Verwijderen bestrijding Malware gehackte wordpress site

Logo cursus traing wordpress

Verwijderen bestrijding Malware gehackte wordpress site

Stappen voor WordPress Malware verwijdering

Er zijn verschillende belangrijke stappen te ondernemen als uw WordPress website is . Ongeacht hoe uw WordPress site is aangetast, hier zijn een paar belangrijke stappen die u kunt nemen om uw site zo snel mogelijk terug te krijgen.

Haal diep adem en raak niet in paniek

Het is belangrijk om een helder hoofd te houden voordat u stappen onderneemt om een gehackte website te repareren. Doe wat u kunt om te ontspannen of een moment van zen te nemen. Sommige van de veranderingen die we aanraden, vereisen dat u geconcentreerd bent.

Scan uw website om het probleem te identificeren

Het identificeren van het type hack zal u helpen te begrijpen waar u uw inspanningen op moet richten en de locatie van kwaadaardige inhoud en payloads te lokaliseren. Remote scanning en server side tools kunnen u helpen te bepalen waar de infectie zich bevindt.

Identificeer of Core WordPress bestanden zijn aangetast.

Controleer of core kwaadwillig zijn gewijzigd door een integriteitscontrole van uw core WordPress bestanden uit te voeren. De meeste core bestanden zouden nooit gewijzigd mogen worden, tenzij er recent een update is uitgevoerd.

Controleer op recent gewijzigde bestanden

Nieuwe of recent gewijzigde bestanden buiten de WordPress kern kunnen een onderdeel van de hack zijn. U kunt SSH, cPanel, FileZilla en andere tools gebruiken om na te gaan of er recentelijk bestanden zijn gewijzigd.

Gebruik diagnostische tools

Maak gebruik van diagnostische tools om de beveiligingsstatus van uw site te controleren.
Gebruik diagnostische tools van Google, Bing, Norton en andere zoekautoriteiten om de beveiligingsstatus van uw WordPress site te controleren. Deze tools zullen waardevolle rapporten en beoordelingen leveren om u te helpen beveiligingsproblemen te identificeren.

Verwijder de malware

Verwijder de malware van uw WordPress site en database.
Het opschonen van malware infecties uit uw WordPress bestanden, plugins, thema's en database is een belangrijke stap. U kunt aangepaste plugins of thema's terugzetten vanaf een schone om te voorkomen dat wijzigingen die u hebt aangebracht, worden gewist.

Vind en verwijder verborgen backdoors

Hackers laten vaak een backdoor achter waarmee ze weer toegang tot uw WordPress website kunnen krijgen. Backdoors kunnen er in verschillende vormen en maten zijn, en u kunt gemakkelijk meer dan één type backdoor vinden in een gehackte website.

Verwijder blacklisting en malware waarschuwingen

Google, McAfee, Norton en andere leveranciers plaatsen websites die gehackt zijn en geïnfecteerd met malware op een zwarte lijst. U moet een herzieningsverzoek invullen voor alle websites die op de zwarte lijst staan.

Update uw CMS, WordPress plugins en thema

Verouderde software is een van de belangrijkste oorzaken van website-infecties. Werk uw CMS, plugins, thema's en andere software bij om de nieuwste beveiligingspatches toe te passen en uw omgeving te beschermen tegen bekende kwetsbaarheden.

Verwijder ongebruikte componenten

Creëer minder toegangspunten voor aanvallers door ongebruikte software, plugins of thema's van uw WordPress website te . Bewaar een werkende back-up om gemakkelijk te herstellen in geval van een probleem.

Wijzig wachtwoorden

Wijzig wachtwoorden en genereer nieuwe geheime sleutels. Het wijzigen van wachtwoorden voor alle gebruikersaccounts, FTP/STFP, SSH, cPanel, en databases is een cruciale stap om te herstellen van een hack. Alle accounts moeten sterke, unieke wachtwoorden gebruiken om uw toegangspunten te beschermen.

Timmer je WordPress website dicht

Neem stappen om het aanvalsoppervlak van uw website te verkleinen. Website hardening kan bestaan uit het toevoegen van serverconfiguratieregels, het instellen van multifactorauthenticatie, het isoleren van uw website tegen kruisbesmetting, het beperken van IP's en het instellen van CAPTCHA om geautomatiseerde aanvallen af te schrikken.

Maak back-ups van uw website

Back-ups zijn uw vangnet en maken het gemakkelijk om te herstellen van een beveiligingsincident of gegevensverlies. Goede back-upstrategieën vormen de kern van een goede beveiligingshouding en helpen u zich voor te bereiden op noodscenario's.

Gebruik een website firewall

Website firewalls creëren een perimeter verdediging rond uw WordPress website en kan helpen DDoS, kwetsbaarheid exploits, brute kracht aanvallen en andere bedreigingen te beperken. U zult ook genieten van het voordeel van , wat uw zoekmachine rankings kan optimaliseren en zorgt voor prestatie optimalisaties voor uw WordPress site!


Tips over een gehackte website met malware

Meer tips over het herstellen van je gehackte WordPress website


Meer weten over Verwijderen bestrijding Malware gehackte wordpress siteof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Verwijderen bestrijding Malware gehackte wordpress site bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Verwijderen bestrijding Malware gehackte wordpress site?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Verwijderen bestrijding Malware gehackte wordpress site en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven