Website pagina niet zichtbaar vindbaar Google resultaten

In deze Wordpress handleiding leer je hoe je de meest voorkomende problemen kunt oplossen als je pagina of site ontbreekt in de Google-zoekresultaten.

Logo cursus traing wordpress

Website pagina niet zichtbaar vindbaar Google resultaten

Opname in de zoekresultaten van Google

Opname in de zoekresultaten van Google is gratis en simpel. U hoeft uw site niet eens bij Google in te dienen. Google is een volledig geautomatiseerde zoekmachine die gebruik maakt van software die het web regelmatig verkennen om sites te vinden die aan onze index kunnen worden toegevoegd. De overgrote meerderheid van de sites die in onze resultaten worden vermeld zijn niet handmatig ingediend voor opname. Deze worden automatisch gevonden en toegevoegd wanneer onze bots het web crawlen.
Leer hoe je je website kan toevoegen bij Google en Google Analytics

In deze handleiding leer je hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen en verhelpen wanneer uw pagina of site ontbreekt in de Google-zoekresultaten. Het is vaak een beetje gepuzzel, dus geef niet op. Uiteindelijk gaat het wel werken. Neem anders contact met ons op.

Niet vindbaar. Staat mijn website op Google?

Om te bepalen of testen of uw website momenteel is opgenomen in de index van Google, doet u een site: zoek naar de URL van uw site.
Bijvoorbeeld: “site:cursuswp”
Denk aan de aanhalingstekens.

Mijn WordPress website staat niet op Google

Hoewel Google miljoenen pagina's indexeert, is het onvermijdelijk dat sites worden gemist. Wanneer een website ontbreekt, is dat vaak om een van de volgende redenen:

  • De site is niet goed verbonden met andere sites op het web.
  • Je hebt net een nieuwe site gelanceerd en Google heeft nog geen tijd gehad om deze te crawlen.
  • Het ontwerp van de site maakt het voor Google moeilijk om de inhoud effectief te crawlen.
  • Google heeft een fout ontvangen bij het crawlen van uw site.

WordPress website of mobiele app op Google krijgen?

Wij bieden richtlijnen voor het bouwen van een crawlervriendelijke website. Hoewel er geen garantie is dat onze site crawler een bepaalde site zal vinden, zou het volgen van deze richtlijnen uw site in onze zoekresultaten moeten laten verschijnen.

Stap 1: Controleer of uw pagina of site ontbreekt

Het klinkt voor de handliggend, maar controleer eerst of uw pagina of site ontbreekt in de index van Google. Veel mensen gaan ervan uit dat ze niet op Google staan, terwijl hun pagina in feite gewoon erg laag in de zoekresultaten staat.

Heeft u de pagina gemaakt of een index aangevraagd? Het kan enige tijd duren voordat Google uw pagina indexeert; laat het ten minste 3 dagen na het indienen van een of een verzoek om indexering toe voordat u een probleem aanneemt. Als uw pagina of sitewijziging recent is, controleer dan binnen een week of deze nog steeds ontbreekt.

Aanwezigheid op Google verifiëren

veilige zoekopdracht

Schakel de veilige zoekopdracht uit, die mogelijk uw resultaten filtert.

Zoek in Google

Zoek in Google naar uw site of pagina:
Voor een ontbrekende site: Zoek op een site: uw_domeinnaam
Voorbeelden: site:voorbeeldsite.com of site:voorbeeldsite.com/product
Voor een ontbrekende pagina:
Zoek in Google naar de volledige URL van uw pagina.

Als u resultaten ziet, dan staat de site of pagina in de index:

Voor een website:

Het is mogelijk dat niet elke pagina op de site geïndexeerd is, maar dat de site zelf in onze index staat. Overweeg een XML sitemap aan WordPress  toe te voegen om Google te helpen alle pagina's van uw site te ontdekken.

Voor een pagina:

Als een pagina in de index staat, maar niet zo goed presteert als u denkt, bekijk dan de webmasterrichtlijnen van Google voor tips om uw zoekprestaties te verbeteren. Als de pagina een recente daling van de ranking heeft ondervonden, kunt u proberen dat op te lossen. Als u meerdere versies van een pagina hebt (bijvoorbeeld een mobiele en een desktopversie, of twee URL's die naar dezelfde pagina verwijzen), beschouwt Google één pagina als canoniek (gezaghebbend) en alle andere als duplicaat, en zullen de zoekresultaten alleen naar de canonieke pagina verwijzen. (U kunt de URL-inspectietool op een pagina gebruiken om te zien of deze als een duplicaat wordt beschouwd).
Als u uw site of pagina nog steeds niet kunt vinden in de zoekresultaten, ga dan naar Stap 2: Los het probleem op.

Google Search Console als hulpmiddel

is een tool om u te helpen bij het indienen van uw inhoud bij Google en om te controleren hoe Google doet. Als u wilt, kan Search Console u zelfs waarschuwingen sturen over kritieke problemen die Google ondervindt met uw site of mobiele app.

Deze instructies gaan ervan uit dat u een Search Console-account hebt omdat het veel gemakkelijker is om indexeringsproblemen te diagnosticeren met behulp van Search Console.

Website overgenomen

Heeft u deze site onlangs van iemand anders gekocht of overgenomen? Het is mogelijk dat u een site heeft met bestaande handmatige acties die tegen hem zijn ingediend. De geschiedenispagina's in het rapport Handmatige acties en het rapport Beveiligingskwesties tonen alle openstaande acties die ertegen zijn ingediend. Lees de documentatie voor uw rapport om te leren hoe u bestaande problemen op een gekochte site kunt oplossen.

Website of pagina nieuw

Als uw site of pagina nieuw is, staat deze misschien niet in onze index omdat we nog niet de kans hebben gehad om deze te crawlen of te indexeren. Het duurt enige tijd nadat u een nieuwe pagina hebt gepost voordat we deze hebben gecrawld, en meer tijd daarna om deze te indexeren. De totale tijd kan variëren van een dag of twee tot een paar weken, afhankelijk van vele factoren.
Leer hoe Google het web doorzoekt

Website verhuisd of naar https

Als u uw site onlangs hebt geherstructureerd, of bent verhuisd naar een nieuw of naar https, kunnen pagina's die voorheen goed presteerden nu slecht scoren als er fouten zijn gemaakt bij het uitvoeren van de verhuizing.
Om te herstellen:
Gebruik 301 redirects om gebruikers om te leiden.
Als u onlangs naar https bent verhuisd, controleer dan de aanwezigheid van zowel uw http als https URL's in Google.
Hoe u uw site kunt verhuizen met een minimaal effect op de zoekresultaten

Handmatige acties

Controleer of er handmatige acties zijn toegepast op uw pagina. Handmatige acties verlagen de ranking van uw pagina of deze volledig uit de zoekresultaten. Het rapport Handmatige acties geeft richtlijnen voor het oplossen van uw handmatige actie. Voor legale verhuizingen kunt u meer te weten komen over legale verwijderingsverzoeken en verwijderingsbeleid.
Handmatige acties controleren

Veiligheidsproblemen

Controleer of er veiligheidsproblemen zijn gemeld op uw site. Beveiligingsproblemen kunnen uw paginapositie verlagen of een waarschuwing in de browser of in de zoekresultaten weergeven. Het rapport over beveiligingsproblemen moet een leidraad zijn voor het oplossen van uw handmatige actie.
Veiligheidsproblemen controleren op Google

Search console en WordPress plugins

De betere WordPress SEO plugins kunt je ook taken laten uitvoeren voor Google Search console. Lees meer over de SEO plugins:


Meer weten Google en zoekresultaten

Tijdens een gevorderden WordPress cursus komt dit aan de orde. Lees meer over deze WordPress trainingen en cursussen die we aanbieden:


Meer info over WordPress webpagina's

Meer info en handleidingen over 's:


Meer informatie over Website pagina niet zichtbaar vindbaar Google resultatenof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Website pagina niet zichtbaar vindbaar Google resultaten bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Website pagina niet zichtbaar vindbaar Google resultaten?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Website pagina niet zichtbaar vindbaar Google resultaten en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven