Meer rendement/voordeel WordPress site met juiste aanpak

Logo cursus traing wordpress

Meer rendement/voordeel WordPress site met juiste aanpak

Meer rendement & voordeel WP site met juiste aanpak

Onze WordPress cursussen en trainingen geven je vele voordelen die je veel gemak, tijd en rendement opleveren en kosten en ongemak besparen. Ga gelijk goed van start door een goede basis!

Je kan met WordPress heel veel zelf doen. WordPress is populair, mede door zijn eenvoud en . Je kan heel veel van het internet halen. Youtube staat vol instructievideo's met onderdelen van WordPress. Je moet alleen weten wat de samenhang is tussen alle WordPress onderdelen is en hoe je deze optimaal kunt benutten. Alleen dan krijg je een goede website met een hoog rendement.

Je moet zorgen dat de website er voor jouw is en jij niet voor je website! 🙂


Samenhang en structuur binnen WordPress is cruciaal

Je WordPress website is eigenlijk een samenspel van allerlei tandwielen die in elkaar passen. Zo is de PHP-programeertaal, die in de van WordPress draait, nu eenmaal opgebouwd. WordPress is een heel slim dat heel goed werkt zonder dat je deze PHP-taal hoeft te kennen. De relatie tussen alle WordPress elementen is cruciaal. Bij mijn weten is er geen één goede Youtube video die de samenhang der dingen goed uitlegt en verklaard. Deze samenhang leer je grotendeels al tijdens de basiscursus WordPress.

Arthur's favoriete quote:

Je gaat het pas zien als je het door hebt!

Johan Cruyff
Je hebt veel ervaring nodig om de samenhang binnen een WordPress website goed door te hebben. Elke docent of opleider kunnen wel uitleggen hoe je een foto upload of een WordPress plugin installeert. Daarom zijn er inmiddels honderden cursusaanbieders.
Ik probeer een stap verder te gaan. Ik zie de samenhang van de bouwstenen binnen WordPress als het belangrijkste en leukste onderdeel. Alleen door dit goed toe te passen, krijg je een goede en slimme WordPress website die je uiteindelijk tijd gaat besparen en rendement gaat opleveren.
Dit basisprincipe zie ik op de meeste websites helemaal niet goed functioneren. Daarom zie ik de samenhang als een belangrijke focus bij iedere WordPress cursus die ik geef.

Meer zelf doen en minder uitbesteden

De basiscursus WordPress is dus al heel goed. Je weet hoe je simpele aanpassingen in WordPress kan doorvoeren en je bent in staat een simpele maar efficiente website te maken. Je zal voor een professionele geavanceerdere website, met veel functies, nog wel een web-designer nodig hebben.

Meer rendement door juiste aanpak en strategie

De designcursussen gaan echter nog een stuk verder. Je leert dan ook je website te ontwerpen en aan te passen met eenvoudige middelen. Dit levert vele voordelen op, of je al een website met een web-bouwer hebt of niet. Afhankelijk van de complexiteit van je website, en natuurlijk de hoeveelheid tijd die je zelf in je website investeert, denk ik dat je 80 tot 100% van je website zelf kan doen.
Voor ingewikkelde technisch hoogstaande en tijdrovende klussen heb je wellicht nog een ervaren web-designer nodig. Ook dan is het goed dat je toch een hebt gevolgd. Lees hieronder verder waarom. Dit zijn onze designcursussen op een rij:


Voordelen Designcursus of WordPress Bootcamp

Bekijk hieronder enkele voordelen en waarom het volgen van een designcursus of bootcamp zinvol en effectief is:

1 | Maak minder fouten

Zoals gezegd, je kan heel veel zelf doen. Vaak gaat het goed, maar vaak ook niet. Als autodidact installeer je bijvoorbeeld een plugin voor een bepaalde functionaliteit. Dit lijkt aanvankelijk goed te werken, maar na verloop van tijd, bijvoorbeeld enkele weken, soms maanden, gaat het ergens toch niet goed of loop je tegen één of meer beperkingen aan. Blijkt dat de plugin niet goed werkt of beperkingen heeft. Erger nog.. blijkt dat elders je site niet meer goed werkt, met allerlei gevolgen van dien.
Tijdens de cursussen leer je de direct de beste plugins, tips en oplossingen voor de meest uiteenlopende functies binnen je website. Je leert in een kort tijdsbestek heel praktijkgericht de mogelijkheden.

2 | Kostenbesparing

Minder uitbesteden, minder kosten en meer zelf en intern doen. Je hoeft niet iedere website meer (volledig) uit te besteden aan een webbouwer / php-programmeur. Het volgen van deze cursus is waarschijnlijk voordeliger dan het uitbesteden van de bouw van 1 site aan een programmeur, met het voordeel dat je met de opgedane kennis weet hoe je meerdere sites kan opbouwen. Je leercurve stijgt met ieder site.

3 | Tijdsbesparing

Tijdwinst in het ontwerpproces. Na de cursus ben je hoogstwaarschijnlijk in staat een site in WordPress op te zetten zonder het complete ontwerp eerst statisch in Photoshop te maken. Het ontwerp ziet er in WordPress dan ook direct interactief uit. Dit communiceert makkelijker met een opdrachtgever.
Je weet na afloop ook het beste gereedschap voor WordPress: welke thema's en plugins moet je wel en niet gebruiken. Dit kan weken- of maandenlang uitzoekwerk besparen.

4 | Goed geïnformeerd

Na de cursus weet je hoe WordPress werkt en ken je de bouwstenen van WordPress. Zo kom je goed beslagen ten ijs in diverse situaties. Je kan voortaan beter en gerichter communiceren over een WordPress-website met klanten en mogelijke leveranciers (designers, php-bouwers, techneuten, providers, etc).

5 | Ontwerperstaal

De cursus wordt in begrijpelijke taal gegeven vanuit een ontwerpersinvalshoek in plaats van een techneutenperspectief. Het uitgangspunt voor de cursus zijn de algemene ontwerpprincipes. De cursus wordt gegeven door een grafisch ontwerper, Arthur Wentzel. Lees meer over Arthur. Bekijk ook zijn grafische werk op www.GrafischOntwerper.nl.

6 | Beste WordPress strategie

Je leert tijdens de cursus een duurzame tijdloze website te maken die zo lang mogelijk mee gaat. Je leert werken met losse bouwstenen zodat je zo onafhankelijk mogelijk wordt van bepaalde software. Waarom? Stel je gebruikt een met alle bijbehorende ingebouwde functies. Als het thema om wat voor reden niet meer werkt over bv. 2 of 3 jaar, zijn de rapen gaar. Dan moet je een groot deel van je website weer gaan verbouwen, met alle gevolgen van dien.


De juiste aanpak van trainingen werkt!

Deze aanpak wordt door cursisten enorm gewaardeerd. De meeste cursisten komen binnen tijdens een cursus met het idee een WordPress thema te gaan ‘vullen'. Nee. Dit werkt heel beperkend. Onze aanpak werkt anders en gaat veel verder. Waarom? Omdat we honderden websites hebben gebouwd en weten wat werkt. We hebben veel WordPress kennis die voor velen niet direct aan de horizon zichtbaar is.
Tijdens de laat Arthur met de bovengenoemde strategie zien dat je met WordPress veel meer kunt.

Reviews en beoordelingen van ontwerpcursussen

Bekijk enkele reviews van tevreden cursisten die een WordPress ontwerpcursus of Bootcamp hebben gevolgd:


Wil je meer details over Meer rendement/voordeel WordPress site met juiste aanpakof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Meer rendement/voordeel WordPress site met juiste aanpak bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Meer rendement/voordeel WordPress site met juiste aanpak?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Meer rendement/voordeel WordPress site met juiste aanpak en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven