Whereby training online WP cursus op afstand volgen

Whereby is een educatieve software voor het volgen van online cursussen. We gebruiken standaard zoom voor de WordPress trainingen maar Whereby werkt ook.

Logo cursus traing wordpress

Whereby training online WP cursus op afstand volgen

Wat is Whereby?

Whereby is een educatief hulpmiddel voor het voeren van videogesprekken. We gebruiken standaard zoom voor onze WordPress cursussen en trainingen maar soms is Whereby handig als studenten dit gewend zijn.

Wat kun je met Whereby?

Met deze educatieve tool kun je op afstand in contact komen met collega's of studenten. Tijdens het videogesprek kun je gebruik maken van verschillende applicaties. Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • Je scherm delen met de andere genodigden.
  • delen en uitwisselen
  • Tegelijkertijd chatten

Hoe werkt whereby?

Je gaat naar whereby.com, maakt een ‘room' aan en stuurt vervolgens de link naar de genodigden. Zodra zij op deze link klikken, komen ze in de digitale kamer. In de gratis versie van whereby kun je maximaal één room aanmaken waarvoor je vier mensen kunt uitnodigen.

Willen deelnemers gebruik maken van de Whereby app? Dan hoef je geen link te sturen om ze uit te nodigen, maar kun je wel de naam van de chat of ruimte doorgeven. In de app kan de genodigde zoeken naar de juiste zaal.

Om deel te nemen aan een videogesprek in Whereby, heb je alleen een link of de naam van een ruimte nodig. Je hoeft geen persoonlijke gegevens in te vullen om deel te nemen aan een videogesprek. De organisator van een videogesprek moet eerst een inlog aanmaken.

AVG en privacy

Whereby geeft aan dat het metadata verzamelt over de gesprekken die gevoerd worden. Deze gegevens worden binnen Europa opgeslagen. Het educatieve hulpmiddel kan gebruikt worden volgens de richtlijnen van de AVG, maar het is raadzaam om hiervan op de hoogte te zijn en te informeren naar de richtlijnen van de school.

Aan de slag met Whereby

Noteer welk apparaat wordt gebruikt voor het uitvoeren van de gebruikerstest (computer, smartphone, enz.). U vindt deze informatie in uw bevestigingsmail. Zorg ervoor dat alles is ingesteld voordat de bijeenkomst begint. Hoewel dit heel eenvoudig is, kan het de eerste keer een paar minuten duren. Neem hier dus voldoende tijd voor.

HOE DEELNEMEN AAN EEN VERGADERING

1.Klik op de Whereby link in uw bevestigings email. Dit kan bijvoorbeeld zijn: https://whereby.com/example.

  1. U wordt dan gevraagd om uw naam in te voeren. U verschijnt in de chat room onder deze naam. Klik vervolgens op “Doorgaan”.
  2. Zodra u uw naam hebt bevestigd, moet u Whereby toegang verlenen tot uw en microfoon. Dit geldt uiteraard alleen voor de duur van het gesprek. Klik hiervoor op “Machtigingen aanvragen”.
  3. In de pop-up die vervolgens in uw browser verschijnt, klikt u op “Toestaan”.

Neem even de tijd om uw hulpmiddelen te testen voor het onderzoek
Dit is belangrijk zodat u er zeker van kunt zijn dat alles soepel verloopt wanneer het tijd is om te testen.
U kunt deze website gebruiken om uw camera, microfoon en internetsnelheid te controleren:
https://webcammictest.com

HOE START U EEN GESPREK

  1. Zodra u toegang heeft verleend, ziet u uzelf op het scherm, maar uw contactpersoon zal u nog niet zien. Als u klaar bent, klikt u op “Knock” of “Join meeting” om deel te nemen aan het videogesprek. U zit nu in het gesprek met de testcoördinator!

SCREEN SHARING

De meeste testen zullen u vragen om uw scherm te delen. U vindt deze informatie in uw bevestigingsmail. De testcoördinator stuurt u via chat een link waarmee u een productprototype kunt openen. Als uw scherm wordt gedeeld, kan uw contactpersoon volgen hoe u met het product omgaat.

Klik op de knop scherm delen


Meer informatie over Whereby training online WP cursus op afstand volgenof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Whereby training online WP cursus op afstand volgen bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven