor alle technische aspecten van het runnen van een website. Denk aan het updaten, back-uppen en optimaliseren van de van uw website.

Het voordeel hiervan is dat u zich volledig kunt richten op uw bedrijf en zich geen zorgen hoeft te maken over wat er zich op de van uw website afspeelt!

De belangrijkste verschillen en voordelen op een rij:

Tijdsbesparing

Goed onderhoud is essentieel om een website draaiende te houden. Het onderhouden en bijwerken van uw website is zeer tijdrovend. Denk aan updates, beveiligingspatches, upgrades, back-ups en andere maatregelen. Een managed WordPress hosting provider neemt al deze taken voor u uit handen!

Zo is uw website altijd actueel en snel zonder dat u er tijd aan hoeft te besteden. Je kunt deze tijd goed gebruiken voor andere dingen!

Beveiliging

Beheerde WordPress hostingbedrijven nemen zeer serieus en beschermen uw website tegen hackers en malware. Als je toch geïnfecteerd raakt, bieden ze uitstekende ondersteuning en zullen ze alle problemen voor je oplossen!

Bij een normale hostingprovider kunt u geen ondersteuning verwachten als uw website wordt . Het kan vaak vele uren kosten om de gehackte site weer exact terug te zetten en alle hacks eruit te halen.

De meeste Managed webhosters hebben bijvoorbeeld immunify360 geïnstalleerd op hun webservers. Dit zorgt ervoor dat je website automatisch voor 99,999 procent beschermd is tegen aanvallen.

Eerste klas ondersteuning

Een ander verschil met Managed WordPress hosting is de ondersteuning die je krijgt van hun personeel. Managed WordPress hosting providers kennen uw website van binnen en van buiten. Als er iets kapot is, kunnen ze het meteen repareren. De WordPress experts weten precies welke plugins of thema's een slechte invloed kunnen hebben op uw website. Daarom bieden zij u altijd uitstekende ondersteuning en het beste advies!

Verhoogde snelheid

Managed WordPress hosts doen er alles aan om uw website zo snel mogelijk te maken. Een normale hostingprovider heeft minder middelen en geheugen beschikbaar, wat resulteert in tragere websites. Dat wil je natuurlijk niet, want dat leidt tot een slechtere en ranking in Google.

Ook is de server geoptimaliseerd voor WordPress websites, wat zorgt voor een snellere laadtijd. Zelfs met een groot aantal bezoekers zal uw website snel werken. Als u gebruik maakt van hosting bij een normale hostingprovider, kan een groot aantal bezoekers de laadtijd van uw website vertragen.

Voorbeelden Managed webhosting voor WordPress

Enkele voorbeelden goede Managed webhosting voor WordPress. immunify360 is hierbij inbegrepen:


Meer weten over Managed WordPress Hosting Verschil reguliere shared Hostingof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Managed WordPress Hosting Verschil reguliere shared Hosting bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Managed WordPress Hosting Verschil reguliere shared Hosting?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Managed WordPress Hosting Verschil reguliere shared Hosting en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven