W3C-validator html css prestaties WP site verbeteren

Logo cursus traing wordpress

W3C-validator html css prestaties WP site verbeteren

W3C-validator om prestaties van WordPress site te verbeteren

Het gebruik van de W3C-validator kan de algemene prestaties van uw site verbeteren. U kunt er code mee vermijden, toegankelijkheidsproblemen oplossen en veelvoorkomende fouten verhelpen. Al deze elementen kunnen leiden tot snellere laadtijden en een betere UX, wat op zijn beurt de SEO van uw site kan verbeteren.

U kunt W3C gebruiken om uw HTML- en CSS-code te valideren. De tool genereert een lijst met waarschuwingen en fouten, met suggesties om ze op te lossen. Veel voorkomende problemen zijn niet-gesloten elementen, ontbrekende alt-tags en parsefouten.

Als webontwikkelaar wilt u ervoor zorgen dat uw code schoon, geldig en toegankelijk is. Dit kan u ook helpen uw (SEO) te verbeteren. Gelukkig kun je de W3C-validator gebruiken om ervoor te zorgen dat je werk aan de normen voldoet.

In dit artikel gaan we dieper in op W3C en zijn verschillende validators. Vervolgens laten we zien hoe je code met deze tools kunt valideren en de resultaten kunt interpreteren. Ten slotte bekijken we enkele veel voorkomende W3C-validatiefouten en hoe je die kunt oplossen. Laten we beginnen!

Wat is W3C-validatie?

W3C staat voor World Wide Web Consortium, en het is een internationale organisatie die toeziet op coderingsnormen op het web. Het biedt validatiediensten om u te helpen controleren of uw HTML- en CSS-code geldig en foutloos is.

Hoe code valideren met W3C en Jigsaw

De CSS-validator heet Jigsaw, en controleert uw inhoud aan de hand van de W3C-webstandaarden.
W3C-validator voor CSS

De HTML-validator werkt op een vergelijkbare manier. Hij controleert de geldigheid van de markup van webdocumenten in HTML, XHTML, SMIL, MathML, enz.
De W3C-validator voor HTML

Door deze webstandaarden na te leven, kunt u ervoor zorgen dat uw inhoud gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Met deze tools kunt u ook de platformoverschrijdende compatibiliteit van uw werk controleren, waardoor een betere gebruikerservaring (UX) ontstaat. Dit kan op zijn beurt uw Core Web Vitals scores verbeteren en uw SEO een boost geven.

Zoals eerder vermeld, scannen de W3C-validators uw HTML- en CSS-code om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de webstandaarden die door de organisatie zijn vastgesteld. Deze handleiding laat zien hoe u deze tools kunt gebruiken om uw werk te controleren.

HTML-code valideren

Laten we beginnen met de HTML-validator. Je kunt de URI van het document dat je wilt controleren invoeren, het bestand met je code uploaden, of de markup die je wilt valideren invoeren in het daarvoor bestemde veld.

Valideren door directe invoer optie in de W3C validator

Zodra u uw pagina of document ter controle indient, genereert de validator een lijst met alle fouten en waarschuwingen in verband met de HTML-code:
De resultaten gegenereerd door de W3C-validator
Idealiter wil je nul fouten en waarschuwingen hebben. Dit is echter niet altijd mogelijk, omdat de validator niet met alles rekening houdt wat de gebruiker kan zien.
Als je bijvoorbeeld een afbeelding met een hebt, zal de validator een foutmelding geven dat het contrast tussen de afbeelding en de onduidelijk is. Met een menselijke controle kun je het echter duidelijk onderscheiden.
Merk op dat als je pagina of CSS bevat, de HTML-validator dit niet zal controleren. Daarvoor moet je de W3C Jigsaw tool gebruiken voor CSS (die we zo meteen zullen behandelen) of JSHINT voor Javascript.

CSS valideren

De CSS-validator werkt op dezelfde manier. Zodra u uw URI, document of markup voor validatie indient, krijgt u een pagina met fouten en waarschuwingen:

Resultaten gegenereerd door de CSS-validator

De resultaten voor zowel CSS als HTML behoorlijk gedetailleerd. Laten we eens kijken hoe je ze kunt interpreteren.
Hoe de resultaten van de validator te interpreteren
Zoals we hebben gezien, genereren de validators twee verschillende resultaten: fouten en waarschuwingen. Waarschuwingen kun je vaak negeren, omdat ze geen ernstige problemen aan het licht brengen. Het is echter een goede gewoonte om foutloze inhoud te publiceren.

Zowel fouten als waarschuwingen tonen u het regelnummer met het probleem. Ze geven ook suggesties om het probleem op te lossen.


Meer weten over W3C-validator html css prestaties WP site verbeterenof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in W3C-validator html css prestaties WP site verbeteren bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Training of cursus CSS en html

Snel CSS en html leren

Leer hoe je je WordPress website beter en kan maken en beheren in de html-css training op maat:
CSS en HTML-cursus voor WordPress

WP Bootcamp spoedopleiding

Leer hoe je je WordPress site sneller kan maken en ontwerpen in de WP Bootcamp spoedopleiding:
WordPress Bootcamp spoedopleiding

Info over W3C-validator html css prestaties WP site verbeteren?

Neem contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, W3C-validator html css prestaties WP site verbeteren en WordPress web-development.

WP developer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven