Wat is ajax in wordpress webdesign gebruik handleiding

Logo cursus traing wordpress

Wat is ajax in wordpress webdesign gebruik handleiding

Wat is ajax wordpress webdesign

De laatste jaren is AJAX in websites geslopen en is het langzaam DE manier geworden om dynamische, gebruiksvriendelijke en responsieve websites te maken. AJAX is de technologie waarmee je de inhoud van een pagina kunt bijwerken zonder deze opnieuw te hoeven laden in de browser. Google Docs gebruikt deze technologie bijvoorbeeld om je werk om de paar minuten op te slaan.

Hoewel er een aantal manieren zijn om AJAX in WordPress te gebruiken en ze zijn allemaal prima: WordPress ondersteunt het, het is toekomstbestendig, het is heel logisch, en het geeft je talloze opties.

Wat is AJAX?

AJAX is een combinatie van HTML, CSS en -code waarmee u gegevens naar een script kunt sturen en vervolgens het antwoord van het script kunt ontvangen en verwerken zonder de pagina opnieuw te hoeven laden.

Als je een pagina op je website maakt waar gebruikers hun profiel kunnen wijzigen, zou je AJAX kunnen gebruiken om het profiel van een gebruiker bij te werken zonder dat de pagina steeds opnieuw moet worden geladen als hij het indient. Wanneer de gebruiker op de knop klikt, worden de gegevens die hij op het formulier heeft ingevuld via AJAX naar het verwerkingsscript gestuurd, dat de gegevens opslaat en de string “gegevens opgeslagen” retourneert. Vervolgens kun je die gegevens naar de gebruiker sturen door ze op de pagina in te voegen.

Wat je moet begrijpen van AJAX is dat het niet verschilt van wat je al doet. Als je een hebt, is de kans groot dat het formulier is opgemaakt met HTML, dat er wat stijlen op worden toegepast, en dat een PHP-script de informatie verwerkt. Het enige verschil tussen dit en AJAX is hoe de informatie die de gebruiker invoert naar het script en terug naar de gebruiker gaat – al het andere is hetzelfde.

Om het volledige potentieel van AJAX te benutten en het meeste uit dit artikel te halen, moet je vertrouwd zijn met JavaScript ( volstaat), en met HTML, CSS en PHP. Als je kennis van JavaScript een beetje vaag is, maak je geen zorgen; je kunt de logica nog steeds volgen. Als je hulp nodig hebt, stuur dan een commentaar, en ik zal proberen te helpen.

Voorbeelden van ajax toepassingen in WordPress

Voorbeelden van ajax toepassingen in WordPress:

Hoe AJAX in WordPress werkt

Omdat AJAX al wordt gebruikt in de back-end van WordPress, is het in principe voor u geïmplementeerd. Je hoeft alleen maar de beschikbare functies te gebruiken. Laten we het proces in het algemeen bekijken voordat we in de code duiken.

Elk AJAX verzoek gaat via het bestand admin-ajax.php in de map wp-admin. Dat dit bestand admin-ajax heet is misschien wat verwarrend. Helemaal mee eens, maar zo is het ontwikkelingsproces nu eenmaal verlopen. Dus, we moeten admin-ajax.php gebruiken voor back-end en user-facing AJAX.

WordPress Plugins die ajax gebruiken

WordPress Plugins die ajax gebruiken:

Using AJAX and PHP in Your WordPress Site Creating Your Own Plugin

Meer weten over Wat is ajax in wordpress webdesign gebruik handleidingof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Wat is ajax in wordpress webdesign gebruik handleiding bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven