WordCamp Europe | CursusWP in Wenen

Logo cursus traing wordpress

WordCamp Europe | CursusWP in Wenen

wordcamp-nederland-wceu-2016
Ook dit jaar was CursusWP weer aanwezig op de WordCamp Europe, deze keer in het Museumkwartier in Wenen. Met bijna 2500 mensen is dit hét grootste WordCamp event tot de dag van vandaag.
Naast vele WordPress-idolen die aanwezig waren en over het algemeen boeiende lezingen gaven was het ook een mooi moment om diverse collega's te ontmoeten. WordPress is een internationale community. Tijdens WordCamp Europe heb ik vele designers, ontwikkelaars en programmeurs uit heel Europa en de VS tegen het lijf kunnen lopen die je eigenlijk alleen online treft (mail, skype etc). Hieronder een klein verslag van de 3 intense dagen vol sprekers, netwerken en evenementen.


Dag 1: Lezingen en workshops

Dit jaar werd het event gesponsored door een aantal ondernemingen die WordPress interessant en groot maken: , WPEngine, , , SiteGround, Plesk, Yoast, Sucuri, en vele anderen. Er waren veel stands met een overvloed aan WordPress-stickers en buttons (too much vond ik), waar je laagdrempelig kon praten met de makers van WordPress-software en vragen stellen. In de 2 grote zalen was een uitgebreid programma met meestal interessante lezingen van WordPress-goeroes zoals Matt Mullenweg, Mike Little, Gabor Hojtsy, , Helen Hou-Sandi, Mario Peshev, Andrew Nacin, Tomaz Zaman, Aaron Campbell.
Hieronder de lezing van WordPress-oprichter Matt Mullenweg:Dag 2: Meer Lezingen en workshops

Dag 2 was eveneens heel boeiend met verrassende talks. Een voorbeeld was de lezing van NewsCorp Australia door Juan Zapata en Dion Beetson. De website draait volledig op WordPress en heeft 6 miljoen bezoekers per dag. Er komen ontzettend veel facetten bij zo'n site bijeen. Goed om te zien dat WordPress zich nog steeds in vele opzichten ontwikkeld, maar ook dat er nog veel vooruitgang te boeken is. Vooral op het gebied van de ervaring en beleving van Websites. Ik voorzie hierin nog een aantal grote stappen voorwaards. ‘s Avonds de afterparty 😉


Dag 3: Contributor Day

Na een paar uur slaap verzamelden de ‘hardcore'-WordPressers zich in een universiteitsgebouw om hun kennis te bundelen. Iedereen kon kiezen op welk terrein binnen WordPress-land men zijn expertise kon laten gelden om WordPress waar mogelijk te verbeteren. Ik hield me vooral bezig met Design, Plugins en theme reviews. Ik vond het vooral leuk om te zien dat enkele bekende WordPress-programmeurs zich heel bescheiden opstelden en ook gewoon ergens in een hoekje heel geconcentreerd aan het werk waren. Na hard werken en overleggen met collega's en vele koppen koffie verder was er tijd om te socializen en vrienden te ontmoeten en te maken. Mooi om te zien dat het echt een community is. Volgend jaar weer. Dan naar Parijs!

Arthur Wentzel


Mijn impressies van WordCamp Europe 2016 in Wenen


Wil je meer details over WordCamp Europe | CursusWP in Wenenof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in WordCamp Europe | CursusWP in Wenen bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven