Website toevoegen Google analytics account maken statistieken

2 beste methodes hoe je je WordPress website aan uw Google-account kunt toevoegen voor het gebruik van Google Analytics en Google-account.

Logo cursus traing wordpress

Website toevoegen Google analytics account maken statistieken

Beginnen met Google analytics account aanmaken

Leer hoe je je website aan uw Google-account kunt toevoegen voor het gebruik van . Let op dat je moet kunnen bewijzen dat je de eigenaar bent van de site om deze toe te voegen aan uw Google-account.

Login op Google analytics

Om je ID te vinden ga je naar je Google Analytics account.
Klik je op Admin in de zijbalk:


Methode 1: Een nieuwe property toevoegen voor Google analytics

Om een nieuwe property toe te voegen:

1 Open de keuzelijst met eigenschappen

Open de keuzelijst met eigenschappen in een willekeurige zoekconsolepagina.

2 Toevoegen van een eigenschap (property)

Selecteer + Toevoegen van een eigenschap in de dropdown.

3 Kies het type eigenschap

Kies het type eigenschap dat u wilt toevoegen:

 • Domeinnaam
  De volgende URL’s zijn allemaal geldige domeineigendomsdefinities:
  – voorbeeld.com
  – support.m.voorbeeld.org
  www wordt genegeerd. Als u www aan de naam van uw property toevoegt, wordt de www genegeerd. Als u bijvoorbeeld www.voorbeeld.com opgeeft als uw eigenschaps-URL, wordt de eigenschap gemaakt als example.com.
 • URL-prefix eigenschap
 • Google-hosted eigendom

4 Verificatiemethoden

U krijgt een selectie van verificatiemethoden die u kunt gebruiken voor uw property. Wanneer u een verificatiemethode kiest in Search Console krijgt u de vereiste verificatiestappen voor die methode te zien. U kunt direct verifiëren of uw instellingen opslaan en het proces later hervatten:
Om direct te verifiëren volgt u de beschreven verificatiestappen zonder het popup-venster te sluiten en klikt u vervolgens op Verifiëren in het popup-venster. Als het enige tijd duurt om deze stappen uit te voeren, kunt u altijd uw instellingen opslaan en het proces later hervatten (zie volgende).
Om het proces te pauzeren en later te hervatten, klikt u op Verifiëren om uw huidige status op te slaan, de popup te sluiten en uw site te controleren wanneer het u uitkomt. Nadat u de vereiste verificatiestappen hebt uitgevoerd, voltooit u de verificatie door de opgeslagen (maar niet geverifieerde) eigenschap in de eigenschappenselector in de navigatiebalk te selecteren en Verifiëren te selecteren.

5Google Analytics UA code met 9 cijfers

Als je een Google Analytics Account(naam) hebt aangemaakt krijg je automatisch een Property code, behorend bij deze gemaakte Account. Voor je Property wordt een ‘Tracking-ID’ gegenereerd. Deze Tracking ID (of Google Analytics Account ID) begint met UA en dan gevolgd door 9 cijfers.

Onder Property, selecteer Tracking Info en klik dan op Tracking Code:

Vinden van uw Google Analytics-trackingcode onder Property

Het vinden van uw Google Analytics tracking code in de informatie onder Property
Uw tracking ID begint met UA en verschijnt bovenaan in deze sectie:


Methode 2: Google Analytics met Tag Manager toevoegen aan WordPress website

Allereerst is deze methode riskant en niet aan te raden voor gebruikers die geen verstand hebben van webontwikkeling en PHP. Als u uw website code verknoeid tijdens het toevoegen van het gtag.js script aan uw WordPress site, is het resultaat slecht. Uw website kan niet toegankelijk zijn als u fouten maakt tijdens het bewerken van de kerncode van uw website. Als u de juiste kennis van PHP heeft, plak dan het gtag.js script aan de bovenkant van de tag in het header.php bestand van uw WordPress website. Zorg ervoor dat u een van uw website maakt voordat u de handmatige methode implementeert.

Kopieer de onderstaande code van Tag Manager

Plaats de code in je WordPress website

Plaats de code in je WordPress website. Het makkelijkst is met behulp van de onderstaande plugins:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs

Google Analytics UA code toevoegen aan WordPress website

Het toevoegen van de code is afhankelijk van de SEO WordPress plugin die je gebruikt. Lees de onderstaande handleidingen:

Google Analytics UA code toevoegen met WordPress plugin

Je kan ook een aparte plugin installeren om Google Analytics toe te voegen. Dit kan op verschillende manieren. Het simpelst is met de GA WordPress plugin, zie handleiding hieronder:

Wanneer werkt Google Analytics

De gegevens zouden binnen enkele dagen in uw property moeten verschijnen. Het verzamelen van gegevens voor een eigenschap begint zodra iemand de eigenschap in een zoekconsole-account toevoegt, zelfs vóór de verificatie. De gegevensverzameling gaat door zolang een gebruiker die eigenschap in zijn account heeft, ongeacht of hij een geverifieerde eigenaar heeft of niet.

Als uw property enkele dagen na de verificatie geen gegevens heeft, is het mogelijk dat de site niet is gezien in Google Search, of dat u de verkeerde URL heeft opgegeven. Bijvoorbeeld, u heeft http in plaats van https opgegeven voor uw URL-prefix property.

Links Google

Get started with data analytics


Meer handleidingen en tips over Google analyticsWil je meer details over Website toevoegen Google analytics account maken statistiekenof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Website toevoegen Google analytics account maken statistieken bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar top