Video maken bewerken alternatieven Adobe Premiere Final Cut iMovie

Logo cursus traing wordpress

Video maken bewerken alternatieven Adobe Premiere Final Cut iMovie

Camtasia is een mooi alternatief voor dure software voor het maken en bewerken van video's.

Camtasia alternatief adobe Rush Captivate voor video maken

Camtasia Studio kan op verschillende manieren worden gebruikt, waaronder het maken van trainings-, presentatie- en demovideo's met behulp van gestroomlijnde en intuïtieve schermopnamesoftware. Het ondersteunt eenvoudige opname van schermactiviteit, Keynote dia's, cameravideo, microfoon en systeemaudio. Met Camtasia Studio kunt u eenvoudig high definition en compacte video's voor het web produceren met behulp van het H.264-formaat. Twee bestaande productiepresets (blog en web) en drie nieuwe presets (YouTube, HD-display en Screencast.com) maken gebruik van het nieuwe formaat.
U kunt video's exporteren als een HD-videobestand met een bescheiden bestandsgrootte om te delen op videosites zoals YouTube en Vimeo, -apparaten, uw WordPress website, blog, of waar u maar wilt.
video maken bewerken alternatief adobe software
Camtasia is betaalde commerciële software, dus dat is een duidelijk nadeel als je op zoek bent naar een gratis oplossing. Gelukkig zijn er genoeg gratis Camtasia Studio alternatieven. Deze vind je onderaan deze handleiding.

E-learning video's maken voor lesmateriaal en WordPress websites

Onderwijs is misschien wel het belangrijkste in onze samenleving, zonder onderwijs zouden we de basisinstrumenten missen om de wereld waarin we leven te begrijpen. Het internet heeft informatie gemakkelijk toegankelijk gemaakt, maar het zijn de programma's zoals Camtasia, Adobe Captivate, Adobe Rush en Adobe Pemiere die ons in staat stellen om onze vaardigheden en kennis te delen met mensen over de hele wereld. Beide opmerkelijke computerprogramma's zijn bijna perfect voor het maken van online trainingen of tutorials die licht werpen op onderwerpen die variëren van het bereiden van een heerlijke maaltijd tot het leren bewerken van uw video's.

Welke software is beter? Ik heb deze 2 softwarepakketten vergeleken op basis van hun functies en mogelijkheden om een antwoord te vinden op deze vraag.

Verschillende gerichte doelgroepen & functies

Beide programma's stellen gebruikers in staat om video content te creëren, maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen de twee. Adobe Captivate is een snel reagerende software die het meest geschikt is voor het maken van software simulaties en demonstraties, screencasts of het converteren van Microsoft PowerPoint presentaties naar HTML 5 en Adobe Flash formaten. Deze functioneel ontworpen software stelt de gebruikers in staat om perfecte software simulaties te maken via de screencapture opties die een responsieve inhoud van de beste kwaliteit genereren die momenteel denkbaar is. Bovendien is de Fluid Boxes-functie, waarmee u perfect uitgelijnde objecten aan uw interactieve presentaties kunt toevoegen, beschikbaar in alle responsieve themaprojecten.

Adobe Captivate vs Camtasia

Adobe Captivate

Met de Adobe Captivate Draft-functie kunnen auteurs hun ideeën omzetten in gedetailleerde storyboards die in de cloud kunnen worden gedeeld om tijd te besparen en de productiviteit van uw team te verhogen. Adobe Captivate is uitgerust met Adobe Typekit-integratie waarmee u een op de cloud gebaseerd Typekit- kunt maken dat u in elk van uw presentaties of eLearning-cursussen kunt gebruiken. Met de optie Sliders kunt u de grootte van uw sliders aanpassen van de minimale grootte van 320p breedte tot 1280p breedte en 100p tot 5000p hoogte.

De optie Responsive Motion Effects is ontworpen om auteurs in staat te stellen objectovergangen te maken zonder voorafgaande programmering. Dit betekent dat u effecten kunt toevoegen aan individuele en groepen van objecten en hun trajecten kunt controleren door een enkel visueel effect toe te passen. Om het nog beter te maken biedt Adobe Captivate 2017 een nieuwe Auto-migratie van niet-mobiel naar mobiel die gebruikers in staat stelt om presentaties en cursussen op de desktop om te zetten in volledig aanpasbare objecten. Een tekst-naar-spraak functie is een perfect hulpmiddel voor het updaten van de tekst in uw video tutorials door gebruik te maken van de voice over mogelijkheden van de software. Adobe Captivate biedt ook de mogelijkheid om uw eLearning-cursussen als app te publiceren via de Native app publisher-functie.

Camtasia

Hoewel Camtasia minder eLearning opties biedt aan zijn gebruikers, beschikt het nog steeds over een aantal aantrekkelijke schermopname- en videobewerkingstools. De interface van de software is ontworpen om het gebruik van Camtasia zo eenvoudig mogelijk te maken. De schermopnamefuncties omvatten een Picture in Picture-optie en stellen je in staat om alle geluids- en videoparameters handmatig aan te passen. Tutorial en eLearning-cursus auteurs kunnen gebruik maken van externe microfoon en 's om de videokwaliteit te verhogen.

Zodra uw opnamesessie voorbij is, kunt u de beelden bewerken in Camtasia's video-editor, een optie die Adobe Captivate niet biedt. Met de krachtige bewerkingstools van Camtasia's video-editor kun je videoclips knippen en plakken, prachtige overgangen aan je video's toevoegen of bijschriften en allerlei andere aantekeningen toevoegen. Visuele effecten zoals Colorize of Color Adjustment stellen gebruikers in staat om basis kleurgradaties en kleurcorrecties uit te voeren. TechSmith's software biedt een groot aantal animaties waarmee u het videoscherm naar links of rechts kunt kantelen of de Smart Focus-functie kunt gebruiken.

De optie Voice Narration is ontworpen om auteurs in staat te stellen hun stem op te nemen na het voltooien van hun video-opnamesessie en net als de Adobe Captivate, biedt Camtasia de Text-to-Speech functie die het maken van bijschriften gemakkelijk maakt.

Prijs videosoftware

Als u de volledige licentie van Captivate wilt kopen, geeft u ongeveer $1100 uit, het goede is dat u ook naar het jaarplan kunt gaan. Dat is $29,99 per maand. Terwijl voor Camtasia, de prijs van de volledige licentie is veel betaalbaar met US $ 269,00. Als u wilt upgraden in de toekomst, moet u misschien de upgrade vergoeding te betalen.


Welke moet je gebruiken: Camtasia of Captivate?

Er bestaat geen twijfel over dat beide programma's krachtige video tools leveren die perfect geschikt zijn voor het maken van online educatieve content. Adobe Captivate biedt een overvloed aan krachtige en verbazingwekkende functies, maar het staat u niet toe om de video's die u maakt te bewerken met de optie voor het vastleggen van het scherm. Voor de videoclips die met Adobe Captivate worden gemaakt, is een bewerkingssoftware zoals Adobe Premier nodig om alle fouten die tijdens een opnamesessie kunnen optreden, te . De prijs van de Student&Teacher-editie van de software is $350, terwijl de volledige licentie voor het gebruik van het programma $1.099 kost.

Aan de andere kant komt Camtasia, voor de prijs van $269,00, wat betaalbaarder is, maar de TechSmith's software biedt minder opties voor het maken van eLearning content. Camtasia is vooral een schermopname en videobewerkingstool, dus als u een programma nodig heeft dat beide kan doen is dit de juiste keuze voor u. Echter, als je een professionele software nodig hebt voor het maken van online cursussen en tutorials, dan is Adobe Captivate de beste keuze die je kunt maken. Hou er wel rekening mee dat Captivate 2017 niet eenvoudig te gebruiken is en zeker niet bedoeld is voor gebruikers op instapniveau.

Alternatief voor Camtasia en Adobe Captivate

Filmora scrn biedt misschien niet zoveel opties als Camtasia of Adobe Captivate, maar het is zeker een goed alternatief voor alle gebruikers die de omvangrijke en dure software niet willen gebruiken. Wondershare's Filmora Scrn is een krachtige schermregistratietool waarmee u alle video- en audio-instellingen handmatig kunt aanpassen, terwijl u ook de video's die u in de video-editor van de software hebt gemaakt, kunt bewerken. U kunt PIP-video's maken door enkele eenvoudige instellingen aan te passen en uw eLearning-content te exporteren in MP4-, MOV- of GIF-bestandsformaten. Filmora Scrn is een meer betaalbare optie dan Camtasia of Adobe Captivate, waarmee u hoogwaardige schermopnamen kunt maken.

filmora.wondershare.com gratis proberen (155 mb)


Alternatieven voor Camtasia Studio voor Mac en Windows

Ik heb een lijstje gemaakt met alternatieven om video's te maken en bewerken:

OBS Studio

OBS Studio (ook bekend als Open Broadcaster Software, of OBS) is een screen-casting en live-streaming software die beschikbaar is op meerdere platformen, waaronder macOS, Windows en Linux. Met de typische eigenschappen die alleen in commerciële schermopname-apps te vinden zijn, biedt OBS ook een van de eenvoudigste workflows met een intuïtieve en gemakkelijk te leren interface die het opnemen en streamen een makkie maakt. Het is ook volledig gratis en open-source.

DaVinci Resolve

Complete suite voor bewerking, kleurcorrectie en professionele audio postproductie, alles in één enkele toepassing. DaVinci Resolve is oorspronkelijk ontworpen voor Hollywood's elitekleurliefhebbers, maar wordt nu gebruikt voor meer speelfilms en tv-programma's dan wat dan ook, omdat het je in staat stelt om beelden te maken die met andere tools gewoonweg onmogelijk zijn.

Kdenlive

Kdenlive is een intuïtieve en krachtige multi-track video-editor die compatibel is met de meest recente videotechnologieën. Het is volledig gratis, en open-source zoals gedefinieerd door de GNU stichting. Deze software neemt geen scherm op, maar bewerkt alleen video.

OpenShot

Onze Features Cross-Platform OpenShot is een cross-platform video-editor, met ondersteuning voor Linux, Mac en Windows. Trim & Slice Knip uw video's snel bij en vind die perfecte momenten. OpenShot heeft vele eenvoudige manieren om uw video's te knippen. Animatie & Keyframes Met behulp van ons krachtige animatieframework kunt u alles in uw videoproject vervagen, schuiven, stuiteren en animeren. Camtasia is voor het opnemen van schermactiviteit. maar openshot is videobewerkingsprogramma

Shotcut

Shotcut is een gratis, , cross-platform, niet-lineaire video-editor. Ondersteunt honderden audio- en videoformaten en codecs dankzij FFmpeg. Er is geen import nodig, dat wil zeggen: native editing, plus multi-format tijdlijnen, resoluties en frame-rates binnen een project. Frame-nauwkeurig zoeken naar ondersteuning voor vele videoformaten. Blackmagic Design SDI en HDMI voor invoer- en voorbeeldbewaking. Scherm, webcam en audio-opname. Afspelen van netwerkstromen.

Captura

Captura legt hoge opnames van uw computerscherm vast (met een selectie van het coderen ervan in h.264, FFMpeg of mp4) met of zonder uw muiscursor. Het ondersteunt ook het vastleggen en opnemen van specifieke gebieden of vensters. Bovenop deze functies kan het muisklikken, toetsaanslagen, microfoonaudio en commandoregelondersteuning vastleggen. Functies – Gratis: Captura is gratis. U hoeft geen cent uit te geven. Het wordt ondersteund door donaties en gebruikers die de repository delen.

SimpleScreenRecorder

SimpleScreenRecorder is een Linux schermrecorder die X11 en OpenGL ondersteunt. Het is eenvoudig te gebruiken, rijk aan functies en heeft een Qt-gebaseerde grafische gebruikersinterface. Het kan het hele scherm of een deel ervan opnemen, of OpenGL-toepassingen direct opnemen. De opname kan op elk moment worden gepauzeerd en hervat. Veel verschillende bestandsformaten en codecs worden ondersteund en zijn eenvoudig toe te voegen.

Loom

Loom is handig om video's handig op e nemen en online op te slaan:
www.loom.com


Meer handleidingen over video's maken voor WordPress website

Je hebt nu een mooie grote opname. 1 minuut is ongeveer 100mb. te groot voor het internet of WordPress. Je kan je video uploaden in YouTube of Vimeo of zelf op je server in WordPress zetten. Meer handleidingen over YouTube, video en films vind je hier:


Succes met het maken en bewerken van video's.

Meer informatie over Video maken bewerken alternatieven Adobe Premiere Final Cut iMovieof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Video maken bewerken alternatieven Adobe Premiere Final Cut iMovie bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven